- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Τα τελευταία χρόνια η φήμη του Cross Training έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως καθώς αποτελεί το νέο μη συμβατικό είδος εκγύμνασης, το οποίο είναι ένα κράμα αερόβιας και αναερόβιας άσκησης. Οι νέοι φανατικοί υποστηρικτές του είναι αμέτρητοι, καθιστώντας το την νέα απόλυτη τάση του fitness.

Ο συγκεκριμένος τρόπος εκγύμνασης επειδή είναι ιδιαίτερα απαιτητικός μαθαίνει στον ασκούμενο να αντιλαμβάνεται τα όριά του, τις αντοχές του και το σημείο εξάντλησής του. Ωστόσο ο ασκούμενος είτε είναι προχωρημένος είτε αρχάριος μπορεί να απολαύσει τα οφέλη του Cross Training χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, αρκεί να ακολουθήσει τις οδηγίες του προπονητή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αθλητής μπορεί να εντάξει στο πρόγραμμά του διαφορετικά είδη ασκήσεων και δραστηριότητες της αρεσκείας του, έτσι ώστε να μην είναι μονότονο και πληκτικό.

cross training

Η γκάμα των ασκήσεων είναι μεγάλη και μπορεί να περιλαμβάνει τόσο την αερόβια δραστηριότητα -κολύμβηση, τρέξιμο, ποδήλατο- όσο και την αναερόβια -βάρη, ιμάντες, λάστιχα-.

Στόχος του Cross Training είναι ο αθλούμενος να επιτύχει την ενδυνάμωση όλου του μυϊκού του συστήματος, να βελτιώσει την ευλυγισία και την αντοχή του και να σμιλέψει όλο του το σώμα. Εξαιτίας της φύσης της σύνθετης σωματικής δραστηριότητας, γυμνάζονται ταυτόχρονα όλες οι μυϊκές ομάδες, χαρίζοντας σφιχτούς γλουτούς, εντυπωσιακούς δικεφάλους και ομοιόμορφα γραμμωμένο σώμα. Η επαναστατική μέθοδος εκγύμνασης «ξυπνάει» επίσης τον μεταβολισμό, καθώς σε περίπου μία ώρα προπόνησης γίνεται καύση τουλάχιστον 250 θερμίδων.

Το προπονητικό πρόγραμμα Cross Training, μπορεί να εφαρμοσθεί και στο γυμναστήριο και σε εξωτερικό χώρο. Στις αίθουσες του γυμναστηρίου γίνεται με το συνδυασμό της άσκησης στο διάδρομο, στο ελλειπτικό ή στο ποδήλατο σε ίσα χρονικά διαστήματα στο καθένα, ή με το συνδυασμό μηχανημάτων και ασκήσεων με βάρη. Στον υπαίθριο χώρο ο ασκούμενος μπορεί να προπονηθεί συνδυάζοντας τρέξιμο μεγάλης έντασης με κολύμβηση, κοιλιακούς και άλλες ασκήσεις εδάφους.

cross training2

Γενικά, πρόκειται για ένα φρέσκο και διασκεδαστικό πρόγραμμα εκγύμνασης, το οποίο είναι ελκυστικό για όσους θέλουν να χαρίσουν στο σώμα τους δύναμη και σφριγηλή όψη μέσω της έντονης, ποικιλόμορφης προπόνησης.

 

- Διαφήμιση -