- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Επισκεφτείτε τις ερημικές, τώρα στη διάρκεια αυτής της βροχερής άνοιξης, παραλίες. Ή περπατήστε τα πλακόστρωτα και τους δρόμους από τον Πειραιά έως τη Βουλιαγμένη, με ενδιάμεσες στάσεις το Μοσχάτο, το Φάληρο, το Ελληνικό, τη Γλυφάδα και προσέξτε τα σημεία που έχει καταστρέψει το ανθρώπινο χέρι, έχοντας ορθώσει τείχη από μπετό ή απλώς έχει εγκαταλείψει.

kritamo-mykonos-gastronomia

P1100327Η φύση, η ελληνική φύση έχεις τον τρόπο να σε μαγεύει! Να αφήνει μικρές “ανάσες ζωής” να ξεπηδούν, μέσα από μια λακούβα σε έναν ασφαλοστρωμένο δρόμο, μια ρωγμή ακόμη και σε μια κεντρική λεωφόρο, ανάμεσα σε βότσαλα ή πέτρες δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα, με τη μορφή ενός φυτού, μιας μικρής έστω πρασινάδας, μιας παραφυάδας. Ακόμη κι οι ρίζες των δένδρων, σε κάποιες συνοικίες των παραλιακών περιοχών, έχουν αποφασίσει να αποδείξουν πως χωρίς τη δική τους συμβολή -και μια συνεργασία προϋποθέτει τον αμοιβαίο σεβασμό- δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος, εξέλιξη, καλύτερη διαχείριση του περιβάλλοντος.

green-plant-in-cement_2909348

f97fa714-676d-4dfe-b3d6-f47634e0b3a7

crackgarden7Το πράσινο, οι κήποι, οι πράσινες πλατείες, τα πάρκα, τα δένδρα σε ένα πλακόστρωτο, απαιτούν μελέτη, να ληφθεί υπόψη η ανάπτυξη αυτού του τόσο παραμελημένου κόσμου των φυτών, των δένδρων, του πρασίνου. Η φύση είναι δυναμική δεν προσφέρεται για στατικές μελέτες.               

18

14

12Η ομορφιά και το μυστικό της ζωής, σύμφωνα με όσα μας έγραψε αναγνώστρια, είναι η θέληση για η ανάπτυξη ενάντια σε όλες τις αρνητικές πιθανότητες.

Τα φυτά στις φωτογραφίες έχουν πολλά να μας διδάξουν με την αποφασιστικότητα και επιμονή τους.

6

4

 

- Διαφήμιση -