- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Το Attika Run & Fun Grand Prix, ως νέος θεσμός, έχει δώσει μια καλή αφορμή στους κατοίκους των Νοτίων Προαστίων να φορούν συχνότερα τα αθλητικά τους και να τρέχουν στους δρόμους: έναν κοινό καλό σκοπό.

Διοργανώνεται σειρά αγώνων δρόμου, οι οποίοι φιλοξενούνται κάθε φορά σε διαφορετική παραλιακή περιοχή, στο πλαίσιο ενίσχυσης του έργου του «Χαμόγελου του Παιδιού», καθώς σημαντικό μέρος των εσόδων τους καταβάλλεται στον οργανισμό.

Σε κάθε Δήμο η διοργάνωση έχει διττό στόχο: Να προάγει τον αθλητισμό και να ενισχύσει το αίσθημα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Την έναρξη του 2ου Attica Run & Fun Grand Prix στην παραλιακή Αττική έκανε ήδη, από την 1η Μαρτίου, ο Δήμος Πειραιά ο οποίος φιλοξένησε δεκάδες δρομείς συμμετέχοντες στους αγώνες δρόμου, για άνδρες και γυναίκες, 5 και 10 χιλιομέτρων. Επιπλέον, μικρά παιδιά με αστείρευτο κέφι και χαμόγελο έτρεξαν σε μια ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή του ενός χιλιομέτρου.

run2

Σε ένα τόσο ιδιαίτερο αθλητικό γεγονός δεν θα μπορούσε να μην συμμετάσχει και ο Δήμος Γλυφάδας, ο οποίος ήταν ο δεύτερος κατά σειρά Δήμος που με τη συνεργασία τής Feel Good Sports Club και την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cyta, διοργάνωσε τους αγώνες Running, με μεγάλη απήχηση στο κοινό.

Στις 15 Μαρτίου απλοί άνθρωποι που αγαπούν το τρέξιμο, ολυμπιονίκες και άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο, έδωσαν το μήνυμα αγάπης και προσφοράς, διανύοντας μέχρι το σημείο τερματισμού τη διαδρομή που είχε σχεδιαστεί ειδικά για την περίσταση.

Ο επόμενος σταθμός της διοργάνωσης του 2ου Attika Run & Fun είναι το Παλαιό Φάληρο, το οποίο θα υποδεχθεί την πρώτη Κυριακή του ερχόμενου μήνα, στις 5 Απριλίου, όλους τους πολίτες που επιθυμούν να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους τόσο το κίνημα δρόμου όσο και τον φιλανθρωπικό σκοπό. Οι δρομείς καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στους αγώνες, οι οποίοι θα έχουν σημείο εκκίνησης το στάδιο στίβου στο Τροκαντερό.

Επιπλέον, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Δήμος Αλίμου θα φιλοξενήσουν με τη σειρά τους τον θεσμό του 2ου Attika Run & Fun στις 10 και 24 Απριλίου αντίστοιχα.

αφίσα

Το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός αποτελεί ένα σημαντικό βήμα και για τους πέντε Δήμους των Νοτίων Προαστίων που συμμετέχουν, διότι δίνει κίνητρα για την πρόοδο του αθλητισμού και για τη διοργάνωση αντίστοιχων δράσεων, οι οποίες θα ενισχύσουν την πολιτιστική ανάπτυξη των Δήμων. Επίσης οφείλει να σημειωθεί το γεγονός, ότι τέτοιες διοργανώσεις με επίκεντρο τον αθλητισμό προάγουν την ψυχική υγεία των πολιτών και καλλιεργούν το αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης.

 

- Διαφήμιση -