- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Θεμέλια της σύστασης και δράσης του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού είναι η κοινωνική προσφορά και η αλληλεγγύη, οι οποία δεν γνωρίζει ούτε σύνορα, ούτε καταγωγή και εθνικότητες.

Απόδειξη είναι οι πράξεις των φίλων του Οργανισμού από το εξωτερικό αλλά και η δραστηριοποίηση των Ελλήνων μεταναστών του εξωτερικού, οι οποίοι έχουν ήδη οργανώσει φιλανθρωπικές εκδηλώσεις με σκοπό τη συλλογή χρημάτων για την αγορά φαρμάκων, τα οποία προσφέρονται στο ΜΚΙΕ.

Ήδη από το 2012 όταν ιδρύθηκε το ΜΚΙΕ, πλήθος πολιτών από το εξωτερικό αφουγκράστηκε τις ανάγκες των ανασφάλιστων πολιτών στην Ελλάδα και πρόσφερε ιατροφαρμακευτικά υλικά για να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών.

1

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ευαισθητοποίησης των πολιτών στο εξωτερικό είναι η δημιουργία της οργάνωσης rder- und Freundeskreis Elliniko e.V στο Αμβούργο της Γερμανίας. Η συγκεκριμένη οργάνωση ακόμα και σήμερα δίνει το παρόν, σε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης του έργου του ΜΚΙΕ.

Μάλιστα, πριν δύο εβδομάδες η εκπρόσωπος της οργάνωσης ταξίδεψε μέχρι την Ελλάδα για να παραδώσει μια μεγάλη ποσότητα φαρμάκων, τα οποία αγοράστηκαν με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την οργάνωση για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Το σπουδαίο έργο όμως των φίλων και υποστηρικτών του ΜΚΙΕ δεν σταματάει εκεί. Την Τρίτη 7 Απριλίου τρεις Ελβετοί και ένας Έλληνας έφτασαν στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στο Ελληνικό με 4 βαλίτσες γεμάτες «αγάπη». Οι εθελοντές από το εξωτερικό έφεραν από την Ελβετία φάρμακα και ιατροφαρμακευτικά υλικά, τα οποία έλειπαν από τις προμήθειες του Ιατρείου.

4

Ωστόσο μια ακόμα ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους υπευθύνους του ΜΚΙΕ, καθώς οι φίλοι του Οργανισμού από την Ελβετία ανακοίνωσαν την ίδρυση της οργάνωσης Solidaires avec la Grece, η οποία θα αναλάβει να ενημερώσει τον ελβετικό λαό για το έργο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού αλλά και να εξηγήσει όλους τους λόγους της εξαθλίωσης μεγάλης μερίδας των Ελλήνων πολιτών, αποσκοπώντας την ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας. Παράλληλα θα έχει την αρμοδιότητα να συγκεντρώνει φάρμακα, τα οποία θα μοιράζονται στους ανασφάλιστους ασθενείς προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τους.

Τέτοιες δράσεις αποδεικνύουν ότι ο άνθρωπος με γνώμονα την αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους του, μπορεί να καταφέρει σπουδαία πράγματα και να δώσει χαρά σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

5

- Διαφήμιση -