- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Μια ξεχωριστή εκδήλωση διοργανώνει για δεύτερη φορά το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας σε συνεργασία με το Δήμο Ηλιούπολης στις 16 έως 19 Απριλίου.

Η γιορτή της Αυτάρκειας, η οποία θα περιλαμβάνει μία σειρά από διαφορετικά δρώμενα θα πραγματοποιηθεί στο «Άλσος Κιντής» στην Ηλιούπολη. Τόσο τα πρακτικά εργαστήρια όσο και οι ομιλίες της γιορτής θα έχουν κεντρικό άξονα την Αυτάρκεια σε επίπεδο διατροφής, στέγασης, ένδυσης, υγείας και ενέργειας, ενώ θα υπάρχουν βιωματικά εργαστήρια για παιδιά της προσχολική και σχολικής ηλικίας.

aytarkeia4

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει την αξία της αυτάρκειας, ιδιαίτερα κατά τη δυσχερή οικονομική περίοδο που διανύει η χώρα. Μέσω των εργαστηρίων υφαντικής, καλαθοπλεκτικής, φυσικής δόμησης, φυσικής καλλιέργειας, μελισσοκομίας και παρασκευής τυριού, ψωμιού και σαπουνιού οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να «διδαχθούν» όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να επιτύχουν την αυτάρκεια σε ατομικό επίπεδο σε πάρα πολλούς τομείς.

Ιδιαίτερα σήμερα η στροφή στη μητέρα-φύση και στην καλλιέργεια του φυσικού πλούτου δεν αποτελεί απλώς επιλογή αλλά ανάγκη για επιβίωση έπειτα από τα αλλεπάλληλα πλήγματα της οικονομικής κρίσης στα ελληνικά νοικοκυριά.

 

- Διαφήμιση -