- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Ο Δήμος Γλυφάδας θέλοντας να ενισχύσει τη δημοτική τράπεζα αίματος διοργανώνει μια εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στις 16 Μαΐου από τις 10:00 πμ και θα διαρκέσει έως τη 13:00 μμ. στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας.

Επίσης, την ίδια ημέρα θα γίνει συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού από τους πολίτες που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν. Όλα τα φάρμακα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν σε ανασφάλιστους και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μέσω του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Γλυφάδας.

Η τράπεζα αίματος, η οποία μετράει περίπου έναν χρόνο λειτουργίας, έχει καταφέρει να καλύψει τις ανάγκες των συμπολιτών για παροχή μονάδων αίματος. Η διοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας εντάσσεται στο πλαίσιο ενεργειών που πραγματοποιεί η δημοτική αρχή για την αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών της πόλης καθώς και την ενίσχυση του εθελοντικού κινήματος.

aimodosia2

Πρωταρχικός στόχος της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Γλυφάδα είναι να δημιουργηθεί μια μεγάλη παρακαταθήκη αίματος ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των δημοτών σε αίμα αλλά και η παροχή βοήθειας για την εξεύρεση αίματος στις έκτακτες ανάγκες των δημοτών. Παράλληλα αυτή η πρωτοβουλία έχει ως σκοπό την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς στην τοπική κοινότητα.

Προτεραιότητα στην παροχή αίματος θα έχουν τα επείγοντα περιστατικά, οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, οι νεφροπαθείς, οι αιμορροφιλικοί, άτομα χωρίς συγγενικό περιβάλλον και στα σοβαρά περιστατικά με παιδιά κάτω των 18 ετών.

- Διαφήμιση -