- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Δημαιρεσίες στο Δήμο Γλυφάδας, με τη δικηγόρο, δημοτική σύμβουλο της παράταξης «Η Γλυφάδα μας» Δαφνούλα Χαρίση – Μπίλια να εκλέγεται Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για τα προσεχή δυόμισι χρόνια, «με πολλή χαρά και πολύ μεγάλη προσδοκία», όπως τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος την πρότεινε για τη θέση αυτή.

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Η Γλυφάδα μας» Δημήτρης Τσακίρης, καθώς η μείζων αντιπολίτευση δεν θέλησε να καλύψει -όπως είχε δικαίωμα- αυτή τη θέση. Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη η νεοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Αργυρώ Θεοφιλοπούλου.

Προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου για τη χρονική περίοδο 2/1/2024 – 30/6/2026 :

Πρόεδρος: Χαρίση – Μπίλια Δαφνούλα

Αντιπρόεδρος: Τσακίρης Δημήτριος

Γραμματέας: Θεοφιλοπούλου Αργυρώ

Στις δημαιρεσίες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν. 5056/23, προήδρευσε ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος Περικλής Δορκοφίκης. Μετά την ανάδειξη του Προεδρείου, πραγματοποιήθηκε μυστική ψηφοφορία για την εκλογή μελών της Δημοτικής Επιτροπής. Συνολικά καλύφθηκαν οκτώ θέσεις τακτικών μελών (πέντε από την πλειοψηφία και τρεις από τη μειοψηφία), ενώ εξελέγησαν και έξι αναπληρωματικά μέλη (πέντε από την πλειοψηφία και ένα από τη μειοψηφία).

Δημοτική Επιτροπή για τη χρονική περίοδο 2/1/2024 – 30/6/2026 :

Πρόεδρος: Ο Δήμαρχος ή Αντιδήμαρχος που θα οριστεί από τον Δήμαρχο

Τακτικά μέλη παράταξης Δημάρχου «Η Γλυφάδα μας»:

1) Κουρουπάκης Στυλιανός

2) Δήμου Σπυρίδων

3) Καυκά Άννα

4) Βαμβακερού Γεωργία

5) Πατεράκη Αναστασία

Αναπληρωματικά μέλη παράταξης Δημάρχου «Η Γλυφάδα μας»:

1) Αργυροπούλου Αναστασία

2) Καραμηνάς Πέτρος

3) Ταβερναράκης Γεώργιος

4) Λεβετσοβίτης Νικόλαος

5) Κυριακοπούλου Μαρία

Τακτικά μέλη από τις παρατάξεις της μειοψηφίας «Η Γλυφάδα μας ενώνει» και «Λαϊκή Συσπείρωση»:

1) Στεφανίδης Αλέξιος

2) Γιάχος Παναγιώτης

3) Γεωργούλας Ευστάθιος

Αναπληρωματικό μέλος από τις παρατάξεις της μειοψηφίας «Η Γλυφάδα μας ενώνει» και «Λαϊκή Συσπείρωση»:

1) Θεοφιλοπούλου Αργυρώ

«Μας ενώνει η αγάπη για την πόλη μας», είπε ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου

«Καλή δύναμη, υγεία και καλή θητεία σε όλους, για το καλό της πόλης και των πολιτών που μας ανέδειξαν και είμαστε σήμερα εδώ, μακάρι το πέρας της θητείας να μας βρει όλους εδώ και να είμαστε γεροί και δυνατοί», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και πρόσθεσε: «Είναι πενταετής αυτή η θητεία και υπάρχει χρόνος για μεγάλες παρεμβάσεις, αυτή είναι και η μεγάλη ευθύνη για όλους μας. Σε ό,τι μας αφορά, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια έτσι και σε αυτή τη θητεία με τη νέα σύνθεση της παράταξής μας θα επιδιώξουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία με όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας και οπωσδήποτε θα δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στη διαβούλευση με φορείς, με τους πολίτες, πρώτα απ΄όλα στο πλαίσιο του κορυφαίου οργάνου του Δήμου, του Δημοτικού μας Συμβουλίου, αλλά και με όποιον άλλο τρόπο μπορούμε, όπως είναι οι ομάδες εργασίας που προβλέπονται από τον σχετικό νόμο. Συγχαρητήρια στον καθένα και την καθεμιά, μας ενώνουν πάρα πολλά, η αγάπη για την πόλη μας, οι κοινές προσπάθειες που πρέπει να γίνουν, καλή δύναμη σε όλους».

Ποια είναι η νέα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δαφνούλα Χαρίση – Μπίλια

Η Δαφνούλα Χαρίση – Μπίλια, η οποία διαδέχθηκε στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας τον εξαίρετο καρδιολόγο Στρατή Παναγάκο, είναι δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω. Δημοτική σύμβουλος Γλυφάδας εκλέγεται από το 2006. Διετέλεσε: Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κ.Α.Π.ΠΑ. Γλυφάδας. Είναι Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλυφάδας «Ελλήνων Διαδρομές», ενώ κατά το παρελθόν διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Γλυφάδας «Η ΠΙΝΔΟΣ». Επί 14 χρόνια ήταν Πρόεδρος Συλλόγων Γονέων των: 1ου Δημοτικού Σχολείου, 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Γλυφάδας. Είναι, επίσης, μέλος του Αθλητικού Σωματείου «ΑΡΗΣ Γλυφάδας».

- Διαφήμιση -