- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Η παραλιακή Αττική φημίζεται για το γεγονός ότι αποτελεί τη «Μέκκα της νυχτερινής διασκέδασης» για τους απανταχού Αθηναίους που αναζητούν το καλύτερο στέκι για να απολαύσουν το κοκτέιλ τους και να χορέψουν σε καλοκαιρινούς ρυθμούς.

Ωστόσο στην παραλία εκτός των άλλων, υπάρχουν και τα μέρη όπου το γκλίτερ, οι ντισκομπάλες, οι δερμάτινοι καναπέδες, τα έντονα χρώματα και οι funky-disco ρυθμοί είναι βασικό κομμάτι της διασκέδασης. Οι ντίσκο που λειτουργούν σήμερα στα παραλιακά προάστια αναβιώνουν την αίγλη της δεκαετίας του ’80.

Στο Vinilio, τη θρυλική ντίσκο της Γλυφάδας δεν συχνάζουν μόνο όσοι έζησαν την εφηβική τους εποχή σε τέτοια κέντρα διασκέδασης. Το συγκεκριμένο μαγαζί με τα φλογερά ποικίλα χρώματα, τους καθρέφτες και τα πορτρέτα των ειδώλων της τότε εποχής στους τοίχους αποτελεί αγαπημένο μέρος για τη νεολαία αλλά και τις παρέες με ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που αναπολούν την ιδιαίτερη κουλτούρα εκείνης της εποχής. Ουσιαστικά το Vinilio αποτελεί το σύμβολο της cult εποχής που στιγμάτισε πολλές γενιές μέχρι και σήμερα. Μπορεί να λειτουργεί από το μακρινό 1996 αλλά το μουσικό πρόγραμμα δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες μεταβολές. Τα αγαπημένα τραγούδια των Abba, της Madonna και πολλών άλλων καλλιτεχνών της εποχής ξεσηκώνουν τους θαμώνες που χορεύουν μέχρι πρωίας κάτω από τα πολύχρωμα φωτορυθμικά και τις τεράστιες αστραφτερές μπάλες.

Rothery 50th Birthday Party

Και επειδή η ντίσκο μουσική τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη ανάκαμψη κερδίζοντας όλο και περισσότερους θαυμαστές, στην πλαζ του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό έχει δημιουργηθεί το Disco Studio 54 Athens, το οποίο αποτελεί γλαφυρή αναπαράσταση των ντίσκο πριν τρεις δεκαετίες. Το σκηνικό αποτελείται από ένα κράμα από vintage και πιο σύγχρονα στοιχεία με τα έντονα χρώματα και τα νέον λαμπάκια να πρωταγωνιστούν. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο οι προβολείς ανάβουν, οι Djs επιλέγουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες και η πίστα των 70τμ. γεμίζει από τους επίδοξους χορευτές που ξεφαντώνουν με τους ρυθμούς μιας άλλης εποχής.

disco papoutsia

Για το τέλος αφήσαμε την ιστορική Disco Boom Boom που βρίσκεται στις Τζιτζιφιές με το πραγματικά cult ντεκόρ που αποτελείται από δερμάτινους καναπέδες, πολύχρωμα μοτίβα και καθρέφτες. Τα αθάνατα hits της δεκαετίας του ’80 αναβιώνουν την ντίσκο κουλτούρα και το απροσποίητο κέφι της εποχής που έχει μείνει ανεξίτηλη μέχρι σήμερα. Ο Dj Soulis V. έχει αναλάβει το έργο να ανασύρει από το μουσικό αρχείο όλα τα χορευτικά κομμάτια της εποχής και να τα εντάξει στο κεφάτο πρόγραμμα που διαρκεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

ntiskotek

- Διαφήμιση -