- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Αν και οι πρώτες δημοσκοπήσεις για την εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου δίνουν, αμυδρά έστω, το πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί και τις τάσεις της κοινής γνώμης, το τοπίο παραμένει ρευστό και οποιαδήποτε πρόβλεψη για την τελική έκβαση αυτής μοιάζει ριψοκίνδυνο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ProRata, οι αναποφάσιστοι είναι το πρώτο «κόμμα» και η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ) εκτιμάται στο 3,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 23%, ενώ η ΝΔ το 19,5%. Αξιοσημείωτο είναι πως μένουν εκτός Βουλής οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», αλλά και ότι μπαίνει στη Βουλή για πρώτη φορά το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι η αναποφασιστικότητα του 1/3 των ψηφοφόρων που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις να επισημάνουμε την τελική διαφωνία σύμπραξης του ΠΑΣΟΚ με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και τη συμφωνία κοινής καθόδου με τηΔΗΜΑΡ.

Από την πλευρά του ο Β. Μεϊμαράκης φιλοδοξεί να παρουσιάσει τη ΝΔ έτοιμη να συμμετάσχει σε ένα ενωτικό κυβερνητικό σχήμα, ενώ έχει επιλέξει να παρουσιάσει μία καμπάνια χωρίς κραυγές και προσγειωμένη στη σημερινή πραγματικότητα, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας.

 

- Διαφήμιση -