- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Ο Ούγγρος προπονητής  υδατοσφαίρισης Πέτερ Ζίλαγκι (Peter Lajos Szilagyi)  θα κάθεται στον πάγκο της γυναικείας ομάδας του Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου Γλυφάδας (ΑΝΟΓ)  για την νέα σεζόν.

Έχοντας ως βασική του προτεραιότητα την αξιοποίηση των ταλέντων που διαθέτει η ομάδα αλλά και την ανάπτυξη των υποδομών του Ομίλου μας, που αποτελούν εδώ και χρόνια πρότυπο σε όλα τα αθλήματα που καλλιεργεί ο ΑΝΟΓ, το ΔΣ αναζήτησε και βρήκε τον προπονητή που διαθέτει την κατάλληλη παιδεία στο άθλημα, την προσωπικότητα αλλά και την εμπειρία προκειμένου να οδηγήσει την γυναικεία ομάδα σε νέες επιτυχίες και παράλληλα να αναδείξει νέες πρωταγωνίστριες από τα φυτώρια.

Γεννημένος στις 24/4/1966 ο Πέτερ Ζίλαγκι γνώρισε το πόλο ως τερματοφύλακας της Εγκερ αλλά και των Εθνικών ομάδων της Ουγγαρίας. Έχοντας ολοκληρώσει ένα εξαιρετικό επίπεδο σπουδών στη συνέχεια επέλεξε την προπονητική. Αφού διατέλεσε προπονητής σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα της Έγκερ κατακτώντας πολλούς τίτλους ανέλαβε Head coach της Εθνικής ομάδας γυναικών της  Νέας Ζηλανδίας (2002-2006) , και αργότερα της Ουγγαρίας με την οποία μάλιστα κατέκτησε την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2006 στο Βελιγράδι.

Στη συνέχεια μετακόμισε στην Αυστραλία όπου εργάστηκε ως assistant και κατόπιν Head coach στην Εθνική ομάδα γυναικών της μακρινής χώρας ενώ το 2012 αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής υδατοσφαίρισης της Αυστραλίας.

Από το 2013 όταν και επέστρεψε στην πατρίδα του εργάζεται στα τμήματα ανάπτυξης και υποδομής της Ντουναϊσβάρος ενώ τα δυο τελευταία χρόνια συνεργάζεται πάνω στο ίδιο αντικείμενο με την ουγγρική ομοσπονδία. Μάλιστα πριν από λίγες εβδομάδες τον είδαμε να κοουτσάρει την εθνική ομάδα νεανίδων της Ουγγαρίας στους 1ους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού

Ο Πέτερ Ζίλαγκι αναμένεται στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου

Ο ΑΝΟΓ τον καλωσορίζει και του εύχεται καλή επιτυχία στο έργο που έχει αναλάβει.

 

- Διαφήμιση -