- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Για τρίτη χρονιά στη σειρά όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Βάρκιζα για το ομορφότερο και το πιο συναρπαστικό παιχνίδι του μπάσκετ. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με τη Greece3x3 διοργανώνει και φιλοξενεί το συναρπαστικό Τουρνουά «FIBA Varkiza Lite Quest by Greece 3×3».

Από την Πέμπτη 14 μέχρι και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, οι λάτρεις του δημοφιλέστερου αστικού άθληματος του κόσμου και το φίλαθλο κοινό, δίνουν ραντεβού στο πλακόστρωτο της κεντρικής πλατείας της Βάρκιζας, για άλλη μια φαντασμαγορική μπασκετική παράσταση γεμάτη από ένταση και με την αδρεναλίνη στο κόκκινο. Το 3×3 Basketball εξαπλώνεται ραγδαίως και μανιωδώς και από το 2021 στο Τόκιο, αποτελεί επίσημο άθλημα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ προσελκύει διαρκώς νέους φίλους. Αυτή τη στιγμή θεωρείται ως το πιο αναπτυσσόμενο και δημοφιλές αστικό άθλημα στον κόσμο.

Το φετινό Τουρνουά της Βάρκιζας θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά τα οποία διεξάγονται στην Ευρώπη, τόσο από πλευράς συμμετοχών, όσο και λόγω της σημασίας και της προοπτικής που ανοίγει και φέρει την έγκριση/πιστοποίηση της FIBA και την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 120 ομάδες, εκ των οποίων οι 10 προέρχονται από χώρες του εξωτερικού και μάλιστα από τρεις διαφορετικές ηπείρους (Ευρώπη, Ασία, Αφρική). Η νικήτρια ομάδα του Τουρνουά, θα εξασφαλίσει την πρόκριση της στο Challenger, που θα διεξαχθεί στις 11-12-13 Οκτωβρίου, στη Ντόχα του Κατάρ.

Εκτός από τη μεγάλη κατηγορία «Road to Doha» ανδρών, η ατζέντα του Τουρνουά περιλαμβάνει άλλες έξι: Open ανδρών, Under 17, Under 15, Under 13, Under 11 και Under 9. Όλοι οι αγώνες διεξάγονται σε δάπεδα/γήπεδα εγκεκριμένα και πιστοποιημένα από τη FIBA 3×3, ενώ μεταδίδονται μέσω livestreaming. Παράλληλα με την κατ’ εξοχήν αγωνιστική δράση θα πραγματοποιηθούν επίσης διαγωνισμοί τρίποντων, Skills Challenge (επιδεξιότητες), Shooting Stars καθώς και άλλα παιχνίδια που θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Οι νικητές σε όλες τις κατηγορίες και τους διαγωνισμούς θα λάβουν δώρα που προσφέρουν οι χορηγοί της διοργάνωσης. Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Τουρνουά, οι διοργανωτές θα απονείμουν τιμητικές διακρίσεις σε σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού αθλητικού γίγνεσθαι που θα βραβευθούν για την προσφορά τους στα σπορ και γενικότερα στην κοινωνία.

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται διαδικτυακά  μέσω της ειδικής πλατφόρμας της FIBA https://play.fiba3x3.com/events/0460ca9a-e590-4c2c-a55f-8165c37dc9a9

Βασική προϋπόθεση είναι ο κάθε παίκτης να δημιουργήσει μία φορά το δικό του προφίλ στη FIBA, το οποίο θα τον ακολουθεί και στα επόμενα Τουρνουά.  Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί live το πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, τις βαθμολογίες, το επίσημο ranking της FIBA κοκ. Καθημερινά θα πραγματοποιείται η διαδικασία έγγραφής ανά κατηγορία με ταυτοποίηση και επιβεβαίωση παρουσίας, ανεξαρτήτως της ώρας διεξαγωγής των αγώνων.

 

Πληροφορίες και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής, το σύστημα διεξαγωγής, τον τρόπο εγγραφής, τα χρηματικά έπαθλα και τα δώρα για τα τέσσερα Τουρνουά είναι διαθέσιμες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (www.facebook.com/greece3x3 και www.instagram.com/greece3x3)

 

Οι κανόνες διεξαγωγής 3×3 δημοσιεύονται στον σύνδεσμο fiba3x3.com/en/rules.html

 

Η βαθμολογία των ομάδων στο παγκόσμιο ranking βρίσκεται στον σύνδεσμοfiba3x3.com/en/rankings/individual.html

- Διαφήμιση -