- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Σαρωτικές αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση.

Μία βασική ανατροπή είναι η αποσύνδεση από το βαθμολόγιο, ενώ η αλλαγή κλιμακίων θα γίνεται ανά διετία ή τριετία ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του “Έθνους της Κυριακής”.

Ειδικότερα:

Αποσύνδεση αυξήσεων από το βαθμολόγιο

Οι μισθολογικές αυξήσεις δεν θα αποδίδονται με βάση το βαθμό που παίρνει ο υπάλληλος αλλά με βάση τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Η βαθμολογική εξέλιξη θα αφορά μόνο τη δυνατότητα που θα έχουν οι εργαζόμενοι να καταλάβουν θέσεις ευθύνης.

Αλλαγή κλιμάκων ανά διετία ή τριετία

Για τις κατηγορίες υπαλλήλων ΥΕ και ΔΕ το νέο μισθολόγιο θα προβλέπει 13 μισθολογικά κλιμάκια τα οποία θα αποδίδουν ωριμάνσεις στους βασικούς μισθούς ανά τριετία.

Αντίστοιχα, για τους υπαλλήλους ΠΕ και ΤΕ το νέο μισθολόγιο θα προβλέπει 19 μισθολογικά κλιμάκια, που θα αποδίδουν αυξήσεις ανά διετία.

Διατήρηση προσωπικής διαφοράς

Διατηρείται η προσωπική διαφορά στην περίπτωση που με το νέο μισθολόγιο υπάρχει ονομαστική μείωση του βασικού μισθού. Ο υπάλληλος θα διατηρεί στις αποδοχές του το πλεονάζον ποσό ως προσωπική διαφορά.

Αύξηση 50 έως 100 ευρώ στο επίδομα θέσης

Όπως γίνεται γνωστό, συζητείται η αύξηση κατά 50 έως 100 ευρώ των επιδομάτων θέσης ευθύνης, που λαμβάνουν οι προϊστάμενοι.

Διατήρηση των τεσσάρων επιδομάτων

Τα τέσσερα επιδόματα που αποδίδονται στους δημοσίους υπαλλήλους (οικογενειακή παροχή, επίδομα απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών, ανθυγιεινής εργασίας και επίδομα θέσης ευθύνης) διατηρούνται.

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση στοχεύει να παραμείνουν οι ίδιοι εισαγωγικοί μισθοί ως έχουν σήμερα.

- Διαφήμιση -