- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 8 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 8 Λεπτά

της ΕΦΗΣ ΠΟΛΥΖΩΗ

Συγκίνηση, μηνύματα αγάπης, πατρική στοργή και ποιμαντικές συμβουλές, ανάμεικτες με όμορφες αναμνήσεις και απολαυστικές αναπάντεχες εκδηλώσεις ενθουσιασμού αποτέλεσαν τα βασικά στοιχεία της γιορτής που διοργάνωσε η  Ένωση Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου  (ΕΑΛΛ) προς τιμήν του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β’ το βράδυ της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου 2015. Εκείνος άλλωστε δεν επελέγη τυχαία ούτε μόνο λόγω της ιδιότητάς τους ως προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησία να ανακηρυχτεί σε Επίτιμο Μέλος της Ένωσης να του απονεμηθεί ο Χρυσός Σταυρός Αρετής και Ευποιίας.

Στο κατάμεστο θέατρο του Λεοντείου Λυκείου Ν. Σμύρνης δόθηκαν πολλές αποδείξεις για το πόσο στενή σχέση έχει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος με τους μαθητές του. Γιατί παρότι υπηρέτησε ως Φιλόλογος Καθηγητής του με το κοσμικό του ακόμη όνομα Ιωάννης Λιάπης και πριν από τη χειροτονία του μόνο για το διάστημα από το 1965 έως το 1968 εντούτοις δεν έχασε ποτέ την επαφή του με τα τότε παιδιά των τελευταίων τάξεων του γυμνασίου και σημερινά μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων. Και ως μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας διατήρησε επαφή με τους τότε μαθητές του που τον επισκέπτονταν και οι ίδιοι κατά διαστήματα.  Στην εξαιρετική ομιλία του γεμάτη πολύτιμες συμβουλές προς τους νέους γονείς ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος Β’ αναφέρθηκε κυρίως στην επικοινωνία του με τους μαθητές αλλά και την άψογη συνεργασία του με το σχολείο αναφερόμενος σε αντιδιαστολή καθώς στα προβλήματα, που αντιμετωπίζει σήμερα η Παιδεία, τονίζοντας με αναλυτικό τρόπο γιατί  είναι επικίνδυνο να μιλάμε σήμερα για κατάργησή του μαθήματος των θρησκευτικών.

Απόλυτα ταιριαστή με το πνεύμα της εκδήλωσης ήταν και η παρουσία και συμμετοχή στην εκδήλωση του μουσικοσυνθέτη και απόφοιτο του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων   Μίμη  Πλέσσα  ο οποίος συνόδευσε στο  πιάνο τη Νεανική Χορωδία του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, η οποία ερμήνευσε υπό τη διεύθυνση της Καθηγήτριας Μουσικής  Αικατερίνης Βασιλικού αξέχαστα τραγούδια του. Ο ίδιος άλλωστε απευθύνθηκε στον τιμώμενο Αρχιεπίσκοπο με ιδιαίτερο και συγκινητικό τρόπο αλλά και ευχαριστώντας τον για το παράδειγμα αγάπης που δίνει σε όλους μας. Επίσης, βυζαντινούς ύμνους έψαλε χορός ψαλτών υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων Κωνσταντίνου Ζέπου ενώ και η προβολή σύντομων ταινιών από το Ησυχαστήριο του Μακαριότατου στη Ζάλτσα Βοιωτίας και από επισκέψεις παλαιών μαθητών του έδωσαν έναν πολύ ενδιαφέροντα τόνο στην βραδιά.

Απόλυτα ταιριαστή με το πνεύμα της εκδήλωσης ήταν και η παρουσία και συμμετοχή στην εκδήλωση του μουσικοσυνθέτη και απόφοιτο του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων   Μίμη  Πλέσσα  ο οποίος συνόδευσε στο  πιάνο τη Νεανική Χορωδία του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, η οποία ερμήνευσε υπό τη διεύθυνση της Καθηγήτριας Μουσικής  Αικατερίνης Βασιλικού αξέχαστα τραγούδια του
Απόλυτα ταιριαστή με το πνεύμα της εκδήλωσης ήταν και η παρουσία και συμμετοχή στην εκδήλωση του μουσικοσυνθέτη και απόφοιτο του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων Μίμη Πλέσσα ο οποίος συνόδευσε στο πιάνο τη Νεανική Χορωδία του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, η οποία ερμήνευσε υπό τη διεύθυνση της Καθηγήτριας Μουσικής Αικατερίνης Βασιλικού αξέχαστα τραγούδια του

Ο Αρχιεπίσκοπος παραλαμβάνοντας τον Χρυσό Σταυρό Αρετής και Ευποιίας, αλλά και ένα αντίγραφο του Πρακτικού της εκ μέρους του ανάληψης υπηρεσίας τον Σεπτέμβριο του 1965 από την Γενική Διευθύντρια των Λεοντείων Λυκείων Ν. Σμύρνης Αικατερίνη Μουζάκη, εμφανώς συγκινημένος μίλησε για το καθήκον των εκπαιδευτικών αλλά και όλης της ελληνικής κοινωνίας προς τα παιδιά και τους νέους και την ανάγκη δημιουργικής αξιοποίησης του ενθουσιασμού τους. Ενώ χαρακτηριστική ήταν και η αναφορά του στην συνεργασία των χριστιανών όλων των δογμάτων. Ο ίδιος προσέφερε για τη Βιβλιοθήκη του Λεόντειου Λυκείου το έργο του «Χριστιανική Βοιωτία» και αντίγραφο του Ευαγγελίου του Επισκόπου Σαλώνων Ησαῒα, που εξέδωσε σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων η Ιερά Μονή Οσίου Λουκά.

ieroni3

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Νέας Σμύρνης, Θηβών και Λεβαδείας, Σύρου – Τήνου, Ιλίου και Αχαρνών, Αλεξανδρουπόλεως, Αργολίδος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος των εν Αθήναις Καθολικών και ο προκάτοχός του, ο εκπρόσωπος του Βατικανού στην Ελλάδα καθώς και άλλοι Ιερωμένοι, Ορθόδοξοι και Καθολικοί, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου Π. Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και επίσης απόφοιτός του σχολείου Γ. Τσιρώνης, εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κου Φίλη, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Κ. Τζουλάκης, πρώην Υπουργοί, Βουλευτές, Ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι των δικαστικών, στρατιωτικών και διπλωματικών αρχών, πανεπιστημιακοί καθώς και πολλοί επιχειρηματίες και εκπρόσωποι του κόσμου των γραμμάτων και των τεχνών.

ieroni4

 

 

ieroni6
ieroni7

 

 

ieroni10     

ieroni8

- Διαφήμιση -