- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Για επαναστατική ανακάλυψη στον αγώνα για τη θεραπεία του καρκίνου κάνουν λόγο Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι στο πλαίσιο νέας έρευνας, είδαν να εξαφανίζονται πλήρως τα συμπτώματα της ασθένειας σε όσους έπασχαν από λευχαιμία τελικού σταδίου.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο “Sky News”, επιστήμονες ανέπτυξαν μία μέθοδο, με την οποία τροποποιήθηκαν γενετικά οι «εκτελεστές» του ανοσοποιητικού συστήματος, τα επονομαζόμενα T-κύτταρα, έτσι ώστε να επιτεθούν, με τη σειρά τους, στα καρκινικά κύτταρα. H λήψη των Τ- κυττάρων γίνεται μέσω του αίματος.

Οι επιστήμονες έμειναν έκπληκτοι με τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της μεθόδου καθώς πάνω από εννέα στους δέκα ασθενείς με σοβαρή μορφή λευχαιμίας είδαν τα συμπτώματά τους να εξαφανίζονται πλήρως.

Μάλιστα, τέσσερις στους πέντε ασθενείς με άλλες μορφές καρκίνου του αίματος ανταποκρίθηκαν επίσης θετικά στη θεραπεία και πάνω από το 50% των ασθενών δεν εμφάνιζε πλέον κανένα σύμπτωμα.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Στάνλει Ρίοντε, από το Ερευνητικό Κέντρο για το Καρκίνο στο Σιάτλ των ΗΠΑ Fred Hutschinson, ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά αν ληφθεί υπόψη πως η μέθοδος αυτή εφαρμόστηκε σε ασθενείς που είχαν προσδόκιμο ζωής μόνο από δύο έως πέντε μήνες.

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου με τους Αμερικανούς επιστήμονες να υποστηρίζουν πως κατάφεραν επιτυχώς να διδάξουν στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος πώς να επιτίθενται σε μεταστατικούς όγκους.

Παρενέργειες

Σημειώνεται, πάντως, πως επτά από τους ασθενείς στους οποίους εφαρμόστηκε η νέα μέθοδος, παρουσίασαν σοβαρές επιπλοκές και χρειάστηκε να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ, ενώ δύο από αυτούς πέθαναν.

Επιστήμονες τονίζουν ότι οι παρενέργειες της μεθόδου είναι πολύ μεγαλύτερες από άλλες συμβατικές μεθόδους θεραπείας, όπως είναι η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία, οι οποίες και εφαρμόζονται στους περισσότερους ασθενείς.

- Διαφήμιση -