- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Σε καιρούς κρίσης και αυξημένων απαιτήσεων, σε περιβάλλον αβεβαιότητας, ρευστότητας και μεταβολών, τα εφόδια που μπορούν να εξασφαλίσουν στο νέο άνθρωπο τον ουσιαστικό οπλισμό για την πορεία στη ζωή και την επιτυχία στον επαγγελματικό στίβο είναι η πολύπλευρη γνώση και η ακριβής και έγκυρη ενημέρωση.
Η Λεόντειος Πατησίων, στο πλαίσιο των επιλογών και πρωτοβουλιών της για τη ολόπλευρη κατάρτιση των μαθητών της και στην προσπάθειά της να προσφέρει στα παιδιά ολοκληρωμένη υποστήριξη στο πλαίσιο του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, διοργανώνει φέτος την 9η Ημερίδα για την Αγωγή Σταδιοδρομίας και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.
Επαγγελματίες από όλο το φάσμα των τομέων επαγγελματικής απασχόλησης καταθέτουν την εμπειρία τους, συζητούν με τις μαθήτριες και τους μαθητές Λυκείου, Γυμνασίου και Δημοτικού και απαντούν στα ερωτήματα και τον προβληματισμό τους σχετικά με τις σπουδές, την επιλογή επαγγέλματος και τη σταδιοδρομία.
Πιο συγκεκριμένα, στην Ημερίδα συμμετέχουν 68 ομιλητές ενταγμένοι σε 19 επαγγελματικούς τομείς (ateliers), οι οποίοι κατανέμονται σε 4 χρονικές ζώνες (με χρόνο προβλεπόμενο για παρουσιάσεις και για ερωτήσεις-διάλογο). Αξίζει να επισημάνουμε ότι στη φετινή εκδήλωση το 25% των συμμετεχόντων ομιλητών είναι Απόφοιτοι των Λεοντείων, συμμαθητές μας. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει, πρώτα απ’ όλα, την υψηλού επιπέδου κατάρτιση και τα σημαντικά εφόδια που παρέχουν διαχρονικά τα Λεόντεια στους μαθητές τους, καθώς επίσης και την καίρια παρουσία των Αποφοίτων σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς της κοινωνίας της πατρίδας μας, ενώ υπογραμμίζει και την αξία που έχει η συμπαράσταση των μεγαλύτερων σε ηλικία Αποφοίτων στο πλευρό της νέας γενιάς, ειδικά στις σημερινές συνθήκες κρίσης.

stadio1
Το ιδιαίτερο στοιχείο στη φετινή ημερίδα είναι ότι μια χρονική ζώνη καλύπτεται με τομείς που έχουν «πολυσυλλεκτική» σύνθεση, με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται και συνεργάζονται στον ίδιο χώρο προερχόμενοι από διαφορετικά επιστημονικά πεδία. Πρόκειται για τομείς με αντικείμενα και ειδικότητες, που σχετίζονται με «ευαίσθητους» κλάδους, για τους οποίους υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις μέρες μας (βλ. Ψυχική Υγεία, Περιβάλλον & Ενέργεια, Πρωτογενής Τομέας), καθώς και τομείς με ιδιαίτερη αξία, δυναμική και προοπτικές για την Ελλάδα (βλ. Ναυτιλία, Ενέργεια, Τουρισμός, Πρωτογενής Τομέας).
Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν οι μαθητές όσον αφορά στους επαγγελματικούς τομείς και τις ειδικότητες, προκειμένου να δώσουν απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα …
ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες, τα θετικά στοιχεία και οι δυσκολίες κάθε επαγγέλματος;
ποιες οι προοπτικές στην αγορά εργασίας και οι δυνατότητες εξέλιξης;
ποιες σχολές σχετίζονται με το αντικείμενο που τους ενδιαφέρει και ποιες είναι οι προτεινόμενες σπουδές σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο;
ποιες είναι οι απαιτούμενες ικανότητες και δεξιότητες για κάθε ειδικότητα;
Πρόκειται για μια ευκαιρία μεγάλης αξίας, την οποία όσοι ανήκουμε σε γενιές μεγαλύτερης ηλικίας δεν την είχαμε ως μαθητές. Την Ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν και οι γονείς των μαθητών, εφόσον το επιθυμούν.

Το ραντεβού για την παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, και ώρα 8.45-14.30, στις φιλόξενες αίθουσες της Λεοντείου Πατησίων στην οδό Νεϊγύ 17 (τηλ. 2102522402), πλησίον του σταθμού του ηλεκτρικού στα Άνω Πατήσια.

 

- Διαφήμιση -