- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 9 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 9 Λεπτά

Άγκυρα, Βερολίνο, Ζυρίχη …μαύρη νύχτα με τον τρόμο να ξεπηδάει από κάθε σημείο. Ο Πρέσβης της Ρωσίας δολοφονείται εν ψυχρό από Τούρκο αστυνομικό, τουλάχιστον 9 νεκροί και 50 τραυματίες στο Βερολίνο από δολοφονική επίθεση με φορτηγό αυτοκίνητο σε πλήθος που μετείχε σε χριστουγεννιάτικη γιορτή , τουλάχιστον 3 τραυματίες στη Ζυρίχη όταν κουκουλοφόρος εισήλθε σε Τέμενος και άνοιξε πυρ…Τα Χριστούγεννα βάφονται με αίμα ….και φαίνεται να υπάρχει επιχείρηση επαναφοράς του τρόμου στον πλανήτη τις ώρες που η ανθρωπότητα ετοιμάζεται να γιορτάσει την γέννηση του Θεανθρώπου.

Αναλυτικά

 

Βερολίνο: Τρομο-επίθεση με 9 νεκρούς και 50 τραυματίες

 

 

Σοκ προκλήθηκε στο Βερολίνο, όταν ένα φορτηγό μπήκε μέσα σε μία χριστουγεννιάτικη αγορά και παρέσυρε το πλήθος, επαναφέροντας στη μνήμη το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας.

savo1 savo2
Υπάρχουν πληροφορίες για εννέα νεκρούς και τουλάχιστον πενήντα τραυματίες.

Το τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε κοντά στη λεωφόρο Κουρφούρστενταμ, στο δυτικό τμήμα του Βερολίνο, δίπλα από την εκκλησία Kaiser Wilhelm.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το φορτηγό βγήκε από το δρόμο και μπήκε μέσα στο χώρο όπου υπάρχουν οι ξύλινες κατασκευές της χριστουγεννιάτικης αγοράς παρασύροντας το πλήθος και ό,τι άλλο βρισκόταν εκεί.

https://www.youtube.com/watch?v=ImyFovCqmPo

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γερμανική αστυνομία έχει συλλάβει τον οδηγό του φορτηγού, ενώ ο συνεπιβάτης του θεωρείται νεκρός.

Το φορτηγό είχε πολωνικές πινακίδες. Ο ιδιοκτήτης του εκτίμησε ότι πρέπει να είχε κλαπεί, καθώς -όπως είπε- το οδηγούσε ο ξάδερφος του μεταφέροντας εμπόρευμα.

Η γερμανική αστυνομία χαρακτήρισε τρομοκρατικό το γεγονός, ενώ αρχικά το είχε χαρακτήρισε “σοβαρό περιστατικό”.

 

Άγκυρα: Εκτελέστηκε ο ρώσος πρέσβης- Τούρκος αστυνομικός ο δράστης

 

 

Νεκρός από πυρά ενός εκτός υπηρεσίας τούρκου αστυνομικού, ο οποίος είχε εισέλθει στο χώρο και βρισκόταν πίσω από το θύμα του, έπεσε ο ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ Γκεναντίεβιετς, εντός μίας γκαλερί και την ώρα που βρισκόταν στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό σχετικά με έκθεση φωτογραφίας για τη Ρωσία.

savo3

Ο δράστης ονομάζεται Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, γεννήθηκε το 1994 και αποφοίτησε από την αστυνομική σχολή της Σμύρνης το 2014.

Οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας και ο δήμαρχος της Άγκυρας επιβεβαίωσαν ότι ο δράστης της δολοφονίας του πρεσβευτή της Ρωσίας ήταν αστυνομικός που ανήκε στην αστυνομική διεύθυνση της τουρκικής πρωτεύουσας, αλλά δεν βρισκόταν σε υπηρεσία.

Ο Μελίχ Γκιοκτσέκ, δήμαρχος της Άγκυρας, ανέφερε ότι πρόκειται για αστυνομικό, λέγοντας ότι ανήκει στους “Γκιουλενιστές“, προσθέτοντας πως υπηρετούσε σε μια μονάδα αντιμετώπισης ταραχών.

https://www.youtube.com/watch?v=3duRAWspYlc
Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε, ο νεαρός δράστης –αστυνομικός εκτός υπηρεσίας– προτού ανοίξει πυρ φωνάζει “βγείτε όλοι έξω” και απευθυνόμενος στον ρώσο πρέσβη λέει: “Δεν θα βγω από δω αν δεν βγω νεκρός, εσύ σκότωσες τη Συρία εγώ θα σκοτώσω εσένα”.

Ο δράστης, ένας ψηλός άνδρας με κοστούμι, ενδεικτικό ότι ήταν άνδρας της τουρκικής ασφάλειας, αφού έβαλε εναντίον του πρέσβη, αναφέρθηκε στο Χαλέπι και έκανε λόγο περί εκδίκησης. “Μην ξεχνάτε το Χαλέπι και τη Συρία, όσο τ’ αδέλφια μας δεν είναι ασφαλή, ούτε εσείς θα είστε, όποιος έχει ευθύνη θα πληρώσει.

Ο δράστης, κρατώντας πιστόλι, φωνάζει και μεταξύ άλλων ακούγεται να λέει “Ο Αλλάχ είναι μεγάλος” (Αλλάχου Άκμπαρ).

Στο συγκλονιστικό βίντεο- ντοκουμέντο όπου φαίνεται ξεκάθαρα η εκτέλεση, ο ρώσος πρέσβης δέχεται πισώπλατο πυροβολισμό από τον νεαρό άνδρα και πέφτει στο έδαφος.

Σύμφωνα με τουρκικά και ρωσικά ΜΜΕ, ο δράστης της επίθεσης έπεσε νεκρός από πυρά της τουρκικής αστυνομίας. Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ακούστηκαν τουλάχιστον 8 πυροβολισμοί.

savo

Αρχικά ο ένοπλος διέφυγε σ΄ έναν επάνω όροφο και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών για 15 λεπτά. Ο δράστης σκοτώθηκε από την αστυνομία. Η ανταλλαγή πυρών καθυστέρησε την μεταφορά του πρέσβη στο νοσοκομείο.

Η Χουριέτ μετέδωσε ότι οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας, αφού απέκλεισαν την περιοχή, ακούστηκαν εκ νέου τουλάχιστον 20 πυροβολισμοί. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι μετά από περίπου 25 λεπτά διακόπηκαν οι πυροβολισμοί και ότι ο δράστης εξουδετερώθηκε.

Από την επίθεση τρεις ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση την αδελφή και τη μητέρα του ενόπλου που πυροβόλησε και σκότωσε τον ρώσο πρεσβευτή, μετέδωσε το CNN Türk. Οι δύο γυναίκες κρατούνται στην επαρχία του Αϊδινίου, στη νοτιοδυτική Τουρκία.

 

Ζυρίχη: Εισβολή ενόπλου σε τέμενος – Τρεις τραυματίες

 

 

 

Ένας άνδρας, ντυμένος με μαύρα ρούχα και μαύρο σκούφο, εισέβαλε σε ένα τέμενος στην Ζυρίχη ανοίγοντας πυρ ενάντια σε πιστούς που προσεύχονταν το βράδυ της Δευτέρας, τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους.

savo4

savo5

Ο δύο από τους τρεις άνδρες – 30, 35 και 56 ετών – τραυματίστηκαν σοβαρά, σύμφωνα με την αστυνομία της Ζυρίχης.

Ο φερόμενος ως δράστης, ένας άνδρας περίπου 30 ετών, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, διέφυγε από το σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με την αστυνομία.

 

Όπως ανέφεραν οι αρχές, ένα πτώμα εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση, αλλά δεν έχει αποσαφηνιστεί αν αυτό συνδέεται με την ένοπλη επίθεση. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Η αστυνομία τόνισε πως συνέλεξε αποδεικτικά στοιχεία εντός του κτιρίου, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για τα κίνητρα ή το υπόβαθρο του υπόπτου.

 

- Διαφήμιση -