- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 12 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 12 Λεπτά

από το www.nou-pou.gr

Τα δυο πλήρως εξοπλισμένα business centers που έχει δημιουργήσει σε Άνω Γλυφάδα και Ελληνικό γέμισαν σε χρόνο dt. Αποδεικνύοντας ότι μια χαρά διάθεση για επιχειρηματικότητα υπάρχει εδώ στο νότο. Το μόνο που, προφανώς, έλειπε είναι κάπου να στεγαστεί.

Για να βρεθείς, ως επιχειρηματίας, τη σωστή στιγμή στο σωστό σημείο, και να αδράξεις τη σχετική ευκαιρία, χρειάζεται ένας συνδυασμός παραγόντων. Επιχειρηματική ευστροφία και εμπειρία φυσικά, κατάλληλες παραστάσεις από το εξωτερικό (όπως ο ίδιος που σπούδασε και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά για αρκετά χρόνια στις ΗΠΑ πριν επιστρέψει στην Ελλάδα), καλή οργάνωση και λίγο τύχη.

“Έψαχνα στις αρχές του 2015 ένα μικρό γραφείο για την εταιρία εισαγωγών-εξαγωγών που είχα και δεν μπορούσα να βρω τίποτα στα νότια προάστια. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το μόνιμο παράπονο αρκετών γνωστών και πελατών μου (όπως π.χ. ασφαλιστικών συμβούλων που έκλειναν αναγκαστικά ραντεβού σε καφετέριες, δικηγόρων από το κέντρο που δεν είχαν πουθενά να δουν τους νότιους πελάτες τους ή, ακόμη, και εταιριών εκτός Αθήνας που ήθελαν μια value for money βάση), μου έδωσε την ιδέα να ξεκινήσω την Office-Plus.“Άλλωστε αυτό ήταν κάτι που είχα ζήσει από πρώτο χέρι στο εξωτερικό, όταν επί 1 1/2 χρόνο ήμουν ένοικος σε ένα αντίστοιχο business center. Είχα δει τα πλεονεκτήματά του, ήταν κάτι εντελώς εντός της επιχειρηματικής κουλτούρας μου.”

Αυτό μου δηλώνει ο δημιουργός των δυο πρότυπων επιχειρηματικών κέντρων υψηλών προδιαγραφών και νυν ‘σπιτονοικοκύρης’ του Nou-Pou (που εδώ και μερικούς μήνες στεγάζεται στο κτίριο της Λεωφόρου Βουλιαγμένης- κοντά στο μετρό του Ελληνικού), γόνος γνωστής οικογένειας γιατρών (σε βάθος 8 γενιών), που σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικά στο πανεπιστήμιο North Carolina (την εποχή που μεσουρανούσε εκεί ο Michael Jordan- ο ίδιος ήταν offensive tackle στην ομάδα American football), πριν βρεθεί να κάνει καριέρα ως στέλεχος στην Coca Cola.

” Ήμουν junior όταν ο Michael ήταν freshman. Έχουμε συναντηθεί σε διάφορα parties και στα φοιτητικά bar στο Chapel Hill. Παρότι τον κυνηγούσαν ήδη όλοι οι scouters, ήταν απλός και προσιτός. Επίσης ήταν πολύ ενδιαφέρον και αστείος.”

Συγκεκριμένα το πρώτο Office-Plus ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015 στο 2ο όροφο ενός κτιρίου στο No 78 της Γούναρη. Πριν καν προλάβει ο κος Ιατρίδης -που επίσης έχει υπάρξει υπεύθυνος της οικονομικής μελέτης για το R. David Thomas Executive Conference Center στο πανεπιστήμιο Duke, που έκανε δωρεά ο ιδιοκτήτης των Wendy’s και υποδιευθυντής σε Hilton- να φτιάξει την ιστοσελίδα της επιχείρησης και να φιξάρει το οργανωτικό κομμάτι, όλα τα γραφεία είχαν νοικιαστεί τόσο από start up όσο και από γνωστές εταιρίες όπως οι Notis Cranes, Eurostatus και Deagostini.

‘”Ο καταιγισμός τηλεφωνημάτων που είχαμε μας ανάγκασε να πάρουμε πρώτα τον 3ο όροφο, μετά τον 1ο και τελικά όλο το υπόλοιπο κτίριο. Πριν καν συμπληρωθεί ο 1ος χρόνος λειτουργίας μας, όχι μόνο είχαμε γεμίσει όλα τα γραφεία, κατά κύριο λόγο με ετήσια συμβόλαια (σ.σ. παρότι στην Office-Plus, σε αντίθεση με ότι γίνεται συνήθως, μπορείς να νοικιάσεις γραφείο και με το μήνα χωρίς καμία δέσμευση), αλλά φτάσαμε να αναζητούμε το επόμενο βήμα που ήταν τελικά τα γραφεία επί της Βουλιαγμένης”.

Όλα αυτά είναι πράγματα που μπορώ να επιβεβαιώσω από πρώτο χέρι. Όπως μπορώ να επιβεβαιώσω την απίστευτη ταχύτητα (κάτι λιγότερο από 3 μήνες) μέσα στους οποίους το κτίριο της Βουλιαγμένης ανακαινίστηκε εκ βάθρων και τα γραφεία εντός του δόθηκαν για ενοικίαση (πλέον στεγάζουν μια μεγάλη γκάμα εταιριών, από website και τουριστικά γραφεία, μέχρι διαφημιστικές και ναυτιλιακές εταιρίες).

‘”Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν τα πόσα τηλεφωνήματα είχαμε, εν μέρει και λόγω των ανταγωνιστικών τιμών μας, από εταιρίες βορείων προαστίων που μας ρωτούσαν αν και πότε σκοπεύουμε να ανοίξουμε γραφεία προς τα εκεί'”

Αποτέλεσμα της πολύ καλής ομάδας (διακοσμητής, διευθυντής γραφείου, μάστορες διαφόρων ειδικοτήτων) είχε δημιουργήσει ο κος Ιατρίδης. Ο οποίος, επιπλέον, είχε εμπειρία από το εξωτερικό στο κομμάτι της ανακαίνισης καθώς η εταιρία που είχε, πριν επιστρέψει λόγω οικογενειακών λόγων στην Ελλάδα (και επιλέξει τα νότια προάστια ως τόπο κατοικίας γιατί του θύμιζαν λίγο την Αμερική), αγόραζε, ανακαίνιζε, λειτουργούσε -μέχρι να μπουν σε ικανοποιητικό ρυθμό- και στη συνέχεια πουλούσε εστιατόρια και μικρά και μεγάλα ξενοδοχεία.

Αυτή τη στιγμή τα Office-Plus αποτελούν μια πολύ καλή λύση (για την ακρίβεια η μοναδική έως τώρα στα νότια προάστια) όχι μόνο για μια start up ή μια εταιρεία που επιθυμεί να στεγαστεί σε ένα χώρο όπου κάθε της σχεδόν ανάγκη και λειτουργικό έξοδο είναι δεδομένο και καλυμμένο (συγκεκριμένα όλα τα γραφεία -για 1 έως και 7 άτομα- είναι εξοπλισμένα με PC, internet, 40άρα τηλεόρασή, κλιματιστικό, εργονομικά γραφεία με συρταριέρα, ψηφιακή τηλεφωνική συσκευή πολλαπλών λειτουργιών και έχουν πρόσβαση σε κοινόχρηστο εκτυπωτή, fax, scanner και φωτοτυπικό), αλλά επίσης για οποιαδήποτε επαγγελματία θέλει απλώς να κλείσει μια από τις αίθουσες συσκέψεων (από 8 ατόμων ως το conference room 50 ατόμων στη Γούναρη, με ξεχωριστό break room για μπουφέ) για να κάνει ένα meeting, μια παρουσίαση ή ένα συμβούλιο.

Η γκάμα των υπηρεσιών περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- υπηρεσίες τηλεφωνικού κέντρου & τηλεγραμματείας, πακέτα γραμματειακής υποστήριξης, δυνατότητα ‘εικονικού γραφείου’ με ιδιωτική ταχυδρομική θυρίδα και αποκλειστικό τηλεφωνικό αριθμό (ιδανική για ελεύθερους επαγγελματίες), ακόμη και αποθήκες φορολογικών εδρών (βλέπε ένας ολόκληρος όροφος) για όσους, ως δικλείδα ασφαλείας απέναντι σε κάποιο δυνητικό οικονομικό ή φορολογικό πρόβλημα, δεν θέλουν να διατηρούν την φορολογική έδρα στο σπίτι τους.

Στολίδι της εταιρείας -και τελευταία προσθήκη- αποτελεί η Horizon Suite που βρίσκεται στην ταράτσα του κτηρίου της Γούναρη, ίσως το πιο elite conference room των νοτίων προαστίων (και σίγουρα εκείνο με την πιο πανοραμική θέα), με τραπέζι συσκέψεων 20 ατόμων, που είναι ιδανική για συσκέψεις αλλά και πάσης φύσεως κοινωνικές εκδηλώσεις. Ενώ υπό κατασκευή (σε φάση έγκρισης της άδειας) είναι και μια αντίστοιχη σουίτα στο κτίριο της Βουλιαγμένης.

Όσον αφορά τα επόμενα σχέδιά του, αυτά περιλαμβάνουν ένα τρίτο κτίριο, ακόμη μεγαλύτερο, επί της Βουλιαγμένης, στο ύψος της Γλυφάδας. Καθώς επίσης, μετά από ‘λαϊκή απαίτηση’, άνοδο στην λεωφόρο Κηφισίας με κύριο συγκριτικό πλεονέκτημα την εμπειρία, τις καλές τιμές και -αυτό το προσθέτω εγώ- την οικογενειακή ατμόσφαιρα και την διάχυτη θετική αύρα του επιχειρείν που επικρατεί εντός τους, σε αντίθεση με αντίστοιχες λύσεις που είναι λίγο -έως πολύ- πιο απρόσωπες.

Το μοναδικό ‘πρόβλημα’ είναι ότι δεν θα του είναι εύκολο να κλωνοποιηθεί, καθώς, ως 110% επαγγελματίας, θέλει να έχει φυσική παρουσία σε κάθε κτίριο ώστε να λύνει τα προβλήματα που υπάρχουν και να βρίσκει λύσεις σε ανάγκες των πελατών που ενδεχομένως ούτε οι ίδιοι να μην έχουν διαπιστώσει ακόμη.

“Τα νοιώθω και τα δυο ως παιδιά μου. Επίσης θέλω να είμαι όσο το δυνατόν πιο κοντά στους πελάτες μου. Το θεωρώ ανάγκη και υποχρέωση”

Φωτό: Aγγελική Καλαμαρά 

Info: Office-Plus, Κτήριο Α: Δημ. Γούναρη 78, Άνω Γλυφάδα, Κτήριο Β: Λεωφ. Βουλιαγμένης 28, Ελληνικό (πλησίον μετρό),τηλ.: 211 212 0777, www.office-plus.gr

- Διαφήμιση -