- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Η Δημοτική Κίμηση Αλίμου “Το Άνω Κάτω στο Καλαμάκι” με ανακοίνωση της  εκφράζει την ανησυχία του για την εκθετική αύξηση κρουσμάτων από covid 19 που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο Νότιο Τομέα. Μάλιστα για την αύξηση αυτή είναι γνωστό ότι έχουν ενοχοποιηθεί πάρτυ που έγιναν σε μαγαζιά της παραλίας του Αλίμου. Στα μαγαζιά αυτά διασκεδάζουν και εργάζονται πολλοί νεαροί δημότες του Αλίμου, λόγω εγγύτητας στο τόπο κατοικίας τους.

Επειδή το τέταρτο κύμα της πανδημίας, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει ξεκινήσει και φαίνεται ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος Δέλτα εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, επειδή το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και πολλοί κάτοικοι της Ατικκής επιλέγουν τον δήμο μας για μπάνιο ή διασκέδαση και επειδή είναι εξαιρετικά δύσκολο να επανέλθούμε σε μια κατάσταση lockdown νιώθουμε την ανάγκη να επισημάνουμε

  • στους νεαρούς συνδημότες μας να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών και να εμβολιαστούν, εφόσον συνιστάται
  • στους μεγαλύτερους συνδημότες μας να ακολουθούν τα μέτρα προφύλαξης ακόμα και σε ανοικτούς χώρους, όταν επικρατεί συνωστισμός και να εμβολιαστούν, εφόσον συνιστάται
  • στην δημοτική αρχή να εξαντλήσει κάθε πρόσφορο μέσο για τον έλεγχο της εξάπλωσης της πανδημίας, με σεβασμό στα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, των εργαζομένων και των επαγγελματιών και να προχωρησει σε εκστρατεία πειθούς των συμπολιτών μας που για τους δικούς τους λόγους και οχι για ιατρικούς δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, να το κάνουν άμεσα.

Γνωρίζουμε ότι τα λάθη και οι αστοχίες, η αντιφατικότητα της κυβερνητικής πολιτικής έχουν προκαλέσει δυσπιστία και κούραση στους πολίτες. Ότι το γρήγορο και χωρίς σταθερά πρωτόκολλα άνοιγμα των μαγαζιών και του τουρισμού έδωσε λανθασμένα το σύνθημα ότι τελειώσαμε με την πανδημία και μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα. Ήταν κινήσεις που ικανοποιούσαν την ανάγκη της κυβέρνησης για ένα success story.
Η πραγματικότητα όμως την διαψεύδει δραματικά.

Τέλος στην επιπολαιότητα. Καιρός για μεγαλύτερη σοβαρότητα, για αποφυγή εργαλειοποίησης και σεβασμό της ιατρικής κοινότητας, για ειλικρινή συνεργασία με την Αντιπολίτευση, για τερματισμό της επικοινωνιακής πολιτικής. Και κυρίως για σεβασμό στους ταλαιπωρημένους πολλαπλά πολίτες.

 

 

.

- Διαφήμιση -