- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Έκκληση για τήρηση των μέτρων -μάσκες, αποστάσεις- και για εμβολιασμό του πληθυσμού απευθύνει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, καθώς τα ενεργά κρούσματα στην πόλη είναι σήμερα διπλάσια σε σχέση με την εποχή που η πανδημία βρισκόταν στο απόγειό της ! Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα ενεργά κρούσματα στη Γλυφάδα είναι 368, ενώ ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν ξεπεράσει τα 180 !

«Τα νούμερα δυστυχώς μιλούν από μόνα τους: Η επιδημιολογική κατάσταση στη Γλυφάδα σε σχέση με τον κορονοϊό δεν ήταν ποτέ χειρότερη ! Αυτό προκύπτει από την εβδομαδιαία ενημέρωση που λαμβάνουμε από την Πολιτική Προστασία αλλά και από τα rapid τεστ που καθημερινά πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες με τον ΕΟΔΥ», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Δείτε στους πίνακες την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ! Ακόμα και όταν η εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα ήταν στο απόγειό της, σε καμία στιγμή δεν είχαμε ξεπεράσει τα 180 ενεργά κρούσματα στην πόλη μας. Σήμερα τα ενεργά κρούσματα στη Γλυφάδα είναι 368, με μεγάλη διασπορά ιδίως στους νέους !

Είναι σαφές ότι είμαστε – και παραμένουμε – μια ανοιχτή πόλη και υποδεχόμαστε καθημερινά χιλιάδες λουόμενους, καταναλωτές και άλλους επισκέπτες. Είναι σαφές ότι η μετάλλαξη Δ καλπάζει. Είναι επίσης σαφές ότι βρισκόμαστε σε σημείο καμπής: Πρέπει τα μέτρα να τηρούνται από όλους, απόλυτα. Από κατοίκους, από εργαζομένους, από τους επιχειρηματίες και φυσικά από τους επισκέπτες.  Η Πολιτεία συνδράμει καθημερινά με ελέγχους και ενημέρωση. Στο Δήμο μας κάνουμε πραγματικά ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Είμαστε στο «εμείς», αλλά είμαστε και στο «εγώ»: Καθένας οφείλει να φορά τη μάσκα όπου απαιτείται, να τηρεί τις αποστάσεις όπου μπορεί, να φροντίζει για την ατομική του υγιεινή. Και βέβαια να εμβολιαστεί, εφόσον δεν το έχει κάνει ήδη. Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία».

 

 

 Πίνακες με την εξέλιξη της πανδημίας στη Γλυφάδα:

1_3
2_2
3_2
4_2
5
6
- Διαφήμιση -