- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

 

Υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών , ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα σημείωσε πως θα υπάρχει διοικητικό πρόστιμο  100 ευρώ  βεβαιωμένο από την ΑΑΔΕ για όσους δεν έχουν εμβολιασθεί ή δεν έχουν κλείσει το ραντεβού τους μέχρι τις 16 Ιανουαρίου. Τα χρήματα θα συγκεντρώνονται σε ειδικό ταμείο για την στήριξη της υγείας.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης πως από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα μοιραστεί από ένα self test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη έτσι ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού ενόψει των εορτών.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός από τους 580.000 ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, δυστυχώς μόνο 60.000 έσπευσαν να εμβολιαστούν εντός του μήνα Νοεμβρίου. Και είναι κυρίως οι άνω των 60 οι οποίοι νοσηλεύονται και δυστυχώς πολλοί από αυτούς χάνονται. Και όπως έχουμε πει πολλές φορές, είναι άδικοι θάνατοι.

Οι σχετικές ανακοινώσεις, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για την εξειδίκευση των μέτρων θα γίνουν αύριο από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

- Διαφήμιση -