- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Τα επενδυτικά κεφάλαια που συνδέονται με τους Ισραηλινούς της Brown Hotels και τον Μένι Γουάιζμαν, μεγαλοεπενδυτή, μέλος της διοίκησης της ισραηλινής ξενοδοχειακής αλυσίδας και εκπρόσωπος του GCH HOTEL GROUP (από τις μεγαλύτερες εταιρείες ξενοδοχειακού management της Ευρώπης) σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ότι είναι πίσω από την εκμίσθωση του πολυσυζητημένου Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης. Ο Γουάιζμαν, σε συνεργασία με άλλους Ισραηλινούς επενδυτές, έχει αγοράσει δεκάδες ακίνητα γύρω από την Ομόνοια – και όχι μόνο, αν ληφθούν υπόψη και οι συμμετοχές στο project Τethys και οι επενδύσεις σε Εύβοια, Κρήτη, Κέρκυρα κ.ά. και, όπως λέγεται στην αγορά, θα είναι και ο ένοικος σε μία από τις κατοικίες στην έκταση του Ορφανοτροφείου.

Το φιλέτο στο Καβούρι με το ενοίκιο των 2,7 εκατ. τον χρόνο

Η εταιρεία που αναδείχθηκε πλειοδότης στον διαγωνισμό που έτρεξε στο Μεγάλο Καβούρι από το «Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών» για τη μακροχρόνια εκμίσθωση 99 ετών είναι κυπριακή -Three Ace, αν δεν κάνει λάθος η στήλη- με το προσφερόμενο ετήσιο μίσθωμα να φθάνει τα 2,7 εκατ. ευρώ για το τμήμα της έκτασης του Ορφανοτροφείου στο «Μεγάλο Καβούρι» της Βουλιαγμένης, μια ανάσα από τον Αστέρα, που προσφέρθηκε για μακροχρόνια μίσθωση 99 ετών. Η τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού (δηλαδή, το ελάχιστο απαιτούμενο ετήσιο μίσθωμα, καθώς και το ελάχιστο ποσοστό της ετήσιας αναπροσαρμογής) ορίστηκε σε 1,619 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1 εκατ. ευρώ αφορά το πρώτο ακίνητο, εκεί όπου στεγάζονται σήμερα οι κύριοι χώροι του Ορφανοτροφείου, με το μίσθωμα να αναπροσαρμόζεται με την πάροδο του χρόνου.

Οι Ισραηλινοί μαζί με τα 17.348 τμ παίρνουν και το εστιατόριο Ιθάκη

Η διαγωνιστική διαδικασία αφορά τμήμα της έκτασης των 97 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της Εκκλησίας στην περιοχή και συγκεκριμένα τρία ακίνητα, τα οποία θα μισθωθούν μαζί, ως «ενιαία και αδιαίρετα» επί της Απόλλωνος 28 στον Λαιμό. Το υπόλοιπο τμήμα, που αφορά περιβάλλουσα έκταση με παλαιούς οικίσκους, δεν περιλαμβάνεται, δεδομένου ότι -κατά τις πληροφορίες- δεν έχει την απαιτούμενη ωρίμανση σε νομοτεχνικό επίπεδο, ώστε να βγει σε διαγωνισμό. Ειδικότερα, όσον αφορά τα ακίνητα που παραχωρούνται πρόκειται α) για ακίνητο επιφανείας 11.836 τ.μ. όπου στεγάζονται οι κύριοι χώροι του Ορφανοτροφείου, στο οποίο το Ορφανοτροφείο και έχει δικαίωμα πλήρους κυριότητας σε ποσοστό 100%, τυγχάνει ελεύθερο βαρών, μισθώσεων και διεκδικήσεων, β) για ακίνητο επιφανείας 1.627 τ.μ. όπου βρίσκεται και το κτίριο του εκμισθούμενου εστιατορίου «ΙΘΑΚΗ», στο οποίο το Ορφανοτροφείο έχει δικαίωμα πλήρους κυριότητας σε ποσοστό 100%, το οποίο τυγχάνει ελεύθερο βαρών και διεκδικήσεων και γ) για ακίνητο επιφανείας 3.885 τ.μ., όπου έχουν ανεγερθεί τέσσερις κατοικίες οι οποίες εκμισθώνονται σε ιδιώτες, στο οποίο το Ορφανοτροφείο έχει δικαίωμα πλήρους κυριότητας 100%, το οποίο τυγχάνει ελεύθερο βαρών και διεκδικήσεων.

ΠΗΓΗ: www.newmoney.gr

 

- Διαφήμιση -