- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 15 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 15 Λεπτά

Η Καλλιθέα είναι από τους πρώτους Δήμους της χώρας που διασφάλισε υψηλή χρηματοδότηση (8 εκατομμυρίων ευρώ) από το Ταμείο Ανάκαμψης για σημαντικά  έργα ανάπλασης, επισημαίνει σε συνέντευξη του στο Attica Coast (atticacoast.gr)ο Δήμαρχος Καλλιθέας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής Δημήτρης Κάρναβος.

Αναφερόμενος στην ανάπλαση του Παραλιακού μετώπου, σημειώνει πως ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση και ζήτησε επίσπευση του χρονοδιαγράμματος της Β΄φάσης από την Περιφέρεια , τονίζοντας ότι προγραμματίζεται ένα κοινό Δημοτικό Συμβούλιο με το Μοσχάτο για να εξεταστεί η πορεία του έργου και να επισημανθεί η ανάγκη επιτάχυνσης του.

Χαρακτήρισε ως  πολύ σημαντική εξέλιξη , τη Γραμμή του ΜΕΤΡΟ που θα ενώνει το Θησείο με την Καλλιθέα και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και περιλαμβάνει τέσσερις σταθμούς εξυπηρέτησης των Καλλιθεατών , σημειώνοντας πως ήταν από τις βασικές διεκδικήσεις του Δήμου από τότε που ανέλαβε την διοίκηση.

Επιχειρώντας ένα απολογισμό της έργου που έχει γίνει επί ημερών του στο Δήμο, ο κ. Κάρναβος σημειώνει ότι sτην Καθαριότητα , «ολοκληρώσαμε το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα στην ιστορία του Δήμου», ότι ολοκληρώνεται σύντομα η Ανάπλαση του Πάρκου της Πλατείας Δαβάκη κ.α

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου έχει ως εξής:

Ερ: Η Καλλιθέα είναι στους 11 πρώτους Δήμους πανελλαδικά , όπου ξεκινούν τα  έργα των μεγάλων Αστικών Αναπλάσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πως προχωράνε αυτά τα έργα;

ΑΠ: Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ , από το Ταμείο Ανάκαμψης , για το έργο Βιοκλιματικής Αστικής Ανάπλασης , ενοποίησης και διασύνδεσης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου της Καλλιθέας ,  αλλά και σημαντικών οδών όπως ολόκληρης της Σκρα , της Δημοσθένους και της Δοϊράνης έως Δαβάκη , τμήματος της Σπάρτης κ.α.

Προχωράμε σε καθολική Ανάπλαση , με πεζοδρόμια , οδεύσεις για τυφλούς , φωτισμό Led , έξυπνες διαβάσεις , πράσινο , θα γίνει  ποδηλατόδρομος σε ένα κομμάτι της Δημοσθένους .

 

Ερ: Η Γραμμή του ΜΕΤΡΟ στην Καλλιθέα , μπαίνει σε φάση υλοποίησης, και σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, δημοπρατείται μέσα στην επόμενη διετία,  τι σηματοδοτεί για την πόλη σας;

 ΑΠ: Το ΜΕΤΡΟ  το διεκδικούμε από τότε που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου . Προβλεπόταν στη σύμβαση του 2008 , της κατασκευής του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος , αλλά δεν είχε προχωρήσει. Είμαστε υπερήφανοι, γιατί οι επίμονοι αγώνες μας έφεραν  αποτέλεσμα , και πλέον είναι  το επόμενο  ΜΕΤΡΟ  ,  όπως δήλωσε ο  Υπουργός  Υποδομών και Μεταφορών.

Είναι πολύ σημαντική εξέλιξη , καθώς η Γραμμή του ΜΕΤΡΟ  θα ενώνει το Θησείο με την Καλλιθέα και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και περιλαμβάνει τέσσερις σταθμούς εξυπηρέτησης των Καλλιθεατών .

Ένας σταθμός θα είναι ψηλά , στα σύνορα της Καλλιθέας με τον Δήμο Αθηναίων στη Χαμοστέρνας , στα «σφαγεία» που λέμε εμείς , δεύτερος σταθμός στην Πλατεία Δαβάκη , τρίτος σταθμός στον λεγόμενο Λόφο Φιλαρέτου και ένας ακόμη σταθμός στο  τέρμα της Δοϊράνης , στην είσοδο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος , με προοπτική στο μέλλον να συνεχιστεί προς το Παλαιό Φάληρο .

Με αφορμή τον σταθμό στην Πλατεία Δαβάκη , συζητάμε με την Αττικό Μετρό και για άλλα έργα ανάπλασης ,  και για τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης , περιμένουμε και τους συγκοινωνιολόγους τι θα μας πούν.

Ερ: Η Ανάπλαση του Παραλιακού μετώπου, είναι ένα από τα πιο εμβληματικά έργα της χώρας. Σε ποια φάση βρίσκεται ;

ΑΠ: Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της Ανάπλασης που επιχειρείται από Τζιτζιφιές έως Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας , ολοκληρώθηκε η νέα Παραλιακή Λεωφόρος με τις συνδέσεις , τα σκέπαστρα πάνω από τον δρόμο .

Και τώρα πάμε στην επόμενη φάση οπού θα γίνει το μεγάλο αυτό Πάρκο , ένα Πάρκο εμβληματικό για ολόκληρη την Μεσόγειο , που θα  μας ξαναδώσει την επαφή μας , με την θάλασσα , στο σύνολο του παραλιακού μετώπου .

Ζητάμε επίσπευση για το χρονοδιάγραμμα της Β΄φάσης από την Περιφέρεια , και προγραμματίζουμε κοινό Δημοτικό Συμβούλιο με το Μοσχάτο , για να εξετάσουμε τις πρόσφατες εξελίξεις στο έργο , αλλά και να υπογραμμίσουμε την ανάγκη επιτάχυνσης του έργου.

Ερ: Η Καλλιθέα είναι στους 11 πρώτους Δήμους πανελλαδικά , όπου ξεκινούν τα  έργα των μεγάλων Αστικών Αναπλάσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πως προχωράνε αυτά τα έργα;

ΑΠ: Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ , από το Ταμείο Ανάκαμψης , για το έργο Βιοκλιματικής Αστικής Ανάπλασης , ενοποίησης και διασύνδεσης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου της Καλλιθέας ,  αλλά και σημαντικών οδών όπως ολόκληρης της Σκρα , της Δημοσθένους και της Δοϊράνης έως Δαβάκη , τμήματος της Σπάρτης κ.α.

Προχωράμε σε καθολική Ανάπλαση , με πεζοδρόμια , οδεύσεις για τυφλούς , φωτισμό Led , έξυπνες διαβάσεις , πράσινο , θα γίνει  ποδηλατόδρομος σε ένα κομμάτι της Δημοσθένους .

Ερ: Στον  απολογισμό του έργου σας, ποιοι στόχοι επιτεύχθηκαν;

ΑΠ: Στην Καλλιθέα ,  ήδη αυτή την περίοδο υλοποιούμε έργα Ανάπλασης , Υποδομών  και Εκσυγχρονισμού , και πλήθος Αναπτυξιακών  έργων πρόκειται να ξεκινήσουν , το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα , προς όφελος της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας , με έμφαση στην καθημερινότητα και στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών , για την εξυπηρέτηση τους .

Για την Καθαριότητα , ολοκληρώσαμε το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα στην ιστορία του Δήμου , και διαθέτουμε ίσως το πιο νέο και σύγχρονο στόλο οχημάτων στη χώρα.  Γεμίζουμε την πόλη , με νέους υπερσύγχρονους υπόγειους κάδους .

Είναι γεγονός ότι το Κέντρο Πολιτισμού  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος , έβαλε την Καλλιθέα στον τουριστικό χάρτη της Αθήνας , με εκατομμύρια επισκέπτες , και εμείς θέλουμε να το αξιοποιήσουμε αυτό για το σύνολο της πόλης μας , αλλά και να αποκτήσουμε και νέα σημεία αναφοράς για τους επισκέπτες .

Βγαίνει λοιπόν  άμεσα σε διαγωνισμό , το έργο «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου(Οpen Mall)» , δηλαδή η ανάπλαση πέριξ της κλειστής αγοράς , από το ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 1,613 εκατομμυρίων ευρώ.

Ολοκληρώνεται σύντομα η Ανάπλαση του Πάρκου της Πλατείας Δαβάκη , που πραγματοποιείται από το Πράσινο Ταμείο , καθώς και η αντικατάσταση του αρδευτικού δικτύου, του χλοοτάπητα σε πάρκα , έργα  σε Σχολικά συγκροτήματα , σε Αθλητικούς χώρους , η ανακατασκευή  Παιδικών χαρών , του αστικού εξοπλισμού σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας , σημαντικά περιβαλλοντικά έργα .

Πραγματοποιούμε την ανακατασκευή του Οδικού Δικτύου πέριξ του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος , καθώς και τον τρίτο κύκλο ασφαλτοστρώσεων για άλλες 43.000 τ.μ.

Μέσω του Συ.Δ.Ν.Α. (Σύνδεσμος Δήμων Νότιας Αττικής ) , σε αγαστή συνεργασία με τους Δήμους Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου , υλοποιούμε  χρηματοδοτικά προγράμματα από τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) .

Εγκαινιάσαμε το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας , προϋπολογισμού 4.400.000, όπου έχουν ενταχθεί δεκάδες επιχειρήσεις , ενώ ολοκληρώνονται τα προγράμματα επιδοτούμενης κατάρτισης 750 ανέργων και 250 εργαζομένων συνολικού ύψους 5.000.000 ευρώ. Σύντομα ανακοινώνουμε μια νέα δράση που αφορά την απορρόφηση Ατόμων με Αναπηρία σε επιχειρήσεις.

Για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» κάναμε μια πολύ σοβαρή και απαιτητική προετοιμασία για να υποβάλλουμε βιώσιμες και ώριμες προτάσεις με έργα 25 εκατομμυρίων .

Μέσα σε αυτές περιλαμβάνεται , και το έργο που δημοπρατείται πριν το καλοκαίρι ,  η Ανέγερση του Πολυδύναμου Πολιτιστικού Κέντρου στο οικόπεδο Μαντζαγριωτάκη και Εσπερίδων (πρώην εγκαταστάσεις του ΙΚΑ).

Ακόμη εξασφαλίσαμε ,  10 Ηλεκτροκίνητα οχήματα  στα οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και 7 οχήματα  για καθαριότητα , πράσινο ,  και 10 σταθμοί φόρτισης, μεταφερόμενη υβριδική μονάδα αποθήκευσης ενέργειας .

Σύντομα στο τέλος του 2023 , θα λειτουργήσει η νέα  Δημοτική μας Συγκοινωνία με 3 ηλεκτρικά Λεωφορεία των 30 θέσεων , οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να παίρνουν αυτοκίνητο για ενδοδημοτικές μετακινήσεις. Ακόμη φέτος πρόκειται να φτιάξουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα χρήσης κοινόχρηστων Ποδηλάτων.

Για την μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία , ξεκινάει το έργο σύγχρονων υποδομών διαχείρισης αποβλήτων καθώς και η Προμήθεια υπόγειων κάδων , Έξυπνες και Ενεργειακά αυτόνομες Γωνιές Ανακύκλωσης , Αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κ.α.

Πριν το Πάσχα δημοπρατείται , το έργο της  Ψηφιακής Στρατηγικής «Έξυπνες Πόλεις» , για το οποίο με ολοκληρωμένη προετοιμασία ,  εξασφαλίσαμε  χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 2.871.000 , με Ψηφιακές υπηρεσίες για την εξ΄αποστάσεως εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας .

Εμβληματική δράση , είναι η εγκατάσταση 450 «Έξυπνων» αισθητήρων σε διαβάσεις και ράμπες ΑΜΕΑ, οι οποίοι βάζουν τέλος στην παράνομη και αντικοινωνική στάθμευση , ειδοποιώντας την Δημοτική συγκοινωνία.

Ανακαινίσαμε τον ιστορικό χώρο-σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης  το σπίτι «Κάστρο» της οδού Μπιζανίου , παραδώσαμε πλήρως ανακατασκευασμένο το «Κόκκινο Σχολείο» , ένα από τα ποιο ιστορικά κτίρια της Καλλιθέας , το οποίο στεγάζει το Δημοτικό Ωδείο.

Πολύ σημαντικά τα Αντιπλημμυρικά έργα για τις Τζιτζιφιές και του Χαροκόπου , ενώ Ελεύθερο Wi Fi εγκαταστήσαμε σε 30 σημεία , με επέκταση σε άλλα 14 σημεία.

- Διαφήμιση -