- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 7 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 7 Λεπτά

Την Δημαρχία του Αλίμου διεκδικεί στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές η Αναστασία Σημιτροπούλου, η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη “Αγαπώ τον Άλιμο” του Ανδρέα Κονδύλη (που είχε και την στήριξη του ΠΑΣΟΚ). Η κ. Σημιτροπούλου έθεσε θέμα και οικονομικής διαχείρισης στο Δήμο, ενώ να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιανουάριο είχε παραιτηθεί και από αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΔΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ 

Η δικηγόρος, η οποία έχει εκλεγεί δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αλίμου με την παράταξη «Αγαπώ τον Άλιμο» του Ανδρέα Κονδύλη, με τη στήριξη της Χαριλάου Τρικούπη, αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί και να διεκδικήσει μόνη της τη δημαρχία της πόλης.

Η κ. Σημιτροπούλου τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με ανθρώπους που θα μπορούσαν να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό της.

Σε ανάρτησή της στο facebook η κ. Σιμητροπούλου τονίζει πως: «Ο λόγος της απόφασης μου, σχετίζεται ευθέως με τις αγεφύρωτες πλέον διαφορές μου με τις επιλογές της παρούσας δημοτικής αρχής, σε ζητήματα οικονομικής διαχείρισης, κοινωνικών πολιτικών, δημοκρατικών διαδικασιών και διοικητικών επιλογών. Λάθη, συμπεριφορές και παραλείψεις που δεν μπορώ να αποδεχθώ» και προσθέτει: «Αποφάσισα να διεκδικήσω τη δημαρχία του Δήμου Αλίμου, τον τόπο που δραστηριοποιούμαι σε όλα τα χρόνια της ενήλικης ζωής μου, τον τόπο που πονάω και αγαπάω. Τον τόπο που κάποιοι όμως τραυματίζουν για να κλείσουν τις δικές τους πληγές. Και ταυτόχρονα τραυματίζουν το δικαίωμα στο λόγο όσων έντιμων επέμειναν στις αξίες τους, όσων αγαπούν πραγματικά τον Άλιμο».

Αναλυτικά:

«ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Αγαπώ τον Άλιμο. Δεν αγαπώ αυτό που γίναμε. Αγαπώ όμως αυτό που μπορούμε να γίνουμε.

Γι’ αυτό σήμερα δηλώνω την αποχώρηση μου από την δημοτική παράταξη «Αγαπώ τον Άλιμο», παραμένοντας ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος.

Ο λόγος της απόφασης μου, σχετίζεται ευθέως με τις αγεφύρωτες πλέον διαφορές μου με τις επιλογές της παρούσας δημοτικής αρχής, σε ζητήματα οικονομικής διαχείρισης, κοινωνικών πολιτικών, δημοκρατικών διαδικασιών και διοικητικών επιλογών. Λάθη, συμπεριφορές και παραλείψεις που δεν μπορώ να αποδεχθώ.

Επιλογές που όχι απλά δεν με βρίσκουν σύμφωνη, αλλά αποτελούν εμπόδιο στο όραμα με το οποίο ξεκινήσαμε για τον Άλιμο το 2014. Παρόλο που η σχέση μου και η συνεργασία μου με το διοικητικό και πολιτικό προσωπικό, καθώς και τους περισσότερους συναδέλφους μου ήταν και παραμένει άψογη, δεν συμφωνώ με τον τρόπο που έχει επιλέξει ο Δήμαρχος να διοικεί.

Ταυτόχρονα παραιτούμαι από τις επιτροπές που έχω ορισθεί ως τακτικό και αναπληρωματικό μέλος αλλά και από εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος στα ΚΑΠΗ του Δήμου μας.

Μακριά όμως από την εννοιολογική σημασία της λέξης παραίτησης βρίσκεται το δικό μου όραμα. Δεν παραιτούμαι ούτε από τις αρχές μου, ούτε από το στόχο μου. Nιώθω ηθικά υπεύθυνη απέναντι στους δημότες που με τίμησαν με την ψήφο τους και με εξέλεξαν πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλο σε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις (2014 και 2019), απέναντι στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα, απέναντι σε όσους δεσμεύτηκα να στηρίξω και θα το κάνω.

Από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά, το έπραξα με μοναδικό γνώμονα να υπηρετώ και να προασπίζω το συμφέρον των συμπολιτών μου.

Η πορεία μου στο Δήμο δεν θα κριθεί μόνο από τη σοδειά που θέρισα, αλλά κυρίως από τους σπόρους που έσπειρα.

Αυτό το μονοπάτι έχω χαράξει στη ζωή μου και σε αυτό θα προχωρήσω.

Μόνο ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει και ίχνη. Κι εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε.

Γι’ αυτό αποφάσισα να διεκδικήσω τη δημαρχία του Δήμου Αλίμου, τον τόπο που δραστηριοποιούμαι σε όλα τα χρόνια της ενήλικης ζωής μου, τον τόπο που πονάω και αγαπάω. Τον τόπο που κάποιοι όμως τραυματίζουν για να κλείσουν τις δικές τους πληγές. Και ταυτόχρονα τραυματίζουν το δικαίωμα στο λόγο όσων έντιμων επέμειναν στις αξίες τους, όσων αγαπούν πραγματικά τον Άλιμο.

Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για όλα αυτά, επιφυλάσσομαι όμως για το μέλλον. Έχουμε πολλά να πούμε στην πορεία. Κυρίως όμως έχουμε περισσότερα να κάνουμε. Έχουμε να κάνουμε άλματα πιο γρήγορα από τη φθορά.

Με εκτίμηση,

Αναστασία Γ. Σιμητροπούλου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ»

- Διαφήμιση -