- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Του Γιάννη Μπουλέκου*

 

«Η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί» ήταν ένα από τα πιο εμβληματικά συνθήματα στις μαζικές κινητοποιήσεις για το έγκλημα των Τεμπών. Το σύνθημα αυτό αποτύπωσε την οργή της νέας γενιάς που βλέπει τα όνειρα, τις ελπίδες ακόμα και την ίδια τη ζωή και την ασφάλειά της να βρίσκονται σε κίνδυνο.

Αυτό το σύνθημα, όμως, δεν έγινε επίκαιρο μόνο με αφορμή τις απώλειες ζωών και νέων παιδιών στα Τέμπη, αλλά εξέφρασε την αντίδραση ενός αθέατου και ευαίσθητου κομματιού της κοινωνίας, που βλέπει το μέλλον του να τίθεται σε αμφισβήτηση.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, σταθερά αποξενωμένη από τα προβλήματα των νέων, μας ενέταξε στην κλασική τακτική των πολιτικών διαχείρισης τους συνθλίβοντας τις προοπτικές και τις ελπίδες μας. Οφείλουμε στους εαυτούς μας να μην ξεχάσουμε πως από την αρχή της πανδημίας, η νέα γενιά συκοφαντήθηκε όσο καμία ως υπαίτια για την μετάδοση του ιού, στηρίχθηκε μόνο με προνοιακά επιδόματα για την αναστολή εργασίας, ενώ ακόμα και ο εμβολιασμός μας έγινε αντικείμενο δοσοληψίας με freedom pass.

Στα Πανεπιστήμια, το δικαίωμα στην δωρεάν παιδεία έγινε ζητούμενο, οι «αιώνιοι» φοιτητές θεωρήθηκαν υπαίτιοι για όλα τα δεινά της χώρας και η μοναδική λύση που προκρίθηκε από την Κυβέρνηση ήταν η ίδρυση ενός σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας με μέσα παρακολούθησης, που παραβιάζει καταφανώς το αυτοδιοίκητο και επιθυμεί να εισάγει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν τα τρομακτικά υψηλά ποσοστά νεανικής ανεργίας που φέρνουν την χώρα μας στην δεύτερη θέση με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, μετά την Ισπανία. Καθώς επίσης και το έκρυθμο πρόβλημα της στεγαστικής κρίσης με την μετατροπή ολόκληρων περιοχών σε κερδοφόρες επιχειρήσεις και με τους νέους να αναγκάζονται να επιστρέψουν στην πατρική εστία.

Παράλληλα, οι αυξήσεις στον βασικό μισθό, που είχαν νομοθετηθεί από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εξαϋλώνονται σε δευτερόλεπτα λόγω του κύματος ακρίβειας, το οποίο μάταια προσπαθεί να αναχαιτίσει η Κυβέρνηση της ΝΔ με επιδόματα market pass, fuel pass κτλ.

Έτσι, οι ελπίδες μας για το μέλλον έχουν μετατραπεί σε αιτήσεις επιδομάτων και η νέα γενιά που ενσάρκωνε το όραμα για την διασφάλιση της κοινωνικής συνέχειας και ενός καλύτερου και πιο ελπιδοφόρου μέλλοντος, ζει μέσα στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, χωρίς δυναμική και αισιοδοξία. Όμως, το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας να καθυποτάξει κάθε διαφορετική φωνή, κάθε εναλλακτική λύση ενάντια στην συντηρητικοποίηση και κάθε ελπίδα για το μέλλον τελειώνει στις 21 Μαΐου.

Η νέα γενιά γνωρίζει ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μόνη εναλλακτική για το μέλλον μας.  Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει πολιτική αλλαγή και προοδευτική κυβέρνηση. Πολιτική αλλαγή και προοδευτική κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, ισχυρό κοινωνικό και αποτελεσματικό κράτος, δίπλα στον πολίτη και την νέα γενιά. Σημαίνει κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων της Νέας Δημοκρατίας, έμπρακτη στήριξη των νέων και προσιτή στέγη. Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει την επιστροφή από το εγώ στο εμείς, όπου κανείς πλέον δεν θα είναι μόνος.

Στις φετινές εθνικές εκλογές οι νέοι και οι νέες θα είμαστε παρόντες και παρούσες, γιατί δεν θα ανεχτούμε να μας κλέβουν άλλο το μέλλον μας. Στις 21 Μαΐου θα δείξουμε ότι δεν συγχωρούμε, ότι δεν αντέχουμε να ζούμε άλλο από τύχη και να «πηγαίνουμε κι όπου βγει ». Στις 21 Μαΐου μας η ψήφος μας θα γίνει η φωνή μας. Θα αποτελέσει την σπίθα για έναν πιο φωτεινό κόσμο. Έναν κόσμο με δικαιοσύνη παντού.

 

* Ο Γιάννης Μπουλέκος είναι Νομικός Σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ανατολική Αττική

- Διαφήμιση -