- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται το στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής για την ολοκληρωμένη αναβάθμιση του οδικού άξονα Αθηνών – Σουνίου, με στοχευμένα οδικά έργα.

H Περιφέρεια Αττικής με συντονισμένες παρεμβάσεις, σε όλο το μήκος του οδικού άξονα Αθηνών – Σουνίου, δημιουργεί έναν σύγχρονο δρόμο, ο οποίος διατρέχει όλο το παραλιακό μέτωπο της Αττικής και συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Ειδικότερα, στο τμήμα Βάρκιζας – Σουνίου, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εργασίες ανανέωσης και συντήρησης του ασφαλτοτάπητα, ενώ τις αμέσως προσεχείς ημέρες ολοκληρώνεται και η διαγράμμιση του οδοστρώματος. Πρόκειται  για  ένα τμήμα μήκους 10 χιλιομέτρων περίπου και συνολικής επιφάνειας άνω των 100.000 τμ2, το οποίο εκτείνεται από το 31ο έως το 41ο χλμ. της Λεωφόρου.

Συγκεκριμένα, στο οδικό τμήμα κατασκευάζεται νέος τάπητας με υψηλές προδιαγραφές αντιολισθηρότητας αλλά και μείωσης του θορύβου, για τις κατοικίες που βρίσκονται στην περιοχή.

Επιπλέον, έχει ήδη ολοκληρωθεί η αντικατάσταση του υφιστάμενου φωτισμού με πλήρως διαχειριζόμενα φωτιστικά led  υψηλής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας τουλάχιστον κατά 60%.

Παράλληλα, στο πλαίσιο ενίσχυσης της ασφάλειας της Παραλιακής Λεωφόρου,  κατόπιν πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, έχει εκπονηθεί μελέτη, η οποία επισημαίνει 21 σημεία  μειωμένης οδικής ασφάλειας, στα οποία θα υλοποιηθούν έργα προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ με την άμεση χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Τα έργα αφορούν στοχευμένες επεμβάσεις, όπως τοποθέτηση συστημάτων αναχαίτισης οχημάτων στην κεντρική νησίδα και πλευρικά, ανανέωση του ασφαλτοτάπητα, νέες διαγραμμίσεις, προσθήκη πινακίδων προειδοποίησης κινδύνου αλλά και ειδικών καμερών αναγνώρισης της ταχύτητας των διερχομένων οχημάτων. Επιπλέον, ο σχεδιασμός ολοκληρώνεται με τη μελέτη 10 κυκλικών  κόμβων στα σημεία που προβλέπεται αριστερή στροφή, η οποία αποτελεί και την κύρια πηγή πρόκλησης ατυχημάτων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, αναφερόμενος σχετικά υπογραμμίζει την προτεραιότητα που δίνει η Περιφέρεια  στην εφαρμογή του στρατηγικού της πλάνου για την αναβάθμιση των μητροπολιτικών υποδομών της Αττικής, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Μιλώντας όχι με λόγια αλλά με πράξεις, συνεχίζουμε με εμβληματικά έργα την μεγάλη αλλαγή στην εικόνα της Αττικής μας. Με την υλοποίηση ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο της Αττικής, διασφαλίσουμε την επόμενη ημέρα για την οδική ασφάλεια. Ειδικά, το παραλιακό μέτωπο και η Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου, ένας κομβικός δρόμος που ήταν για δεκαετίες το «μέτωπο της ταλαιπωρίας και του κινδύνου» για χιλιάδες οδηγούς, μπαίνει σε νέα τροχιά ασφάλειας, με σύγχρονες υποδομές και περιβαλλοντικές – ενεργειακές προδιαγραφές. Συνεχίζουμε στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας όλης της Αττικής μας».

Σημειώνεται ότι οι εργασίες αναβάθμισης του οδικού δικτύου Αθηνών – Σουνίου υλοποιούνται στο πλαίσιο του ολιστικού έργου «Επεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής», το οποίο εκτελείται από την Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής με την εποπτεία του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης  κου Π. Καρυώτη, καθώς και υπό την συνεχή επίβλεψη των έργων από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Αθ. Κατσιγιάννη με  αρμοδιότητες της Δ/νσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, της Δ/νσης Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας, της Δ/νσης Τεχνικού Ελέγχου, της Δ/νσης Μελετών και της Δ/νσης Πολιτικής Γης  .

 

- Διαφήμιση -