- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Ο Νίκος Χαρβαλιάς , υφυπουργός Άμυνας , θα είναι με το επίσημο «χρίσμα» της ΝΔ , υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής. Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων 24ωρων που πυροδότησε το «ζεϊμπεκικο»  του Γιώργου Πατούλη, ανακοινώθηκε σήμερα η υποψηφιότητα Χαρδαλία, ενώ ο νυν Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, δήλωσε την στήριξη του στον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ

Στη δήλωσή του ο Γιώργος Πατούλης,  αναφέρει πως δεν «πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα στο κόμμα του» και υπογραμμίζει ότι θα «στηρίξει την επιλογή του». Αναλυτικά η δήλωση η δήλωση του έχει ως εξής :

«Όλα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου διαδρομής, στήριζα πάντα τις σωστές κυβερνητικές επιλογές, όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

»Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάλιστα, ως Περιφερειάρχης Αττικής, συνεργάστηκα αποτελεσματικά με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παράγοντας θετικό έργο προς όφελος των πολιτών της Αττικής.

»Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα «σημαία ευκαιρίας» για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα.

»Θέλω να τονίσω πως πάνω από όλα, σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία. Στην αυτοδιοικητική και επιστημονική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον.

»Αισθάνομαι περήφανος για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική, το οποίο είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού σχεδιασμού και μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας.

»Το έργο αυτό δεν πρέπει να μείνει στη μέση γι’ αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική».

Επίσημα υποψήφιος ο  Χαρδαλιάς

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα μεσημέρι, ο Νίκος Χαρδαλιάς έλαβε και επίσημα το «χρίσμα» της υποψηφιότητας της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής. «Με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η Ν.Δ μην έχοντας διάθεση να «επιστρέψει» στην περίπτωση Πατούλη, και αφού εξέτασε και την περίπτωση του δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολαόυ, στράφηκε τελικά στον κ. Χαρδαλιά.

Με τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας είχε γίνει σχετική συζήτηση πριν από περίπου 1,5 χρόνο, χωρίς, όμως, τότε να είχε προχωρήσει. Οι τελευταίες εξελίξεις τον φέρνουν ξανά στο προσκήνιο, καθώς πρόκειται για γνήσιο αυτοδιοικητικό με 11 χρόνια θητεία ως δήμαρχος Βύρωνα.

«Παρά τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, η προσφορά του κ. Πατούλη, τόσο στο κόμμα, όσο και στην αυτοδιοίκηση είναι σημαντική», τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ανέφερε μάλιστα πως οι υποψήφιοι του συνδυασμού του Γιώργου Πατούλη θα συμπεριληφθούν στην υποψηφιότητα Χαρδαλιά.

- Διαφήμιση -