- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Από τη Χαριλάου Τρικούπη ανακοίνωσαν τα χρίσματα σε ακόμη πέντε Περιφέρειες, επιβεβαιώνοντας την κεντρική κατεύθυνση της αυτόνομης πορείας και τη διακηρυγμένη πρόθεσή τους να στηρίξουν υποψήφιους που προέρχονται από τις κομματικές τάξεις, τις οργανώσεις, τους τοπικούς συνδυασμούς, τα σωματεία

Την υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού θα στηρίξει, τελικά, και επισήμως το ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής, μετά από σχετική απόφαση που γνωστοποίησε χθες η αρμόδια επιτροπή για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση.

Την απόφαση χαιρέτισε ο Γιάννης Σγουρός, απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως του κόμματος που υποστήριξαν στις εθνικές εκλογές, ζητώντας να συγκροτηθεί ένα «μέτωπο συμπόρευσης των δημοκρατικών και υγιών δυνάμεων της κοινωνίας».

Επισημαίνεται ότι ο Γιάννης Σγουρός έχει μακρά πορεία στην αυτοδιοίκηση καθώς υπήρξε νομάρχης Αθηνών από το 2002 έως και το 2010 κι υπήρξε ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Αττικής έως και το 2014, όταν τον διαδέχθηκε η Ρένα Δούρου. Από τη Χαριλάου Τρικούπη ανακοίνωσαν τα χρίσματα σε ακόμη πέντε Περιφέρειες, επιβεβαιώνοντας την κεντρική κατεύθυνση της αυτόνομης πορείας και τη διακηρυγμένη πρόθεσή τους να στηρίξουν υποψήφιους που προέρχονται από τις κομματικές τάξεις, τις οργανώσεις, τους τοπικούς συνδυασμούς, τα σωματεία.

Καταρχάς, ανακοινώθηκε η στήριξη, για ακόμη μια φορά (από το 2010) στον «πράσινο» Σταύρο Αρναουτάκη που διεκδικεί την επανεκλογή του στην Περιφέρεια Κρήτης. Σημειώνεται ότι την ανεξάρτητη υποψηφιότητα Αρναουτάκη έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα στηρίξει φέτος και η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, που τον είχε στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί.

Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε επίσης πως στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Χρήστου Παπαστεργίου, πρώην προέδρου της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Θεσσαλονίκης και του σωματείου των νοσοκομειακών γιατρών. Από την τοπική κομματική οργάνωση προέρχεται κι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με το ΠΑΣΟΚ, Νικηφόρος Παπανικόλας, γραμματέας του τομέα Νησιωτικής Πολιτικής του κόμματος και από τη νέα γενιά στελεχών που αξιοποιεί ο Νίκος Ανδρουλάκης. Δυο αυτοδιοικητικούς υποψήφιους, πασοκικής προέλευσης, ανακοίνωσε, επίσης χθες πως θα στηρίξει η Χαριλάου Τρικούπη.

Τέλος, στην Περιφέρεια Ηπείρου, ανακοινώθηκε η στήριξη στον πρώην γραμματέα της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, γενικό σύμβουλο της ΠΟΕΔΗΝ και δημοτικό σύμβουλο Ιωαννίνων, Στέφανο Ζούμπα.

- Διαφήμιση -