- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Η 1η Σεπτεμβρίου 2023 αποτελεί ημερομηνία-ορόσημο για τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό του Δήμου Παλαιού Φαλήρου καθώς έχει συνδεθεί με την έναρξη των ΦΑΛΗΡΙΚΩΝ, στην παραλία του Μπάτη, σε ένα από τα ξεχωριστά, αγαπητά στους πολίτες, παραλιακά τοπόσημα .

Από την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου και για 14 συνεχείς, απολαυστικές, ψυχαγωγικές, πολιτιστικές βραδιές (έως και τις 14/9), σημαντικοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί και τραγουδιστές, έρχονται στην υπαίθρια σκηνή του ειδικά διαμορφωμένου θεατρικού χώρου δίπλα στην θάλασσα, για να σας χαρίσουν στιγμές γεμάτες μελωδία και παράδοση τέχνης.

Για πρώτη φορά εφέτος, μετά τον κύκλο των Φαληρικών (1/9 έως 14/9) και από 15/9 έως και 18/9 έχει προγραμματισθεί και οργανωθεί τετραήμερο εκδηλώσεων από το Πολιτιστικό Αθλητικό Κέντρο, οι οποίες διευρύνουν και εμπλουτίζουν το πρόγραμμα της διοργάνωσης

Οι διοργανωτές, ο Δήμος μας και το Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο (ΠΟ.Α.ΚΕ) του Δήμου Π. Φαλήρου, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε, χωρίς εισιτήριο, εντελώς δωρεάν, ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, στο ωραιότερο σκηνικό, την παραλία του Μπάτη, από 1-14/9 με καθημερινή ώρα έναρξης τις 20.30’.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου και τη μέριμνα του Τμήματος Παιδείας και Κοινωνικής Αρωγής του Δήμου, όποιοι επιθυμούν, αντί εισιτηρίου, μπορούν να συνδράμουν στη δράση κοινωνικής προσφοράς με προσφορά τροφίμων, που θα διατεθούν στη Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών – Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο που θα λειτουργεί στο χώρο των Φαληρικών, από το Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος σημειώνει για τα ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2022:

«Η κορύφωση των πολιτιστικών δράσεων της πόλης μας είναι ο θεσμός των Φαληρικών. Κάθε φορά προσπαθούμε το αποτύπωμα να είναι πιο σπουδαίο, πιο μοναδικό, να δημιουργεί μνήμες και να προάγει την ψυχή μας. «Τα Φαληρικά» είναι ο ζωντανός πυρήνας του Πολιτισμού που δίνει ζωή στην πόλη κάθε Σεπτέμβριο και αποτελούν την κορύφωση των πολιτιστικών δράσεων της πόλης μας. Είναι ζητούμενο για εμάς το αποτύπωμα του θεσμού. Σκοπός μας η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης των κατοίκων, δημοτών και επισκεπτών της πόλης μας σε δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που παρέχουν το “ευ ζην”. Άλλωστε ο πολιτισμός δεν κληρονομείται αλλά κατακτάται. Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στα Φαληρικά 2023 στην υπαίθρια σκηνή του Μπάτη. Σε ένα μοναδικής ομορφιάς τοπόσημο της πόλης μας, εκεί που θα σμίξουν μελωδίες και στίχοι για να μας ταξιδέψουν. Αυτό είναι πολιτισμός… το ταξίδι και όχι το λιμάνι. Ελάτε να δημιουργήσουμε αναμνήσεις .Καλή διασκέδαση! Ευχαριστώ θερμά το ΠΟ.Α.ΚΕ, το Δ.Σ. και τα μέλη του, τους υπαλλήλους και τους εθελοντές μας».

Την ευθύνη και τον συντονισμό της διοργάνωσης έχει ο Πρόεδρος του ΠΟ.Α.ΚΕ  Μιχάλης Κουμεντάκος ενώ την καλλιτεχνική ευθύνη και επιλογή σχημάτων έχει ο Ρήγας Τζαμτζής.

 

 

- Διαφήμιση -