- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Με ειδικά μέτρα λόγω του καύσωνα, διεξάγεται ομαλά, από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, η διανομή βασικών διατροφικών προϊόντων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής στους ωφελούμενους που πληρούν τα απαιτούμενα κοινωνικά κριτήρια του ευρωπαϊκού προγράμματος ΤΕΒΑ.

Η διανομή ξεκίνησε την Πέμπτη 20 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023. Η Κοινωνική Υπηρεσία εφαρμόζει και αυτή τη φορά τη διανομή με προκαθορισμένο ραντεβού, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, η αναμονή και η ταλαιπωρία των ωφελούμενων. Επιπροσθέτως, λόγω του καύσωνα, η διανομή ξεκινά πολύ νωρίς το πρωί και ολοκληρώνεται στη 1 μ.μ. ώστε να περιορίζεται η μετακίνηση των πολιτών κατά τη διάρκεια των πολύ υψηλών θερμοκρασιών. Παράλληλα, η Κοινωνική Υπηρεσία παρέχει στους δικαιούχους που δε διαθέτουν μεταφορικό μέσο, τη δυνατότητα να μεταφέρουν τα προϊόντα της διανομής στο σπίτι τους, προκειμένου να μην μετακινούνται με τα πόδια και με βάρος εν μέσω καύσωνα.

Οι 1.121 δικαιούχοι του προγράμματος στο Δήμο Φυλής, που αντιπροσωπεύουν 2.537 άτομα, λαμβάνουν τρόφιμα παντοπωλείου, νωπό κρέας, τυροκομικά προϊόντα και είδη προσωπικής υγιεινής και καθαρισμού. Συγκεκριμένα, λαμβάνουν ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, ζυμαρικά, πελτέ ντομάτας, ρύζι, φακές, φασόλια, αλεύρι, ελαιόλαδο, τυροκομικά προϊόντα (τυρί φέτα και γραβιέρα), νωπό κρέας (μοσχάρι και χοιρινό), καθώς και πατάτες και πορτοκάλια. Επίσης, λαμβάνουν σαμπουάν και οδοντόκρεμα καθώς και σκόνη πλυντηρίου, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης και υγρό πιάτων. Τα προϊόντα δίνονται σε ποσότητες ανάλογες με τα μέλη κάθε οικογένειας.

Οι οικογένειες με βρέφη λαμβάνουν επίσης γάλα 1ης ή 2ης βρεφικής ηλικίας, ρυζάλευρο και κρέμα δημητριακών, αναλόγως της ηλικίας του βρέφους, καθώς και βρεφικές πάνες και μωρομάντηλα.

Συνεχίζουμε κανονικά το έργο μας παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες λόγω του καύσωνα, ώστε οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ να εφοδιαστούν με τα προϊόντα που δικαιούνται χωρίς καθυστερήσεις” υπογραμμίζει ο αναπληρωτής Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Γιώργος Αντωνόπουλος, τονίζοντας ότι “φροντίζουμε παράλληλα να διευκολύνουμε τους συνδημότες μας ώστε να μην ταλαιπωρηθούν εν μέσω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αυτές τις ημέρες”.

Στη νέα διανομή του ΤΕΒΑ οι δικαιούχοι της «Κοινωνικής Σύμπραξης Δυτικής Αττικής» της οποίας επικεφαλής είναι ο Δήμος Φυλής, είναι συνολικά 3.715 οικογένειες (6.814 άτομα) από τους Δήμους Φυλής, Μεγαρέων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας – Ειδυλλίας, καθώς και την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

 

- Διαφήμιση -