- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Θύμα του καύσωνα υπήρξε ένας 49χρονος εργαζόμενος του δήμου Καλλιθέας, ο οποίος υπέστη θερμοπληξία και πέθανε εν ώρα εργασίας την Κυριακή (23/07). Το θλιβερό περιστατικό συνέβη όταν ο άτυχος άνδρας άνοιγε παιδική χαρά στην περιοχή, ενώ ο Δήμαρχος Καλλιθέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση 

Ο 49χρονος -πατέρας ενός ανηλίκου παιδιού, 16 ετών- έπασχε από σοβαρά προβλήματα υγείας και παρά τις προσπάθειες του διασώστη του ΕΚΑΒ να τον επαναφέρει, ο άτυχος άνδρας είχε ήδη εκπνεύσει.

Ο 49χρονος εργαζόμενος του δήμου μετέβη στις 16:45 στην παιδική χαρά που βρίσκεται μεταξύ των οδών Σπάρτης και Περικλέους για να ανοίξει την πόρτα, ώστε να μπορέσουν πολίτες και παιδιά να την επισκεφθούν. Αφού ξεκλείδωσε την πύλη, περπάτησε για μια απόσταση περίπου 50 μέτρων εντός του χώρου ώσπου να φτάσει στην δεύτερη είσοδο της παιδικής χαράς, αλλά κατέρρευσε ενώ προσπαθούσε να ξεκλειδώσει το λουκέτο, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι περίοικοι ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ που έφτασε μέσα σε ελάχιστα λεπτά –περίπου στις 17:15– ενώ στο σημείο έσπευσε και ομάδα ΔΙ.ΑΣ., με ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ, καθώς και ένας δικυκλιστής διασώστης του ΕΚΑΒ.

Ο διασώστης κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον επαναφέρει, εφαρμόζοντας ΚΑΡΠΑ και κάνοντας χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού η καρδιά του άτυχου εργαζόμενου του δήμου Καλλιθέας τον είχε εγκαταλείψει.

Στη συνέχεια, στο σημείο έφτασε και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς και ο αδερφός του άτυχου 49χρονου. Διεκομίσθη στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου εκεί διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε καρδιακή ανακοπή, πιθανότατα λόγω θερμοπληξίας.

Ο  εργαζόμενος φέρεται να αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας και ανήκε σε ευπαθή ομάδα – συγκεκριμένα είχε χάσει το ένα του μάτι, είχε προβλήματα με την καρδιά του, ήταν υπέρβαρος και λάμβανε βαριά φαρμακευτική αγωγή.

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο δήμαρχος Καλλιθέας

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το θλιβερό συμβάν της απώλειας του 49χρονου, ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία.

Η ανακοίνωση του Δήμου Καλλιθέας:

«Σχετικά με την τραγική απώλεια του 49χρονου εργαζόμενου μας στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος, την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023, ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διερευνηθούν οι συνθήκες του περιστατικού.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος εργαζόμενου μας.

Ο Δήμος Καλλιθέας, είχε συμμορφωθεί με όλες τις εγκύκλιες οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων και έχει λάβει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των εκτάκτων καιρικών φαινομένων: https://kallithea.gr/?p=30592&fbclid=IwAR3ZNINfyfxaUKwSBd486OPoBDDebn3fVFQz06ZPd-wETBVvdmSPcL52kHs»

- Διαφήμιση -