- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής συγκαλώντας τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μόνο με τηλεδιάσκεψη, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι έχει πάρει οριστικά διαζύγιο με τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη θεσμική λειτουργία των οργάνων, επισημαίνει με ανακοίνωση του ο  επικεφαλής της κίνησης “Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση” και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός

Αναφέρει επίσης πως κάθε φορά που η Διοίκηση Πατούλη είναι στριμωγμένη, καταφεύγει στην εύκολη λύση: συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη. Και δυστυχώς, είναι αμέτρητες οι φορές που η παρούσα Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, είναι στριμωγμένη. Και είναι εξοργιστικό το  γεγονός ότι αυτή την αντιδημοκρατική λύση, την προσέφερε απλόχερα η Κυβέρνηση της ΝΔ, στον εκλεκτό της μέχρι χθες Περιφερειάρχη, νομοθετώντας τη δυνατότητα συνεδρίασης συλλογικών οργάνων, χωρίς φυσική παρουσία των αιρετών…  Και αυτό για να διευκολύνει τους αρεστούς της,  και να παρακάμψει με αυτό τον τρόπο την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που είχε κρίνει ως αντισυνταγματικές τις επιλογές της, να αφαιρέσει αρμοδιότητες από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Αλλά δεν μπορεί ο σεβασμός στις δημοκρατικές ευαισθησίες, στο κοινό αίσθημα, στις μη προκλητικές αντιλήψεις και συμπεριφορές, να είναι αλά καρτ… ούτε να τα επικαλούνται στη ΝΔ μόνο όποτε τους βολεύει.

Όπως έχει τονίσει δεκάδες φορές η Παράταξή μας αυτά τα χρόνια, ο στοιχειώδης σεβασμός στις δημοκρατικές διαδικασίες και τη νομιμότητα, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ένα Περιφερειακό Συμβούλιο -το μεγαλύτερο της χώρας- που περιφρονήθηκε βάναυσα στην διάρκεια της πανδημίας και μέχρι σήμερα:

  • Με τις πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές πρακτικές που ακολουθήθηκαν από την διοίκηση.
  • Με τις αδιαφανείς απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και τους κλειστούς διαγωνισμούς που έπληξαν στην καρδιά τη νομιμότητα και δεν σεβάστηκαν το δημόσιο χρήμα.
  • Με τον χορό δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και τη σπατάλη στην διαχείριση των απορριμμάτων, χωρίς να υπάρχει κανένα σχέδιο και καμία πρόβλεψη για το μέλλον, παρά μόνο διαρκή πανωσηκώματα εκατοντάδων μέτρων και χιλιάδων τόνων στη Φυλή.
  • Με την αλόγιστη σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ σε χορούς και πανηγύρια, όταν θα έπρεπε να καλυφθούν βασικές ανάγκες υποδομής σε ολόκληρη την Αττική.
  • Με την πλήρη αποτυχία στην Πολιτική Προστασία -παρά τις μεγάλες σπατάλες εκατομμυρίων- στα χιόνια και στις φωτιές της Αττικής.
  • Με τις τραγικές καθυστερήσεις σε μεγάλα έργα, στον Φαληρικό Όρμο, το ΚΕΛ Κρωπίας-Παιανίας, τον υποθαλάσσιο Αγωγό Αίγινας και τόσα άλλα
  • Με την διάλυση κρίσιμων συμβάσεων για σοβαρά αναπτυξιακά έργα
  • Με την τραγική διαχείριση του ΠΕΠ Αττικής.

Μετά από όλα αυτά, -με την Περιφέρεια Αττικής σε πλήρη διάλυση και τη διοίκησή της σε πρωτοφανή αποδοκιμασία και αποδρομή- καλούμαστε να αποφασίσουμε σε μια συνεδρίαση με δεκάδες θέματα μόνο με τηλεδιάσκεψη, για να μην υπάρχει καμία ανταλλαγή απόψεων, κανένας διάλογος, καμία ανάσα δημοκρατίας, όπως επέβαλλε η διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια, καταργώντας τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Είναι προφανές, ότι αυτό αποτελεί ευθεία διακωμώδηση και περιφρόνηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, αφού εκλείπει πλέον ολοσχερώς ο αναγκαίος δημοκρατικός διάλογος.

Λίγους μήνες πριν, πάλι με αφορμή την τηλεδιάσκεψη και τη συνεχή, συνειδητή απουσία του Περιφερειάρχη από τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, τον είχαμε προειδοποιήσει ότι «κανείς δεν εδοξάσθη κρυπτόμενος…».

Κατόπιν τούτων δεν θα συμβάλλουμε με την παρουσία μας στην περαιτέρω καταρράκωση των θεσμών και η Παράταξή μας θα απέχει από την σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνειδητή υποβάθμιση του κορυφαίου οργάνου της Περιφέρειας Αττικής.

- Διαφήμιση -