- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 8 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 8 Λεπτά

«Το πρώτο και κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας είναι η καθαριότητα, χωρίς αμφιβολία. Οι πολίτες μας θέλουν να ζουν σε μία πόλη καθαρή, που θα προσφέρει ευκαιρίες υγιούς διαβίωσης για τους ίδιους και τους δικούς του ανθρώπους» επισημαίνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Δάφνης -Υμηττού Γιώργος Δαουλάρης σε συνέντευξη του στο atticacoast.

.Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Δαουλάρη έχει ως εξής:

 

  • Κάτι που πονάει το πολίτευμά μας είναι η αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες. Στις εκλογές του δήμου σας το 2019, από 30.000 εγγεγραμμένους στο πρώτο γύρο ψήφισαν 16.000 ενώ στο δεύτερο, ψήφισαν λίγο πάνω από 11.000. Τι θα πείτε για να πείσετε τους απέχοντες να συμμετέχουν στις εκλογές του Οκτώβρη;

Είναι αλήθεια πως σημειώνεται μεγάλη αποχή στις εκλογικές διαδικασίες, τόσο σε επίπεδο εθνικών εκλογών όσο και σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης. Παρατηρούμε πως ο κόσμος έχει παραιτηθεί από τα κοινά, φαίνεται να μην πιστεύει όσα ακούει να εξαγγέλλουν οι διάφοροι υποψήφιοι και όπως είναι φυσικό, αυτό αποτυπώνεται σε μεγάλο βαθμό στην κάλπη. Ο Δήμος μας το 2019 σημείωσε μεγάλο ποσοστό αποχής. Δυστυχώς, οι πολίτες έχουν απογοητευθεί από την κατάσταση που επικρατεί στη Δάφνη και τον Υμηττό, με αποτέλεσμα να μην προσέρχονται στις κάλπες. Αυτό όμως που πρέπει να αντιληφθούν οι πολίτες, είναι πως η ψήφος τους την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, είναι το εργαλείο τους για να πείσουν το πολιτικό σύστημα να ωριμάσει. Με την ψήφο τους μπορούν να πετύχουν την αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος μας, να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα ανατροπής του σαθρού συστήματος που επί 24 χρόνια έχει φτάσει τον Δήμο μας, τον Δήμο Δάφνης-Υμηττού, στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου καλώ όλους τους πολίτες, να δώσουμε μαζί το μήνυμα αλλαγής, για μια Πόλη Φωτεινή για όλους.

 

  • Κάθε μέρα ανεβάζετε αρκετό υλικό σε όλες τις πλατφόρμες στα social media που έχει η παράταξή σας και διαρκώς σχολιάζουν πολίτες που δείχνουν απογοητευμένοι και απαισιόδοξοι. Ποια θεωρείτε τα δυο βασικότερα προβλήματα του Δήμου Δάφνης-Υμηττού και ταυτόχρονα ποια κρίνετε ως μεγαλύτερα λάθη της εν ενεργείας δημαρχίας του Αναστάσιου Μπινίσκου;

Το πρώτο και κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας είναι η καθαριότητα, χωρίς αμφιβολία. Οι πολίτες μας θέλουν να ζουν σε μία πόλη καθαρή, που θα προσφέρει ευκαιρίες υγιούς διαβίωσης για τους ίδιους και τους δικούς του ανθρώπους. Είναι αδιανόητο αντί να βελτιώνεται η κατάσταση ανά τα χρόνια, να χειροτερεύει. Για παράδειγμα, έγιναν αγορές απορριμματοφόρων, τα οποία δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αφού δεν χωράνε να περάσουν τα στενά του Δήμου μας. Ένας Δήμος ελάχιστα χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας, βρίσκεται τόσο  πίσω στο ζήτημα της καθαριότητας το 2023!

Το δεύτερο πρόβλημα είναι τα κακότεχνα και στενά πεζοδρόμια, τα οποία περιορίζονται ακόμη πιο πολύ, αφού τοποθετούνται επί μονίμου βάσεως κολωνάκια, παρεμποδίζοντας την διέλευση των πεζοδρομίων. Μια μητέρα με το καρότσι της δυσκολεύεται να κινηθεί εντός του Δήμου, μια γιαγιά με το καρότσι της από τη λαϊκή αναγκάζεται να διακινδυνεύει περπατώντας στον δρόμο, αντί να χρησιμοποιήσει το πεζοδρόμιο. Βασικά προβλήματα που δεν απασχολούν τη Δημοτική Αρχή, αφού η τοποθέτηση κυβόλιθων και κολωνακίων εξυπηρετεί συμφέροντα μεταξύ της Αρχής και των εργολάβων.

 

  • Τι περιλαμβάνεται στην ατζέντα της παράταξης για τις πρώτες 100 μέρες στη Διοίκηση, εφόσον κερδίσετε τις εκλογές;

Εφόσον εκλεγούμε, έχω δεσμευτεί πως από την πρώτη μέρα κιόλας θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα πιάσουμε δουλειά. Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη ερώτησή σας κ. Βιτάλη, ο Δήμος μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στο θέμα της καθαριότητας. Θα πρέπει να επανασχεδιαστεί ο τρόπος αποκομιδής των απορριμμάτων, να ενισχυθεί με υγειονομικό προσωπικό και κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό ώστε κάθε γειτονιά να αποκτήσει την καθαριότητα που της αξίζει. Στον Δήμο μας, δυστυχώς επικρατεί η νοοτροπία πως παίρνουμε μια αντιδημαρχία για να εξασφαλίσουμε το μηνιαίο εισόδημα μας χωρίς υποχρεώσεις και μάλιστα υποχρεώσεις ζωτικής σημασίας, αφού η καθαριότητα σε έναν Δήμο είναι το Α και το Ω για την ύπαρξη κατάλληλων συνθηκών διαβίωσης.

 

  • Γιατί Γιώργο Δαουλάρη και όχι Αναστάσιο Μπινίσκο;

Έχω αποδείξει πως παραμένω πιστός στις αξίες και τα πιστεύω μου. Από το 2019 δεν εγκατέλειψα τον Δήμο, δεσμεύτηκα πως θα παλεύω από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ένα καλύτερο αύριο, το οποίο αξίζει η Δάφνη και ο Υμηττός μας. Σε αντίθεση με τον κ. Μπινίσκο, ο οποίος διοικεί 4 χρόνια ως Δήμαρχος και πολλά πριν ως μέλος της τότε διοίκησης και ως σήμερα δεν έφερε εις πέρας, όσα υποσχέθηκε. Το έργο ανάπλασης της πλατείας Δημαρχείου όπως είχε εξαγγείλει ο κ. Μπινίσκος, θα είχε ολοκληρωθεί μήνες πριν τις εκλογές, παρόλα αυτά βλέπουμε μια διοίκηση που με βραδικίνητες διαδικασίες προχωρά το έργο, στερώντας στους κατοίκους το βασικό πάρκο της περιοχής. Ποτέ δεν περιορίστηκα από προσωπικές συναλλαγές, από κομματικά συμφέροντα, προτεραιότητά μου ήταν πάντα το καλό του Δήμου μας. Σε αντίθεση, με την παρούσα διοίκηση η οποία αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης, με μόνη αλλαγή την κεφαλή της Διοίκησης.

 

 

- Διαφήμιση -