- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

του Δημήτρη Κάρναβου*

Με συνέπεια, η Δημοτική Αρχή Καλλιθέας υλοποιεί σημαντικά έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα, ανάπλασης, υποδομών προς όφελος της ποιότητας  ζωής των συμπολιτών μας, με έμφαση στην καθημερινότητα και στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των Καλλιθεατών.

Το Κέντρο Πολιτισμού  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με εκατομμύρια επισκέπτες, έβαλε την Καλλιθέα στον τουριστικό, πολιτιστικό και αναπτυξιακό χάρτη της Αθήνας . Για αυτό στο Δήμο Καλλιθέας εργαζόμαστε για να αξιοποιήσουμε και να συνδέσουμε λειτουργικά το Σταύρος Νιάρχος , με όλες τις γειτονιές της πόλης μας και δημιουργούμε νέα σημεία αναφοράς για τους κατοίκους.

Σταδιακά, το κέντρο της πόλης μας αναπλάθεται, δυναμώνει, με σημαντικά έργα όπως η Ανάπλαση του Πάρκου της Πλατείας Δαβάκη, το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου OPEN MALL, η συνολική ανάπλαση στην Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου ( Θησέως ), με ανακατασκευή της νησίδας από τον Δήμο και Ασφαλτόστρωση και φωτισμός led από την Περιφέρεια, το Πολυδύναμο Πολιτιστικό  Κέντρο στην Μαντζαγριωτάκη και Εσπερίδων (πρώην Πλυντήρια του ΙΚΑ).

Το Κέντρο της Καλλιθέας γίνεται ένας ισχυρός πόλος για την τοπική οικονομία αλλά και ένας χώρος περιπάτου , αναψυχής και πολιτισμού.

Ο Δήμος Καλλιθέας εξασφάλισε από το Ταμείο Ανάκαμψης, μια από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, και προχωράει το κομβικό έργο για το μέλλον της Καλλιθέας, το μεγάλο έργο Ανάπλασης που συνδέει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την Στεγασμένη Αγορά και τους πέριξ αυτής δρόμους.

Με το έργο αυτό, που  δημοπρατήθηκε τον Μάϊο και ήδη υπάρχει ανάδοχος, ο δήμος Καλλιθέας προχωρά στην πλήρη Ανάπλαση των οδών Δημοσθένους και Δοϊράνης από την οδό Δαβάκη έως το «Νιάρχος», την καθολική Ανάπλαση της Σκρα , τμήματος της Σπάρτης και της Αριστείδου.

Συγκεκριμένα η καθολική ανάπλαση περιλαμβάνει :

  • Tην ανακατασκευή των πεζοδρομίων και του οδοστρώματος
  • Την τοποθέτηση νέου υπερσύγχρονου φωτισμού LED
  • Την φύτευση πρασίνου
  • Τις οδεύσεις για Τυφλούς
  • Τις έξυπνες διαβάσεις
  • Την τοποθέτηση νέων σύγχρονων κάδων
  • Στη Δοϊράνης και την Σκρα θα κατασκευαστούν διαζώματα εξ’ αρχής , ενώ Ποδηλατόδρομος θα γίνει σε κομμάτι της οδού Δημοσθένους.

Το σημαντικό αυτό έργο κομβικής παρέμβασης , μετατρέπει τη Δημοσθένους και τη Δοϊράνης σε δύο υπέροχους οδικούς και περιπατητικούς άξονες, για να απολαμβάνουν όλες οι Καλλιθεάτισσες, οι Καλλιθεάτες, οι οικογένειες, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, αλλά και οι επισκέπτες, 12 μήνες τον χρόνο.

Το Κέντρο «ενώνεται» με το Σταύρος Νιάρχος και αναβαθμίζεται όλη η Ανατολική Καλλιθέα.

 

Δημήτρης Κάρναβος είναι Δήμαρχος Καλλιθέας,  Α΄Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας  

- Διαφήμιση -