- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Στο δεύτερο γύρο φαίνεται ότι θα κριθεί η αναμέτρηση για την Περιφέρεια Αττικής  σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση. Ν.Χαρδαλιας και Γ.Ιωακειμίδης θα είναι οι μονομάχοι στο δεύτερο γύρο δείχνει όπως  η δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr. Πάντως ο Νίκος Χαρδαλιάς διατηρεί σημαντικό προβάδισμα στο πρώτο γύρο σύμφωνα πάντα με την δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση της Alco δείχνει ότι η αναμέτρηση για την Περιφέρεια της Αττικής θα κριθεί στον δεύτερο γύρο.

Τον Νίκο Χαρδαλιά στηρίζει το 80% όσων ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις βουλευτικές του καλοκαιριού και επίσης,  λαμβάνει και το 18% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, 6% του ΣΥΡΙΖΑ και 4% όσων δηλώνουν ότι ψήφισαν το ΚΚΕ.

Αξιοσημείωτη είναι η πολυσυλλεκτικότητα της υποψηφιότητας του Γιώργου Ιωακειμίδη καθώς φαίνεται να λαμβάνει το 54% του ΣΥΡΙΖΑ, το 12% του ΠΑΣΟΚ και το 11% του ΚΚΕ αλλά και το 2% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Ο Γιάννης Σγουρός παίρνει το 60% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ από 7% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία και μόλις 2% αυτών που ψήφισαν ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές.

Σημαντική είναι η απήχηση του Νίκου Χαρδαλιά στις ηλικιακές ομάδες 45-54 και 55-64 όπου καταγράφει ποσοστό 45% αλλά και στις γυναίκες με ποσοστό 40%.

Από την άλλη, ο Γιώργος Ιωακειμίδης δείχνει δυναμική στην Α΄Πειραιώς όπου καταγράφει ποσοστό 42%  αλλά και στην Β΄Πειραιώς με 25%. Ο Νίκος Χαρδαλιάς καταγράφει δυσθεώρητα ποσοστά στο Νότιο Τομέα, στην Ανατολική Αττική και στη Δυτική Αθήνα.

Η αποδοχή του κ. Ιωακειμίδη στον Πειραιά εξηγείται από το γεγονός ότι είναι ο επί 7 συνεχόμενες θητείες Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη.

Σε ό,τι αφορά την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή, πάντως, οι πολίτες εμφανίζοντα

Ηι δυσαρεστημένοι καθώς αρνητικά αξιολογεί το έργο του κ. Πατούλη το 58% και θετικά μόλις το 26%.

Νότιος Τομέας 

Πάντως σύμφωνα με την δημοσκόπηση και την προτίμηση των ψηφοφόρων ανά περιφερειακή ενότητα στον Νότιο Τομέα και στην ερώτηση «Ποιον θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη Αττικής στις επόμενες εκλογές», πρώτος έρχεται  ο Νίκος Χαρδαλιάς με ποσοστό  49%. Στη δεύτερη θέση ο Γιώργος Ιωακειμίδης με 14%. Ακολουθεί ο Γιάννης Σγουρός με 16% και στη συνέχεια οι Γιάννης Πρωτούλης με 7%, η Μαριάννα Τσίχλη με μόλις 1%, όπως και ο Κώστας Τουλγαρίδης. Μηδενικό ποσοστό είχε ο Φίλιππος Καμπούρης, ενώ το 12% απάντησε Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ.

 

 

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

- Διαφήμιση -