- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

του Παναγιώτη Χατζημπέρου*

Ένα μεγάλο Δημόσιο Οικολογικό Πάρκο θα μπορούσε σήμερα να υπάρχει στον Φαληρικό Όρμο και να το απολαμβάνουν οι πολυπληθείς  κάτοικοι των γύρω περιοχών αλλά και της Αττικής γενικότερα.

Αντ’ αυτού βλέπουν τους τεράστιους όγκους των μπάζων και των σκουπιδιών, που δημιουργούν ένα αποκαρδιωτικό θέαμα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Δεν υπάρχει γιατί δεν το ήθελε η Διοίκηση του κ. Πατούλη, η οποία φρόντισε να “τραβήξει χειρόφρενο” σε ένα έργο που από το 2017 “έτρεχε” με γρήγορους ρυθμούς. Και δεν το ήθελε η Διοίκηση Πατούλη για έναν απλό λόγο: γιατί είναι Δημόσιο και γιατί δεν έχει μεγάλες, ιδιωτικές εμπορικές χρήσεις (που φέρνουν άκοπα κέρδη και υπόγειες συναλλαγές). Βλέπετε, το Δημόσιο Οικολογικό Πάρκο στο Φαληρικό Όρμο είναι το αντιπαράδειγμα σε ό,τι γίνεται στην υπόλοιπη παραλιακή ζώνη που έχει εκχωρηθεί στα ιδιωτικά συμφέροντα και κυριαρχεί η ασχήμια, ο θόρυβος και το κιτς.

Έτσι, τα έργα υποδομής της Α Φάσης ακόμη δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, ενώ η Β Φάση με τη δημιουργία του Δημόσιου Οικολογικού Πάρκου δεν δημοπρατήθηκε ποτέ. Κι ας ήταν έτοιμες οι Μελέτες και τα Τεύχη Δημοπράτησης από το 2019, ενώ η χρηματοδότηση μπορούσε να γίνει μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ένα Πάρκο με υψηλό πράσινο, με τρεις μεγάλες πισίνες, με ποδηλατόδρομο, με όμορφες διαδρομές περιπάτου κι άθλησης και βέβαια καλαίσθητα στέκια.

Το έργο αυτό βέβαια, είναι πρωτίστως, ένα πάρα πολύ σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο για την ΑΤΤΙΚΗ και τους κατοίκους του Πειραιά-Νέου Φαλήρου, Μοσχάτου, Καλλιθέας, Παλ. Φαλήρου.

Τα αποτελέσματα των πλημμυρικών  φαινομένων τα έχουμε δει επανειλημμένως στο πρόσφατο παρελθόν, με το πλημμυρισμένο λεωφορείο (Οκτώβριος 2021), αλλά και σήμερα με την πρώτη μπόρα στην διάβαση κάτω από το «Νιάρχειο», που έχει δημιουργήσει ουρές χιλιομέτρων στο Παλ. Φάληρο.

Αυτό το θαυμάσιο Πάρκο και το άκρως απαραίτητο αντιπλημμυρικό έργο μπορεί και θέλει να το φτιάξει η νέα Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής με Επικεφαλή τον Γιάννη Σγουρό. Γι’ αυτό είναι κρίσιμες οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

 

Παναγιώτης Χατζημπέρος είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής με τον Γιάννη Σγουρό

- Διαφήμιση -