- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 12 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 12 Λεπτά

Στη κατάμεστη από κόσμο πλατεία Σουρμενών, στη καρδιά του Ελληνικού, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένη Πόλη», ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος έστειλε μήνυμα νίκης για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου.

Στις προτεραιότητες αλλά και τους στόχους του Γιάννη Κωνσταντάτου είναι το Ελληνικό να συνεχίσει την πορεία προόδου την εξέλιξη, την εξωστρέφεια και να αφήσει στο μακρινό παρελθόν την μιζέρια και την οπισθοδρόμηση.  Οι πολίτες που εμπιστεύτηκαν το μεγάλο αυτοδιοικητικό κίνημα από το 2014, ολοένα και πληθαίνουν, γιγαντώνοντάς το και επιφορτίζοντάς το με ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη για το αύριο που έρχεται γεμάτο προκλήσεις και που απαιτεί ευστροφία, ετοιμότητα, οργάνωση, τόλμη και δυναμική!

Σε μια ομιλία απολογισμού αλλά και οράματος ο Γιάννης Κωνσταντάτος πέρασε το μήνυμα ότι όλα όσα έζησαν είναι η αρχή, μιας και τα καλύτερα έρχονται στην επόμενη κρίσιμη πενταετία.

Με επίκεντρο της πολιτικής του τον άνθρωπο, ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος παρουσίασε τα 500 έργα και παρεμβάσεις που αναγέννησαν την πόλη και έκαναν το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης έναν Δήμο πρότυπο σε όλη τη χώρα, έναν Δήμο με σεβασμό που προσφέρει υψηλές υπηρεσίες στους πολίτες τους, μια πόλη φωτεινή, καθαρή, ασφαλής για τα παιδιά μας στο παιχνίδι τους και στον τομέα του αθλητισμού. Με αίθουσες πολιτισμού υψηλού επιπέδου. Μια πόλη σημείο αναφοράς χωρίς να είναι υπερβολή στον Παγκόσμιο χάρτη.

Απέδειξε ότι ξέρει να δίνει μάχες και να τις κερδίζει. Με κορυφαία του Ελληνικού, όπου απέτρεψε να γίνει προσφυγικός καταυλισμός και κατά γενική ομολογία όλων, πλέον είναι η πολιτική δύναμη που έφερε την επένδυση του Ελληνικού και το Δήμο μας από ουραγό των εξελίξεων σε πρωταγωνιστή, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Πέτυχε τη ραγδαία αύξηση της ακίνητης περιουσίας μας και τα 33 οικόπεδα εντός του αεροδρομίου στα οποία θα γίνουν οι υποδομές του μέλλοντός μας όπως το Δημαρχείο, το Μέγαρο Ποντίων, και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις, πολιτιστικά κέντρα.

Στάθηκε ιδιαίτερα στα έργα που ήδη έχουν ολοκληρωθεί τόσο εντός του αεροδρομίου, όπως το κτίριο ΑμεΑ, αλλά και στις αναπλάσεις σε κάθε γειτονιά!

«Όλα αυτά τα χρόνια, σας έχω αποδείξει ότι είμαι ένας από εσάς, που αγαπάω την πόλη μας, που λειτουργώ για αυτήν με πάθος, μεράκι, σχέδιο και κυρίως έργο και πράξεις. Τα λόγια δεν μου άρεσαν ποτέ! Γι’ αυτό και αφήσαμε το έργο μας να μιλήσει και να κερδίσει τις γειτονιές μας!», είπε με έμφαση.

Αναφέρθηκε στα τεράστια έργα όπως: Η αλλαγή του φωτισμού που έγινε το 2020, η νέα δημοτική συγκοινωνία που εξυπηρετεί 20.000 πολίτες μηνιαίως με 5 ηλεκτρικά λεωφορεία, το Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού που εγκαινιάστηκε πρόσφατα και πήρε το όνομα της Μεγάλης Ελληνίδας Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ, το κτίριο των ΑμεΑ, τη νέα θεατρική σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», τις 36 νέες παιδικές χαρές που πρώτοι πιστοποιήσαμε στην Ελλάδα, τα πέντε μεγάλα οικογενειακά πάρκα όπου διοργανώνονται δεκάδες πάρτι, τις 19 αναπλασμένες πλατείες, τα μεγάλα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, ασφαλτοστρώσεων και ανάπλασης των πεζοδρομίων, την απόλυτη συντήρηση των αθλητικών χώρων και την κατασκευή τρίτου κλειστού γηπέδου μπάσκετ που θα παραδοθεί σε λίγες εβδομάδες, τη συντήρηση όλων των μνημείων της πόλης, την ριζική ανανέωση του στόλου με 79 μηχανήματα έργου και αυτοκίνητα, νούμερο πρωτοφανές στην ιστορία της πόλης αφού παραλάβαμε ένα εργοτάξιο σε απόλυτη παρακμή χωρίς καμία υποδομή και λειτουργία, τις δεκάδες μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις που έκαναν την καθημερινότητά μας καλύτερη, ποιοτικότερη και κυρίως ανθρώπινη.

Οι παράμετροι της επιτυχίας 

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η «Ενωμένη Πόλη», το μεγάλο αυτοδιοικητικό κίνημα, θεμελιώθηκε σε τρεις αξίες: «Αγάπη για την πόλη! Τόλμη να αγωνιστούμε γι’ αυτή! Όραμα για να την αλλάξουμε!» Και πάνω σε αυτές συνεχίζει!

Ποτέ δεν χρησιμοποίησε την πόλη ως κομματικό φερέφωνο, κάτι που δυστυχώς συνέβαινε στο παρελθόν από προηγούμενες δημοτικές αρχές. Πάντα ήταν της άποψης ότι ο Δήμαρχος είναι για όλους τους δημότες. Φυσικά και έχει άποψη, πολιτική ταυτότητα και υπόσταση, όμως χωρίς αυτή να εμπλέκεται στα ζητήματα του Δήμου και να λειτουργεί ως τροχοπέδη της. Ποτέ δεν υπολόγισε το όποιο πολιτικό κόστος, γιατί λειτουργούσε και λειτουργεί με μοναδικό του σκοπό το καλό της πόλης του.

Η επόμενη ημέρα 

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του ο κ. Κωνσταντάτος εστίασε στα όσα είναι σε εξέλιξη και παρουσιάζονται στο έντυπο με τα μεγάλα 33 έργα που αλλάζουν και αναγεννούν την πόλη. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα εξής: Δημοτικό Γηροκομείο, Υπερσύγχρονο Αθλητικό Κέντρο στον Άγιο Κοσμά, Ανακαίνιση στο κτίριο Ιμέρας, το Μαρίνειο, η ανακατασκευή πεζοδρομίων, ασφαλτοστρώσεις στην Άνω Αργυρούπολη και σε 20 δρόμους του Ελληνικού, νέος κύκλος συντήρησης πλατειών και παιδικών χαρών, νέο κτίριο ΕΠΑΛ, νέο δημαρχείο κλπ.

Δυνατή και ανανεωμένη ομάδα

Η «Ενωμένη Πόλη»  κατεβαίνει με μια δυνατή και ανανεωμένη ομάδα, με ανθρώπους που έχουν τιμήσει έως τώρα την πόλη και το λαό της πόλης, αλλά και με ανανέωση στο ψηφοδέλτιο αφού συμπεριλαμβάνονται πολλοί νέοι, που σε συνδυασμό με την εμπειρία και το έργο των παλαιών εγγυώνται τον αέρα νίκης και προοπτικής που δίνει η πόλη.

«Συνεχίζουμε με πίστη στον εαυτό μας, στις ικανότητες μας και στην αγάπη σας. Η ομάδα μας είναι ισχυρή καθώς όλοι βάζουν το λιθαράκι της οικοδόμησης ενός νέου Δήμου. Ενός Δήμου που παίρνει τις εμπειρίες του παρελθόντος και τις κάνει δημιουργία του μέλλοντος. Η Αναγέννηση της πόλης μας συνεχίζεται με έργα ουσίας και πνοής», τόνισε ο Δήμαρχος δίδοντας το ραντεβού στην κάλπη, στις 8 Οκτωβρίου 2023!

«Το συμβόλαιο σχέσης που έχουμε χτίσει θα δυναμώσει ξανά, με νέα ισχυρή εντολή σας, την επόμενη Κυριακή! Στις 8 Οκτωβρίου πάμε όλοι μαζί! Η πόλη μας δεν ρισκάρει να γυρίσει πίσω! Ο λόγος μας έχει μπέσα και καθαρότητα! Τα έργα μας έχουν ουσία, όραμα και αναγεννούν την πόλη! Τα καλύτερα έρχονται! Σας ευχαριστώ από καρδιάς!», είπε ο κ. Κωνσταντάτος

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των 86 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων Ελληνικού Αργυρούπολης της «Ενωμένης Πόλης».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος, οι Βουλευτές της ΝΔ Διονύσης Χατζηδάκης, Άννα Καραμανλή, Γιάννης Καλλιάνος, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, η πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Τόνια Αντωνίου, οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς και Γιώργος Ιωακειμίδης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αλίμου Αναστασία Σιμητροπούλου, Γλυφάδας Στάθης Γεωργούλας, Ηλιούπολης Δημήτρης Ευαγγέλου, Ηλιούπολης Στάθης Ψυρρόπουλος, ο Διοικητής Γ.Ν. «Ασκληπιείου» Βούλας Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, ο Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ο Πρόεδρος του Nisyros Foundation και τέως Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΞ Παναγιώτης Μίχαλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Ηλίας Γρηγορίου και ο Διοικητής του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Γεώργιος Πουλής και πλήθος υποψηφίων Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, τοπικών φορέων και συλλόγων.

- Διαφήμιση -