- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Mε αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο Σοροπτιμιστικός  Όμιλος Π. Φαλήρου με την υποστήριξη του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου, διοργάνωσε και παρουσίασε στον κατάμεστο Πολυχώρο του Δημαρχείου, ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο, την κορυφαία «τραγουδίστρια της νίκης».

Η παρουσίαση για τη Σοφία Βέμπο, τη μυθιστορηματική ζωή και καριέρα της, περιελάβανε ζωντανό μουσικό αφιέρωμα, ομιλία, προβολή σπάνιου οπτικοακουστικού υλικού και έκθεση πρωτοτύπου αρχειακού και φωτογραφικού υλικού από το προσωπικό αρχείο της Σ. Βέμπο και του Μ. Τραϊφόρου που φυλάσσεται στο Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων «Γεώργιος Λεβιθόπουλος».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης που παρουσίασε  το “σύμβολο” Βέμπο με μια τελείως διαφορετική φρέσκια αλλά και διαχρονική ματιά, είχε ο Ανδρέας Μοντέζ ενώ το μουσικό τμήμα της εκδήλωσης παρουσίασαν και επιμελήθηκαν οι: Δέσποινα Τσολάκη, Μαρένια Πάλλη, Ανδρέας Αποστόλου, Χριστιάνα Μάνου, Τούλα Μωραίτου και Πέγκυ Μπαλαμπίνη.

Τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών Αλέξανδρος Πανταζής ο οποίος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσφορά της «τραγουδίστριας της Νίκης» Σοφίας Βέμπο και τον εμψυχωτικό ρόλο των τραγουδιών που ερμήνευσε κατά τη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου. Παράλληλα ευχαρίστησε τα μέλη του Σοροπτιμιστικού  Ομίλου Π. Φαλήρου για την ξεχωριστή εκδήλωση και το νοσταλγικό ταξίδι που παρουσίασαν, «για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι την αξία όλων αυτών των τραγουδιών που δεν μπόρεσε να φθείρει ο χρόνος», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

- Διαφήμιση -