- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 10 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 10 Λεπτά

Ο Χρήστος Πετράκος είναι απόφοιτος της Μοντεσσοριανής Σχολής Αθηνών και κάτοχος μάστερ Δημοσίου Δικαίου. Τη διετία 2017 – 2019 ήταν ειδικός συντονιστής του προγράμματος «Οικοδομώντας μια ολοκληρωμένη ανταπόκριση της ποινικής δικαιοσύνης προς τα εγκλήματα μίσους» του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ (ODIHR) με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Από τον Μάρτιο του 2019 είναι Ειδικός Συνεργάτης του ΟΑΣΕ για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων μίσους. Είναι ενεργός πολίτης και συντονίζει την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Ανατολική Αττική.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Πετράκος υποψ. περιφερειακός σύμβουλος Ανατ. Αττικής με τον συνδυασμό «Αττικός Κύκλος» του Γ. Ιωακειμίδη, υπογραμμίζει την αναγκαιότητα των άμεσων και οριστικών λύσεων είτε αφορούν το νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική είτε το ολιστικό σχέδιο αποσυμφόρησης από την Ευελπίδων έως την Παραλιακή «η οποία δεν έχει ούτε μια κυκλική διάβαση!». Μιλάει για το «ξεβάλτωμα» των έργων της «Αθηναϊκής Ριβιέρας» αλλά και την «αξιόπιστη δυναμική» του συνδυασμού του Γ. Ιωακειμίδη.

Ακολουθεί η συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Ρουμελιώτη, του Χρήστου Πετράκου υποψ. περιφερειακού συμβούλου Ανατ. Αττικής

Ερώτηση: Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας για την Περιφέρεια και ειδικότερα για τον τομέα της Ανατολικής Αττικής στον οποίο κατεβαίνετε;

Απάντηση: Κορυφαία θέματα στην ατζέντα μας είναι το κυκλοφοριακό, η διαχείριση των απορριμμάτων, η πολιτική προστασία, η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Ειδικότερα για την ανατολική Αττική το πιο κρίσιμο ζήτημα είναι η δημιουργία νοσοκομείου, καθώς μια τόσο μεγάλη περιοχή δεν διαθέτει, με άμεσο αποτέλεσμα την τρομακτική επιβάρυνση των κεντρικών νοσοκομείων της Αθήνας. Θυμίζω ότι οι παλιές εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ στη Ραφήνα παραμένουν κλειστές εδώ και χρόνια. Επίσης, για την ανατολική Αττική που αναπτύχθηκε άναρχα χωρίς κανέναν χωροταξικό σχεδιασμό απαιτείται ολιστική μελέτη με προβλέψεις για υποδομές και δημόσιες υπηρεσίες. Διεκδικούμε επίσης να ξεβαλτώσουν τα έργα στην λεγόμενη Αθηναϊκή Ριβιέρα που θα αναπτύξουν την περιοχή με ορθολογικό τρόπο προς όφελος των πολιτών. Η ολιστική μελέτη που σχεδιάζουμε για το κυκλοφοριακό θα δώσει ανάσα και στο καθημερινό μποτιλιάρισμα της παραλιακής και της Λ. Ευελπίδων. Ειδικά η Παραλιακή γίνεται θέμα κάθε τρεις και λίγο στις ειδήσεις εξαιτίας των ατυχημάτων – δυστυχημάτων που κάθε χρόνο είναι και περισσότερα. Και μιλάμε για μία οδική αρτηρία που δεν έχει ούτε μία κυκλική διάβαση ενώ χρειάζονται δέκα. Τέλος, είμαστε αποφασισμένοι να αναδείξουμε την πολιτισμική ταυτότητα κάθε δήμου της περιοχής σε συνδυασμό με τον τουρισμό και την ανάπτυξη. Πρόκειται για ένα έργο πνοής και όχι για τα συνηθισμένα «μπαλώματα»

Ερώτηση : Τι σκοπεύετε να κάνετε με το πρόβλημα των απορριμμάτων στην Αττική;

Απάντηση: Στοχεύουμε κυρίως στην ανακύκλωση που είναι η βέλτιστη ευρωπαϊκή πρακτική και έχουμε εκπονήσει το οικολογικό μας πρόγραμμα που συνίσταται στην ολοκλήρωση μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων χωρίς επιβάρυνση των πολιτών. Επίσης θα σταθούμε στο πλευρό των δήμων για την οργάνωση, αποκομιδή και διαχείριση της ανακύκλωσης σε κάδους, γωνίες ανακύκλωσης μικρές μονάδες βιοαποβλήτων, καθώς και την κομποστοποίηση στο σπίτι. Μπορούμε επιτέλους να οργανώσουμε ένα σωστό και λειτουργικό σύστημα ανακύκλωσης για μείωση του όγκου και επανάχρηση του 50% των απορριμμάτων.

Ερώτηση: Στην Ανατολική Αττική υπάρχουν εκατοντάδες κατοικίες και οικισμοί χωρίς υποδομές, εκτός Σχεδίου σε αιγιαλούς και δάση που αναζητούν ρύθμιση και τακτοποίηση, τι θα κάνετε;

Απάντηση: Το ζήτημα αυτό πρέπει να τελειώσει με τη συνεργασία Κράτους και Αυτοδιοίκησης και την αποφασιστική συνδρομή της Περιφέρειας σε ότι αφορά την κατάρτιση των νέων χωροταξικών και πολεοδομικών σχεδίων από τους δήμους. Να προχωρήσουν οι εντάξεις των περιοχών στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ώστε να μπει τάξη στην οικιστική παραβατικότητα που παρατηρείται ακόμη και σε γειτονιές αστικών δήμων. Χώρια που σε πολλά σημεία της Αν. Αττικής κυρίως στην ακτογραμμή, έχουν καταγραφεί πολλά σημεία «παγίδες» για την ασφάλεια των πολιτών από τυχόν πυρκαγιές ή άλλα ακραία φαινόμενο σε πολλά σημεία της ακτογραμής. Αν θέλετε τη γνώμη μου, ακόμη και εκεί που κάποια ακίνητα πρέπει να κατεδαφιστούν το κράτος πρέπει να αποζημιώσει πλήρως τους ιδιοκτήτες τους.

Με τη λεγόμενη τακτοποίηση ορισμένης διάρκειας, όλοι αυτοί κλήθηκαν να πληρώσουν, αποφέροντας σημαντικά έσοδα στο κράτος. Κράτος το οποίο στη διάρκεια των ετών τους είχε εκχωρήσει παροχές νερό ρεύμα κ.α και εισέπραττε (ΕΝΦΙΑ, τέλη, λογ από ΥΚΩ κλπ. ). Ήρθε η ώρα να σταματήσει η κατάσταση αυτή και οι συμπολίτες μας να απελευθερωθούν από την «ομηρία» και την εκμετάλλευση και να μην αισθάνονται β΄ κατηγορίας.

Εξάλλου για δεκαετίες το Ελληνικό Κράτος εκμεταλλεύθηκε την ανάγκη για κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία και «κάτω από το τραπέζι» τους οδήγησε σε αυτή την λύση. Με συνέπεια, σήμερα στην Ανατολική Αττική να διαβιούν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες που έχτιζαν με το υστέρημα και τον ιδρώτα του «λαδώνοντας» εδώ κι εκεί. Πολλοί ήταν αυτοί που πλούτισαν εις βάρος του λαϊκού κόσμου. Και εννοώ τόσο στελέχη κρατικών υπηρεσιών όσο και ιδιώτες. Συνέπεια ήταν αυτή η άναρχη δόμηση, η έλλειψη υποδομών και η «ανομία», κατάσταση που δεν συνάδει για χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου.

Ερώτηση: Γιατί είστε υποψήφιος με τον Γιώργο Ιωακειμίδη, γιατί να σας ψηφίσουν οι πολίτες;

Απάντηση: Έχοντας τη γνώση όσων ήδη έχουνε συμβεί μέχρις σήμερα στην αυτοδιοίκηση, ο Γιώργος Ιωακειμίδης είναι ο μοναδικός από όσους διεκδικούν να αναλάβουν τη διαχείριση της Περιφέρειας Αττικής που μπορείς να εμπιστευτείς. Όταν λοιπόν σου ζητά να συνδράμεις στον αγώνα του για την Αττική, μόνο «Παρών» μπορείς να πεις κι αυτό είπα κι εγώ. Η Αττική χρειάζεται πρωτίστως την αξιοπιστία του. Η γνώση που κουβαλά, ύστερα από σχεδόν 30 χρόνια δήμαρχος, σου προσφέρουν σιγουριά ότι όσα έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν, θα μπορέσουν επιτέλους να πραγματοποιηθούν. Η Αττική χρειάζεται την δύναμη της ομάδας που φτιάχνει. Για τον Πολιτισμό, για την καθημερινότητα, για τα Έργα και τις Υποδομές, για τη χρηστή διοίκηση. Σε αυτή την ομάδα μπαίνω κι εγώ. Για να κάνουμε πραγματικότητα όλα αυτά που έχουμε ανάγκη και ζητούσαμε αλλά δεν έγιναν. Ο Γιώργος Ιωακειμίδης αποτελεί τη μοναδική ασφαλή επιλογή για όσα ζητάμε για την Ζωή μας, για τα Παιδιά μας σε μια Αττική όπως την φανταζόμαστε και επιθυμούμε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ www.amna.gr

- Διαφήμιση -