- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Μια σημαντική διάκριση σημειώθηκε για το νοσηλευτικό προσωπικό της Ευρωκλινικής, καθώς 20 νοσηλευτές του Ομίλου ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα πιστοποίησης και έλαβαν τον τίτλο του κλινικού εκπαιδευτή από τον Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδος (Ε.Σ.Ν.Ε).

Η εκπαίδευση στο κλινικό περιβάλλον ‘training on the job αποτελεί σημαντικό συστατικό για την απόκτηση εμπειρίας και γνώσεων των νοσηλευτών και αυτό  επιτυγχάνεται στο μέγιστο βαθμό με τη βοήθεια ενός κλινικού εκπαιδευτή, ο οποίος λειτουργεί ως μέντορας.

Η τελετή απονομής των βεβαιώσεων πιστοποίησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, στο Ινστιτούτο Παστέρ, παρουσία πλήθους ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του Ομίλου.

Την εκπαιδευτική διαδικασία, συντόνισε η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής υπηρεσίας του Ομίλου Ευρωκλινικής κα. Αγορή Καντζιά, σε συνεργασία με τον Τομέα Εκπαίδευσης του Ε.Σ.Ν.Ε. που αποτελεί τον παλαιότερο φορέα εκπαίδευσης Νοσηλευτών στην Ελλάδα. Ο θεσμός του κλινικού εκπαιδευτή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος σε πολλές υγειονομικά προηγμένες χώρες και έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης φροντίδας στους ασθενείς. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαρκούς εκπαίδευσης του νοσηλευτικού προσωπικού, και αποσκοπεί στη βελτίωση της απόδοσης των εργαζομένων, μέσω στοχευμένων επιμορφωτικών δράσεων.

Στην εκδήλωση απονομής παρευρέθηκαν η κα Ελένη Κυρίτση, Πρόεδρος του ΕΣΝΕ, Ομότιμη Καθηγήτρια ΠΑΔΑ, που απένειμε  τις βεβαιώσεις στους κλινικούς εκπαιδευτές, καθώς και ο κος Νικόλας Πλακόπητας, Αντιπρόεδρος Ομίλου Ευρωκλινικής, ο οποίος υπογράμμισε τη βαρύτητα που δίνει ο Όμιλος Ευρωκλινικής στην εκπαίδευση και την εξέλιξη, δηλώνοντας: “Η προσφορά υψηλής ποιότητας νοσηλευτικής φροντίδας στους ασθενείς αποτελεί προτεραιότητα για εμάς, και η αφοσίωσή μας στην εκπαίδευση αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας για υψηλά πρότυπα υγειονομικής περίθαλψης και επαγγελματικής αρτιότητας”.

- Διαφήμιση -