- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανάμεσα στα κανονικά γεύματα χρειαζόμαστε πάντα ένα σνακ που θα μας δώσει ενέργεια και θα μας κρατήσει χορτασμένους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αντικαθιστώντας τα σνακ που είναι επιβαρυμένα με πολλές θερμίδες και λιπαρά, με τα αμύγδαλα, έναν από τους πιο γευστικούς και θρεπτικούς ξηρούς καρπούς, βοηθάμε τον οργανισμό μας να εφοδιαστεί με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνη E, μαγνήσιο, ασβέστιο και φώσφορο, πρωτεΐνη, σίδηρο και πολυακόρεστα λιπαρά.

Η κατανάλωση 20 αμυγδάλων χωρίς αλάτι πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στο καθημερινό διατροφικό μας πρόγραμμα. Το συγκεκριμένο σνακ περιέχει μόλις 130 θερμίδες και συμβάλλει σημαντικά στην καλή μας υγεία.

Ο Αμερικανικός Σύλλογος Διαιτολόγων προτείνει την κατανάλωση μιας χούφτας αμυγδάλων την ημέρα, καθώς οι φυτικές ίνες που περιέχουν δημιουργούν το αίσθημα κορεσμού για περισσότερο χρονικό διάστημα, η βιταμίνη Ε συμβάλλει στην αντιγήρανση των κυττάρων και η πρωτεΐνη ενισχύει τη σύσταση τις τρίχας, των νυχιών και των μυών.

amygdala2

Επιπρόσθετα τα αμύγδαλα, αυτός ο μικρός «θησαυρός» της φύσης, λειτουργεί ευεργετικά για την καρδιά μας, καθώς έχει την ιδιότητα να μειώνει την χοληστερίνη και να συρρικνώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών δυσλειτουργιών. Αμερικανοί ερευνητές απέδειξαν με μια πρόσφατη έρευνα, ότι τα σνακ αμυγδάλων συμβάλλουν στη μείωση του κοιλιακού λίπους, και βοηθούν στη ρύθμιση του σωματικού μας βάρους.

Τα αμύγδαλα, σκέτα, με γιαούρτι ή θρυμματισμένα σε μια σαλάτα, μπορούν να καταναλώνονται ως ενδιάμεσο σνακ στο γραφείο, μετά το κυρίως γεύμα, έπειτα από έντονη σωματική άσκηση, και πάντα στο πλαίσιο μια ισορροπημένης διατροφής

Αυτός ο μικρός πολύτιμος καρπός, είχε μάλιστα αναγνωριστεί ήδη από την αρχαία Αίγυπτο, για τη διατροφική του αξία και τις ευεργετικές ιδιότητές του στην υγεία, το δέρμα και την πνευματική μας διαύγεια.

- Διαφήμιση -