- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

«Θέρισαν» τα δένδρα και άφησαν ολόγυμνη την όμορφη παραλία της Αγίας Μαρίνας, αγαπημένο προορισμό για πολλούς επισκέπτες όχι μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Περί τα 200 και πλέον μέτρα κατά μήκος της παραλίας, είναι πλέον ολόγυμνα καθώς τα αρμυρίκια κόπηκαν εν κρυπτώ.
Να σημειωθεί πως τα πρώτα αρμυρίκια κόπηκαν κρυφά την άνοιξη του 2013, ενώ φέτος η εγκληματική αυτή ενέργεια ολοκληρώθηκε σε μήκος 200 μέτρων.

Τα αρμυρίκια στην παραλία της Αγίας Μαρίνας φυτεύτηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Σκοπός της τότε τοπικής αρχής ήταν να δημιουργηθεί μια δενδροστοιχία κατά μήκος του παραλιακού δρόμου ώστε το τοπίο να είναι ευχάριστο και παράλληλα να προσφέρεται σκιά στους ανθρώπους που επισκέπτονται την περιοχή για να κάνουν το μπάνιο τους. Τα δέντρα μεγάλωσαν, έφτασαν σε ύψος τα πέντε μέτρα και για περισσότερο από 20 χρόνια κανένας δεν σκέφτηκε να τα πειράξει.

atticacoast armiriki1

Τα πρώτα αρμυρίκια κόπηκαν εν κρυπτώ την άνοιξη του 2013. Οπως λένε οι κάτοικοι, το περιστατικό συνέβη κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη τους, σε μια χρονική περίοδο που δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση.

Τα δέντρα που κόπηκαν κάλυπταν περίπου 50 μέτρα κατά μήκος της παραλίας. Οι έρευνες για τους δράστες δεν έφεραν αποτέλεσμα, αν και ο Δήμος Μαρκοπούλου υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων. Το ίδιο έργο επαναλήφθηκε πριν από τρεις μήνες.

Τα αρμυρίκια που κόπηκαν φέτος ήταν πολύ περισσότερα. Πλέον η παραλία της Αγίας Μαρίνας είναι «γυμνή» σε μήκος περίπου 200 μέτρων.

Οι κάτοικοι, οι φορείς και οι παραθεριστές είναι εξοργισμένοι και προσπαθούν να καταλάβουν τους λόγους για τους οποίους οι άγνωστοι κόβουν τα δέντρα. Τα αρμυρίκια είχαν φυτευτεί σε σημείο της παραλίας που δεν εμπόδιζαν καμία δραστηριότητα.

 

 

- Διαφήμιση -