- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Μια νέα έρευνα έρχεται να ενισχύσει την άποψη ότι η μάστιγα της σύγχρονης εποχής, η παχυσαρκία, επιβαρύνει την υγεία του οργανισμού και μάλιστα είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση πολλών μορφών καρκίνου.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα Βρετανών επιστημόνων οι γυναίκες, οι οποίες πάσχουν από παχυσαρκία διατρέχουν 40% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν επτά διαφορετικά είδη καρκίνου.

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί η εμφάνιση της νόσου έχει συνδεθεί με την παραγωγή των ορμονών από τα λιποκύτταρα, και συγκεκριμένα των οιστρογόνων, τα οποία όπως αποδεικνύεται ενισχύoυν την εμφάνιση της ασθένειας.

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα των μελετών έδειξαν ότι ο γυναικείος πληθυσμός που είναι παχύσαρκος είναι περισσότερο επιρρεπής στην εμφάνιση καρκίνου του μαστού, του εντέρου, του θυρεοειδούς, του οισοφάγου, των νεφρών και του παγκρέατος.obesity

Η έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε σε 1.000 γυναίκες από τη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίες έπασχαν από παχυσαρκία, έδειξε ότι ένας ανησυχητικά μεγάλος αριθμός αυτών, δηλαδή 274 γυναίκες, θα νοσήσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους από καρκίνο. Η ίδια έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε υγιή μερίδα του γυναικείου πληθυσμού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μόνο 194 θα προσβληθούν από την ασθένεια.

Μεταξύ άλλων οι ερευνητές ανακοίνωσαν ανησυχητικούς αριθμούς σε σχέση με την εμφάνιση του καρκίνου στον παχύσαρκο πληθυσμό των γυναικών, δηλαδή 18.000 προσβάλλονται ετησίως από μία μορφή καρκίνου ως αποτέλεσμα της παχυσαρκίας. Επιπλέον μέσω της πρόσφατης μελέτης διαπιστώθηκε ότι το 4,5% όλων των καρκίνων στους άνδρες σχετιζόταν με την παχυσαρκία.

Σύμφωνα με μια άλλη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Cancer», αναφέρει ότι αν μια γυναίκα δεν αποβάλλει τα περιττά κιλά μετά τη διάγνωση του καρκίνου, διατρέχει υψηλότερο κίνδυνο υποτροπής της νόσου.

Οι ειδικοί φυσικά συστήνουν την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή καθώς και την τακτική σωματική άσκηση προκειμένου ο οργανισμός να μην επιβαρύνεται με επιπλέον βάρος που είναι επιζήμιο για την υγεία.

 

 

- Διαφήμιση -