- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Σε αγώνα δρόμου και πάλι έχει αποδυθεί η κυβέρνηση, καθώς πρέπει μέχρι την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου –ορόσημο η 18η Αυγούστου– να έχει προχωρήσει σε συμφωνία με τους Θεσμούς, αυτή να έχει περάσει από τη Βουλή, ώστε να εκταμιευτούν τα 25 δισ. ευρώ από τον ESM για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών.

Στόχος και ελπίδα της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει νέο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων και εν εναμονή του πολύ δύσκολου Οκτωβρίου, οπότε θα γίνουν εμφανή τα αποτελέσματα των πολλαπλών μειώσεων των συντάξεων και των πολύ σκληρών μέτρων που έχουν ήδη δρομολογηθεί, απέναντι στον οποίο θα πρέπει να υπάρξουν αντίμετρα, ώστε να μην επηρεαστεί ανρητικά, ακόμη περισσότερο, η ελληνική οικονομία.

Πάντως, το Μαξίμου ευελπιστεί να μην χρειαστεί να δοκιμαστεί σε νέα ψηφοφορία, οπότε θα μπορούσε να καταπέσει το όριο των 120 βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση και να οδηγηθεί σε “βεβιασμένες” πολιτικές εξελίξεις, μιας και οι πρόωρες  εκλογές έχει γίνει πια συνείδηση πως θα προκύψουν πολύ σύντομα, σε συνάρτηση όμως, με τη διευθέτηση του χρέους.

Την ίδια ώρα, στο Χρηματιστήριο καταγράφηκαν μεγάλες απώλειες στις τιμές των μετοχών, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών, στις 15:45, να έχει διαμορφωθεί στις 671,07 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 15,86%.

 

 

 

 

 

- Διαφήμιση -