- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Με μια ακόμα συμμετοχή σε καινοτόμο ευρωπαϊκό έργο κλείνει η χρονιά για το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Μέσω του έργου INPERSO  («Βιομηχανοποιημένη και Εξατομικευμένη Ανακαίνιση για Βιώσιμες Κοινωνίες – INdustrialised and PErsonalised Renovation for Sustainable sOcieties»), που χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ορίζοντας Ευρώπη» (Horizon Europe), το «ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (ΔΩΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑΣ & ΑΧΙΛΛ. ΚΑΡAΤΖΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ)» που βρίσκεται στην οδό Λητούς 20 στη Βουλιαγμένη, θα αποτελέσει το κτίριο επίδειξης για την υλοποίηση καινοτόμων ενεργειακών παρεμβάσεων.

Ειδικότερα, μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών και μεθόδων που αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα της προκατασκευής, της προ-ενσωμάτωσης και της ρομποτικής τρισδιάστατης εκτύπωσης θα οδηγήσει στη δραστική μείωση του χρόνου (>50%) και του κόστους (>25%) κατασκευής, τη μείωση των αποβλήτων – καταλοίπων (>40%) καθώς και στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου, της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος και του ενεργειακού αποτυπώματος, προωθώντας παράλληλα τοπικές ενεργειακές κοινότητες και τη βιώσιμη χρήση ενέργειας.

Το έργο υλοποιείται από μια Κοινοπραξία 22 εταίρων που αποτελείται από ερευνητικούς οργανισμούς, ΜΜΕ, μεγάλες επιχειρήσεις και Δημόσιες Αρχές από 8 Ευρωπαϊκές χώρες. Το έργο έχει διάρκεια 48 μήνες (1/07/2022 – 30/06/2026) και συνολικό προϋπολογισμό 9.141.455,00€, εκ των οποίων η συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ορίζοντας Ευρώπη» (Horizon Europe) είναι 7.491.936,50 €.

- Διαφήμιση -