- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

του Γιάννη Κωνσταντάτου

Τα αποκαλυπτήρια του Πάρκου Αφροδίτης, όπως διαμορφώθηκε και αναπλάστηκε επί θητείας μας, έγιναν στις 23 Σεπτεμβρίου, σε μια ημέρα γιορτής, χαράς και μνήμης. Μια νέα όαση πρασίνου που συνδυάζει αναψυχή και διασκέδαση με ασφάλεια, φώτισε τη γειτονιά του Ελληνικού Αργυρούπολης.

Ο χώρος αυτός επί της Κύπρου και Αφροδίτης ήταν για χρόνια εγκαταλελειμμένος. Χρειάστηκαν πολλοί αγώνες, χρόνια γραφειοκρατικής ταλαιπωρίας και αγωνίας αλλά το αποτέλεσμα μας δικαιώνει! Προσωπικά ασχολήθηκα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και το πονάω όσο κανένα άλλο έργο μας!

Μετά από 5 χρόνια, χωρίς υπερβολή, και με ώριμες μελέτες, το πράσινο φως του δασαρχείου και τη στήριξη του υπουργείου Εσωτερικών με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», καταφέραμε να απολαμβάνουμε από σήμερα έναν χώρο όνειρο!

Είναι ο ίδιος χώρος που το 2014, δεν πληρούσε τις προδιαγραφές και έτυχε να χάσει τη ζωή του ένα νεαρό παιδί, ο Βασίλης. Αυτό το παιδί δεν πρέπει να το ξεχάσουμε. Γι’ αυτό και θα στηθεί ένα μνημείο με την σύμφωνη γνώμη της οικογένειας του που να κράτα ζωντανή την μνήμη του ανάμεσα μας.

Σήμερα, το πάρκο Αφροδίτης διαθέτει μίνι γκολφ, παιδική χαρά, πίστα skateboard, μονοπάτια για τρέξιμο και περπάτημα 1 χιλιόμετρο συνολικά, όργανα γυμναστικής, τραπεζόπαγκους, πνευματικά παιχνίδια όπως σκάκι αλλά και δανειστική βιβλιοθήκη και παιδικό καφενείο!

Την άνοιξη θα είναι ένας επίγειος παράδεισος αφού έχουν 4.000 μέτρα φυσικό γκαζόν και 9.000 δενδρύλλια και φυτά.

Και επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και σίγουρα θα υπάρξουν και οι κακεντρεχείς ή οι καχύποπτοι, έρχομαι πρώτος να σας δώσω όλα τα στοιχεία.

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για πάρκα και πλατείες, έχουμε εντάξει ένα μεγάλο έργο προϋπολογισμού 4.912.339 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ που κατακυρώθηκε τελικά μετά από διεθνή ανοικτό διαγωνισμό στο ποσό των 4.844.072,42 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (ήτοι: 3.939.475,87 + 904.596,55 ΦΠΑ).

Το έργο περιλαμβάνει:

  1. Παρεμβάσεις γενικότερης αναδιάρθρωσης και ανάπλασης στο Δημοτικό Πάρκο επί της οδού Αφροδίτης (Άλσος Αφροδίτης) στα όρια των Δ.Ε. Ελληνικού και Αργυρούπολης, ήτοι στην εισαγωγή καινούργιων στοιχείων αστικού εξοπλισμού, στη διαμόρφωση μονοπατιών, παρτεριών, χώρων άθλησης, παιχνιδιού και ψυχαγωγίας καθώς και στην προμήθεια ειδών πρασίνου και σε εργασίες φύτευσης.
  2. Προμήθεια και τοποθέτηση ειδών αστικού εξοπλισμού, εξοπλισμού υπαίθριας άθλησης, οργάνων παιδικής χαράς και φυτικού υλικού, σε αντικατάσταση υφισταμένων ή/και προς συμπλήρωσή τους στις πλατείες:
  • Ελευθερίου Βενιζέλου,
  • Ηρώων Πολυτεχνείου (κεντρική πλατεία) και
  • Αγ. Βαρβάρας – 25ης Μαρτίου – Χρυσοστόμου Σμύρνης της Δ.Ε. Αργυρούπολης.

Οι προαναφερόμενοι κοινόχρηστοι χώροι συνδέονται μεταξύ τους μέσω της Λεωφόρου Κύπρου και της οδού Αλεξιουπόλεως.

  • Στη νησίδα της Λ. Κύπρου καθώς και σε επιλεγμένα σημεία εκατέρωθεν της οδού Αλεξιουπόλεως περιλαμβάνεται αντικατάσταση της υπάρχουσας φύτευσης και εμπλουτισμός της, προκειμένου τελικά να διαμορφωθεί ένας “πράσινος διάδρομος” από το Άλσος Αφροδίτης έως την πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, συνολικού μήκους 2 χλμ. περίπου.

Η πόλη μας αλλάζει προς το καλύτερο και με σωστή και χρηστή διοίκηση οι πολίτες απολαμβάνουν τα οφέλη των κόπων που καταβάλλουμε από την πρώτη ημέρα που μας εμπιστεύτηκαν!

Γιάννης Κωνσταντάτος είναι Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης

- Διαφήμιση -