- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Προς οριστική επίλυση φαίνεται να οδεύει το θέμα της διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι , τουλάχιστον σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο εκπαιδευτικός και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον συνδυασμό “Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη-Πόλη για να ζεις” Βασίλης Μαρινόπουλος

Όπως ανέφερε σε επικοινωνία που είχε το atticacoast μαζί του «γνωρίζουμε όλοι οι κάτοικοι της Βάρης, πολύ καλά το πρόβλημα που μας ταλανίζει εδώ και χρόνια….Και δεν είναι άλλο από το ρέμα Κόρμπι»

Ο κ. Μαρινόπουλος σημείωσε πως «αποτελεί επιτακτική ανάγκη η επίσπευση για την  ανάθεση του έργου και την επίλυση όλων των προβλημάτων που υπάρχουν εδώ και 30 χρόνια» . Πρόσθεσε πως  «στις 8 Ιουνίου 2023,  υπεγράφη η απόφαση ένταξης του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020». Όπως είπε στις 30 Ιουλίου στο Δημοτικό θέατρο Βάρης, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, πραγματοποίησε συνάντηση ενημέρωσης για τους κατοίκους, στην οποία συμμετείχε και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Ο Περιφερειάρχης στην ομιλία του τόνισε πως για την κατασκευή του ρέματος Κόρμπι αναδείχθηκε νέος ανάδοχος και πως το έργο θα υλοποιηθεί με ταχύτατους ρυθμούς.

Όπως πληροφορηθήκαμε από τον Δήμαρχο Γρήγορη Κωνσταντέλλο, αναφέρει ο κ. Μαρινόπουλος,  κατά τη διάρκεια της 16ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου:

«Στις 11 Αυγούστου δημοσιεύθηκε η απόφαση του Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου (τριμελούς σύνθεσης), η οποία συνεδρίασε και αποφάσισε πως: η διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης, που επελέγη, δεν είναι επιτακτική και πως υπάρχει χρόνος για να προχωρήσουμε σε παραδοσιακού τύπου διαγωνιστική διαδικασία.

»Η απόφαση φυσικά αυτή είναι εσφαλμένη διότι δε λαμβάνει υπόψη μελέτες από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο , νομολογία κ.ά.

»Στη συνέχεια, η Περιφέρεια που ήταν σε επαφή με τον Δήμο, στις 18 Αυγούστου αποφάσισε την προσφυγή στο Τμήμα.

»Στις 27 Αυγούστου είχε ολοκληρωθεί το δικόγραφο (50 σελίδων) το οποίο και κατατέθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

»Ορίστηκε ως δικάσιμος η 7η Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε να συζητηθεί το θέμα, έναντι της απόφασης του Κλιμακίου, με το δικόγραφο της Περιφέρειας, του Δήμου και της εργοληπτικής εταιρίας.

»Στην περίοδο αυτή η εργοληπτική εταιρία έκανε παρέμβαση υπέρ των θέσεων της Περιφέρειας, στο Τμήμα.

»Η απόφαση του Κλιμακίου  έχει νομικά σφάλματα, λαθεμένες εκτιμήσεις και θεωρείται δεδομένο πως θα ανατραπεί, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος».

Όταν θα κοινοποιηθεί η απόφαση, λίγες ημέρες μετά, ο Δήμος θα ενημερώσει τους κατοίκους, ανέφερε ο κ. Μαρινόπουλος και πρόσθεσε πως  πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την περιοχή και θα συντελέσει στη διοχέτευση της απορροής των υδάτων στη θάλασσα. «Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχός μας, απέδειξε πως μιλά με πράξεις και λειτουργεί άμεσα και δυναμικά για το καλό της Πόλης», ανέφερε

- Διαφήμιση -