- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 14 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 14 Λεπτά

Έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε περισσότερο από το 90% του προγράμματος μας , παρά τις μεγάλες δυσκολίες της περιόδου(υγειονομική κρίση κ.α), επισημαίνει σε συνέντευξη του στο atticacoast, ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού Τάσος Μπινίσκος.  Αναφερόμενος στο μείζον θέμα της  απομάκρυνσης του εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ τονίζει: «Ήδη με ΦΕΚ έχει παραχωρηθεί το 50% της έκτασης για χώρους πρασίνου και από το υπόλοιπο 50% της έκτασης, το 60% θα είναι δομημένο και το υπόλοιπο 40% θα δοθεί για δημιουργία κοινόχρηστων χώρων».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημάρχου Δάφνης -Υμηττού Τάσου Μπινίσκου έχει ως εξής:

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της παρούσας δημοτικής περιόδου.  Ποιος είναι ο απολογισμός σας; Αφήνετε κάποιο σημαντικό έργο πέραν της διαχείρισης; Τι δεν έχετε ολοκληρώσει ενώ ήταν στο πρόγραμμα σας.  

Έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε περισσότερο από το 90% του προγράμματός μας, δεδομένου ότι αντιμετωπίσαμε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, πέραν της ενεργειακής και παρότι στη μάχη της καθημερινότητας, αναγκαστήκαμε μερικές φορές να βάλουμε λίγο φρένο στα αρχικά μας σχέδια, ώστε να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας στα δύσκολα. Όσον αφορά στα έργα που ήδη έχουν γίνει, ενδεικτικά αναφέρω:

Τα έργα υποδομών και αστικής αναζωογόνησης στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής και την ευρύτερη Δάφνη, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού κέντρου και της εμβληματικής πλατείας, με επέκταση στον Υμηττό, που περιλαμβάνουν ανακατασκευή πεζοδρομίων με βιοκλιματικούς κυβόλιθους, αστικό αρχιτεκτονικό φωτισμό, φυτεύσεις και διαπλάτυνση πεζοδρομίων προσβάσιμων σε όλους. Επίσης, εγκαταστήσαμε περιμετρικό φωτισμό στο Άλσος Άρη Αλεξάνδρου. Είμαστε ένας Δήμος 2,3 τ.χλμ. και ίσως με τον περισσότερο φωτισμό σε ποσότητα λαμπτήρων!

Όσον αφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις, ανακαινίσαμε τα 2 κλειστά και τα 2 ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει το έργο στις αθλητικές εγκαταστάσεις στα Θέατρα Βράχων, ύψους 1,9 εκ.€, με νέα γήπεδα τένις, μπάσκετ, 5Χ5, συντήρηση του υπάρχοντος γηπέδου ποδοσφαίρου, χώρους ψυχαγωγίας, διαδρόμους για ποδήλατα και φύτευση. Επίσης, πιστοποιήσαμε όλες τις παιδικές χαρές μας.

«Αγκαλιάσαμε» τα αδεσποτάκια της πόλης μας με ένα πλήρες πρόγραμμα, που συνεχώς εμπλουτίζεται και επεκτείνεται, με πρόγραμμα στείρωσης, περίθαλψης, περισυλλογής. Επίσης, στηρίζουμε τα δεσποζόμενα ζώα συμπολιτών μας, που ανήκουν σε ευάλωτες οικονομικά κοινωνικές ομάδες. Βραβευτήκαμε για τις καλές πρακτικές που υιοθετήσαμε για την ευζωία των ζώων συντροφιάς στον Δήμο μας.

Τελεσφόρησαν αισίως, οι αγώνες χρόνων και οι δικοί μας, από την αρχή της θητείας μας, προκειμένου να δοθεί ο Λόφος Κοπανά και τα Θέατρα Βράχων, οι χώροι ψυχαγωγίας και άθλησης στους πολίτες, όπου και ανήκουν.

Υπάρχουν σημαντικά βήματα, που πρέπει ακόμα να γίνουν στον τομέα της ανακύκλωσης, αλλά έχουμε καταφέρει να επεκτείνουμε το σύστημα των μπλε κάδων, έχουμε τοποθετήσει τους καφέ  κάδους βιοαποβλήτων, μωβ κάδους για τα ενδύματα – υποδήματα, κάδους για τα οικιακά έλαια, καθώς και ολοκληρωμένα σπιτάκια ανακύκλωσης. Πρόσφατα τοποθετήθηκαν και θα λειτουργήσουν υπόγειοι (βυθιζόμενοι) κάδοι ανακύκλωσης σε πολλά σημεία της πόλης μας. Έχει γίνει η πρώτη ενημέρωση των δημοτών και συνεχίζουμε. Δίνουμε πάντα μεγάλο βάρος στην καθαριότητα, μάλιστα αγοράσαμε με δικούς μας πόρους, τρία νέα απορριμματοφόρα, μια υδροφόρα και ένα φορτηγό με σύστημα αρπάγης για τη συλλογή των κλαδιών.

Τα αρκετά τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα λόγω των καταστάσεων για τους  πολίτες. Τι πρωτοβουλίες πήρατε για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες για τα σχολεία κ.α;

Εν μέσω κρίσεων, ενισχύσαμε τις κοινωνικές υπηρεσίες μας και την εξυπηρέτηση των δημοτών μας. Δώσαμε έμφαση στο κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, με κοινωνικό φροντιστήριο, κοινωνικό παντοπωλείο και κοινωνικό φαρμακείο με μεγάλο αριθμό ωφελουμένων. Όσον αφορά στα σχολεία μας η ενεργειακή αναβάθμιση, έχει ολοκληρωθεί ήδη σε 4 σχολεία, ολοκληρώνονται άλλα 2 και συνεχίζουμε στα υπόλοιπα.

Τον Αύγουστο  εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η προγραμματική σύμβαση για την αναζωογόνηση όλων των αύλειων χώρων των σχολείων του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, αναβαθμίσαμε όλους τους βρεφονηπιακούς μας σταθμούς, ετοιμάζουμε ένα βιοκλιματικό νηπιαγωγείο και έχουμε στο πρόγραμμα τη δημιουργία ενός ακόμα. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και πρέπει να μεγαλώνουν στην πόλη που τους αξίζει!

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για την επόμενη μέρα των εκλογών, ποιες είναι οι προτεραιότητές σας, εφόσον οι δημότες σας εμπιστευτούν για άλλη μια φορά με την ψήφο τους;

Προχωράμε στην ψηφιακή αναβάθμισή μας, αφού ενταχθήκαμε και στο πρόγραμμα «Smart Cities», με έργα ύψους 920.000 ευρώ, που θα κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητα όλων. Ο στόχος μας, ως Δημοτική Αρχή, είναι ένας και υπερβαίνει το στενό όριο των επόμενων εκλογών: Η δημιουργία μιας σύγχρονης πόλης, φιλικής για όλους τους κατοίκους. Όπως αξίζει σε εμάς και στα παιδιά μας! Μιας πόλης με πρότυπες κοινωνικές δομές, με πράσινο πρόσημο, με κοινωνική ευαισθησία και με έργα στοχευμένα, που εστιάζουν στις ανάγκες των πολιτών και δίνουν λύση στα χρόνια προβλήματά τους.

Συνεχίζουμε την αναβάθμιση στα σχολεία μας, με σκοπό την βελτίωσή τους στον μέγιστο βαθμό, των πλατειών μας, αλλά και των παιδικών χαρών, που θα αναβαθμιστούν όπου κρίνεται απαραίτητο. Στην περιοχή της Χαραυγής ετοιμάζουμε μια παιδική χαρά για βρέφη. Επίσης, σημαντικό για την ασφάλεια της πόλης μας, αλλά και τη διευκόλυνση των κατοίκων, ο «έξυπνος» φωτισμός με κέντρο ελέγχου στην διαχείριση. Στα άμεσα σχέδιά μας να επεκτείνουμε τη φροντίδα και στα αδέσποτα ζωάκια και γενικότερα στα ζώα συντροφιάς με τη δημιουργία Δημοτικού κτηνιατρείου και πάρκου.

Το σημαντικό είναι ότι δεν αφήσαμε τον αρχικό σχεδιασμό μας πίσω, παρά τις δυσκολίες, εργαστήκαμε εντατικά και ανάμεσα στα λόγια και τις πράξεις, μπορώ να πω, λίγο πριν την ολοκλήρωσή της πρώτης θητείας μας, κοιτάζοντας στα μάτια τους δημότες μας, πως  καταφέραμε αρκετά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε. Σε μια θητεία δεν μπορείς να τα φτιάξεις όλα, έχουν όμως δρομολογηθεί πολλά έργα που ελπίζουμε με την εμπιστοσύνη των δημοτών μας, να ολοκληρώσουμε. Το πιο σημαντικό, όμως είναι, ότι καταφέραμε να αξιοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία: Χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας Αττικής, ΕΣΠΑ, του Πράσινου Ταμείου, του Ταμείου Ανάκαμψης, του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» και του προγράμματος «Τρίτση» του Υπουργείου Εσωτερικών. Κι έτσι, έχουμε ολοκληρώσει ή έχουμε βάλει σε τροχιά υλοποίησης έργα, που θα αλλάξουν το πρόσωπο της πόλης. Όλα μαζί ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια ευρώ εγκεκριμένων έργων στον Δήμο μας.

Αναπόφευκτη ερώτηση, το ζήτημα της ΠΥΡΚΑΛ. Η απομάκρυνση του εργοστασίου από την περιοχή, αποτελεί επιτακτική ανάγκη χρόνια τώρα και ζητούμενο των κατοίκων η μετατροπή της σε ένα χώρο πρασίνου, ψυχαγωγίας και πολιτισμού προς όφελος όλων. Που εστιάζουν οι αντιδράσεις;  

Ήδη με ΦΕΚ έχει παραχωρηθεί το 50% της έκτασης για χώρους πρασίνου και από το υπόλοιπο 50% της έκτασης, το 60% θα είναι δομημένο και το υπόλοιπο 40% θα δοθεί για δημιουργία κοινόχρηστων χώρων. Επομένως, το σύνολο της έκτασης πρασίνου, αναψυχής και ελεύθερων χώρων, υπολογίζεται στο 68-70%, εφόσον έχει ήδη σχεδιαστεί να γκρεμιστούν πάνω από 60 κτίρια και να φτιαχτούν 6-7 στον ίδιο χώρο. Το ζήτημα του κυκλοφοριακού που έχει τεθεί, θα αντιμετωπισθεί με υπόγεια παρκινγκ που έχουν δρομολογηθεί να δημιουργηθούν εντός της ΠΥΡΚΑΛ, με τη δημιουργία υπόγειας διάβασης, που θα συνδέει την υπάρχουσα γραμμή του μετρό με τον χώρο του πάρκου. Είναι σημαντικό να υιοθετήσουμε την «πράσινη μετακίνηση». Βρισκόμαστε στο στάδιο των μελετών, προβάλουμε τις απόψεις, τους προβληματισμούς μας και τις προτάσεις μας ως Δημοτικό Συμβούλιο, με επίκεντρο το όφελος των δημοτών και της πόλης μας.

Τι μήνυμα στέλνετε με το ψηφοδέλτιο «Η πόλη μάς ενώνει»

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της παράταξής μας «Η πόλη μάς ενώνει», αποτελείται από 73 υποψηφίους, 31 γυναίκες και 42 άνδρες, άξιοι όλοι και ικανοί συνδημότες μας, που καλύπτουν μεγάλο ηλικιακό φάσμα, με εύρος γνώσεων, κοινωνικής και επαγγελματικής ενασχόλησης, εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και με κοινό στόχο, να συνεισφέρουν στον τόπο, του οποίου γνωρίζουν τις ανάγκες και τα προβλήματά του πολύ καλά! Ένα «καθαρό» ψηφοδέλτιο Νίκης! Τους ευχαριστώ θερμά έναν – έναν ξεχωριστά, για την ψήφο εμπιστοσύνης στον συνδυασμό μας, αλλά και στο πρόσωπό μου! Έτοιμοι να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, μέσα από ένα ουσιαστικό και στρατηγικά σχεδιασμένο πρόγραμμα, που επεκτείνει τις καλές πρακτικές που υιοθετήσαμε στην πρώτη μας θητεία και ενστερνίζεται νέες, πιο εξελιγμένες, για μια πόλη πρότυπο! «Η πόλη που αξίζει να ζεις», η Δάφνη μας και ο Υμηττός μας!

 

 

- Διαφήμιση -