- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 8 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 8 Λεπτά

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την νέα γενιά δείχνει ο Μάριος Λεμπέσης- Μαράντος, εκτιμώντας πως χωρίς συζήτηση για τους νέους ανθρώπους δεν μπορούν να  προχωρήσουν οι Δημοτικές Εκλογές

«Σε κάθε προεκλογική περίοδο πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για τους νέους, αλλά πολύ λίγοι προσπαθούν να διατυπώσουν συγκεκριμένες προτάσεις, που θα βοηθήσουν ουσιαστικά τη νέα γενιά να νιώσει ότι μπορεί να διεκδικήσει αυτό που της αξίζει. Να συμμετέχει δηλαδή πιο ενεργά στα κέντρα λήψης αποφάσεων που αφορούν αυτήν» , αναφέρει σε συνομιλητές ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τον συνδυασμό του Γρηγόρη Κωνστέλλου.

Ο Μάριος Λεμπέσης- Μαράντος επισημαίνει σε συνομιλία που είχαμε μαζί του πως η  προσωπική του άποψη είναι ότι οι νέοι στην εποχή μας ξέρουν ακριβώς τι ζητούν, γιατί μπορούν να αντιληφθούν και να προσαρμοστούν στους γοργούς ρυθμούς της καθημερινότητας, είναι άριστοι χρήστες της τεχνολογίας, γνώστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και καλοί αναγνώστες και συνομιλητές.

Σύμφωνα με τον κ.Λεμπέση – Μαράντο όλοι μας θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα θα πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να ακούμε τις ανησυχίες αλλά και τις εισηγήσεις των δημοτών μας, και να προτείνουμε λύσεις. «Δεν είμαστε παντογνώστες», λέει ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος,  και γι’ αυτό «είναι καθήκον μας να είμαστε ανοικτοί σε εισηγήσεις, τόσο από τους πιο ειδικούς, όσο και τους απλούς δημότες. Πόσο μάλλον να ακούμε κυρίως τους νέους δημότες μας ,τι έχουν να μας προτείνουν. Οι νέοι μπορούν να μας εφοδιάσουν με νέες ιδέες, ενώ οι πιο παλιοί με την εμπειρία τους».

Λέει επίσης πως για αυτό «προτείνω στον δήμαρχο μας που αγαπάει αποδεδειγμένα τους νέους ανθρώπους, να ενεργοποιήσουμε στο Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης τον θεσμό των Τοπικών Συμβουλίων Νέων για την ανάδειξη των αναγκών της Νεολαίας μας σε τοπικό επίπεδο, με την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων, την  μέριμνα για τη λήψη μέτρων με σκοπό την ενεργό συμμετοχή τους στην τοπική κοινωνία και την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με άλλα Τοπικά Συμβούλια Νέων σε όμορους δήμους, αλλά και σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».  Γιατί σημειώνει ο Μάριος Λεμπέσης-Μαράντος «για έναν νέο, η «φωνή», η δυνατότητα να εκφράσει τις ιδέες του και κάποιος να τον ακούσει, ίσως να είναι το κυριότερο κίνητρο για να αρχίσει να ασχολείται πιο ενεργά με τα κοινά της περιοχής του».

Μέσα από τη συμμετοχή μας στο Συμβούλιο, λέει ο κ. Λεμπέσης -Μαράντος , αυτό  θα μάθουμε κυρίως τον διάλογο: «Θα μάθουμε ότι ο λόγος μας έχει αξία και ότι πρέπει να τον χειριζόμαστε με σύνεση, αποφεύγοντας κάθε τι διχαστικό, καθώς για να έχει νόημα ο διάλογος πρέπει να ενώσουμε και όχι να χωρίσουμε. Άλλωστε τα τοπικά προβλήματα δεν έχουν ούτε χρώματα, ούτε κόμματα. Ακόμα, ενδυναμωνόμαστε έτσι ως κοινωνική ομάδα»

Έτσι θα  μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε ποιοι είμαστε και να εκπροσωπούμε ευρύτερα τη νεολαία της περιοχής μας στα κέντρα λήψης αποφάσεων, ώστε οι ανάγκες της να γίνονται κατανοητές και να λαμβάνονται υπόψη.  είναι η αυριανή γενιά Ενεργών Πολιτών του Δήμου μας.

Οι νέοι μας είναι το μέλλον, λέει σε κάθε ευκαιρίαο κ. Λεμπέσης – Μαράντος και προσθέτει πως  η πόλη που εμπλέκει τους νέους από νωρίς στη δημόσια ζωή της ευεργετείται μακροπρόθεσμα. Γιατί αποκτώντας ως νέοι την ταυτότητα του ενεργού πολίτη, τη διατηρούμε για όλη μας τη ζωή, με αποτέλεσμα η πόλη μας, μέσω του Τοπικού Συμβουλίου Νέων είτε ενός Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, να εξασφαλίζει τις επόμενες γενιές ενεργών πολιτών διασφαλίζοντας έτσι το μέλλον της.

 

«Αξίζει θεωρώ ο δήμος μας να αναπτύξει και να δημιουργήσει για το μέλλον του ένα δραστήριο Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας. Όποιος ζει σε δήμο με ένα τέτοιο συμβούλιο, πιστεύω μπορεί να καταλάβει το γιατί. Αυτό το Συμβούλιο Νεολαίας θα είναι ένα φυτώριο ενεργών πολιτών για την Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη που ονειρευόμαστε τα επόμενα χρόνια», σημειώνει

Διαμηνύει τέλος πώς σαν ο νεώτερος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Παράταξης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και καλεί τους νέους του Δήμου  να στηρίξουν την πρόταση του και να την αγκαλιάσουν, ώστε σύντομα να γίνει μια πραγματικότητα .

«Οι Νέοι του Δήμου μας αξίζει να βγουν μπροστά . Και με μπροστάρη τον Δήμαρχο μας Γρηγόρη Κωνσταντέλλο που είμαι βέβαιος ότι θα μας στηρίξει , μπορούμε να πάμε σίγουρα ακόμα πιο μπροστά , ακόμα πιο ψηλά !», σημειώνει

- Διαφήμιση -