- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 7 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 7 Λεπτά

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώνεται την Παρασκευή η προεκλογική εκστρατεία του υποψήφιου περιφερειάρχη με τον Αττικό Κύκλο Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης κ. Γιώργου Ιωακειμίδη. Μια εκστρατεία που επιτρέπει στον συνδυασμό και τον επικεφαλής του να ατενίζουν με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση την μάχη της προσεχούς Κυριακής. Η επικύρωση της ψήφου εμπιστοσύνης στην υποψηφιότητα Ιωακειμίδη ήρθε το βράδυ της Πέμπτης, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου η κεντρική συγκέντρωση του κ. Ιωακειμίδη και του συνδυασμού του στο κεντρικό προεκλογικό του περίπτερο στην πλατεία Κοραή.

 

Ο Γ. Ιωακειμίδης ήταν ο πρώτος που εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την διεκδίκηση της Περιφέρειας ήδη από τον περασμένο Μάρτιο. Ο επί σειρά ετών δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη κατεβαίνει στις εκλογές ανεξάρτητος με έναν πολυσυλλεκτικό συνδυασμό και έχοντας ξεπεράσει τις κομματικές περιχαρακώσεις, με αποτέλεσμα να απευθύνεται σε ψηφοφόρους από όλο το πολιτικό φάσμα, παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό πως προέρχεται από το χώρο της Κεντροαριστεράς.

 

Στην πολύμηνη εκστρατεία του ο επικεφαλής του Αττικού Κύκλου Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης επισκέφτηκε δεκάδες γειτονιές σε όλη την Αττική και συνομίλησε με τους πολίτες για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Παράλληλα, ήταν αυτός που ανάγκασε τον έτερο υποψήφιο κ. Σγουρό να αποπέμψει από τον συνδυασμό του δύο υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους για ακροδεξιές, μισαλλόδοξες έως και ναζιστικές αναφορές του. Το βασικότερο όλων ωστόσο είναι ότι είχε την ευκαιρία να εξηγήσει αυτό που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει αντιληπτό. Ότι δηλαδή η περιφέρεια είναι το σπίτι του καθενός  μας, αυτό που πρέπει να φροντίσουμε. Όπως υποστηρίζει οι  πολίτες δεν το νιώθουν αυτό, κυρίως γιατί η Περιφέρεια όλα αυτά τα χρόνια έχει εναγκαλιστεί με τα κόμματα και τις κυβερνήσεις, μετεξελισσόμενη σε βραχίονά τους. Δεν έχει δείξει στην πράξη την ανεξαρτησία της και δεν έχει κάνει το έργο που περίμεναν και δικαιούνται οι πολίτες.

 

Ο κ. Ιωακειμίδης δηλώνει σε κάθε τόνο ότι είναι κρίσιμης σημασίας ο νέος περιφερειάρχης να είναι «αυτοδιοικητικός» και όχι διορισμένος υπάλληλος του κομματικού μηχανισμού. Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα επικριτικός στην απερχόμενη διοίκηση Πατούλη που όπως υποστηρίζει είχε την ευκαιρία να δώσει δείγματα γραφής καθώς ήταν ο πρώτος μη μνημονιακός Περιφερειάρχης και είχε στην φαρέτρα του έναν θηριώδη προϋπολογισμό της τάξης του 1,6 δισ. Αντιθέτως κληροδοτεί στη νέα διοίκηση βαλτωμένα αντιπλημμυρικά, την κοίτη του Κηφισού φραγμένη, όργιο απευθείας αναθέσεων και ανύπαρκτο περιφερειακό συντονισμό στην πρόληψη δασοπροστασίας και στην αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Και τα παραπάνω όπως υπογραμμίζει δηκτικά, δεν αποτελούν κριτική του συνδυασμού «Αττικός Κύκλος  Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης». Είναι αναφορές του υποψήφιου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Χαρδαλιά ως «προτάσεις βελτίωσης»!

 

Ισχυρό όπλο στις αυτοδιοικητικές αποσκευές του κ. Ιωακειμίδη είναι η επί σαράντα χρόνια ενασχόλησή του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκ των οποίων τα 29 διετέλεσε δήμαρχος αρχικά στο δήμο Ρέντη και στη συνέχεια στην Νίκαια, εκλεγμένος επτά φορές με υψηλότατα ποσοστά από την πρώτη Κυριακή. Η πολύτιμη εμπειρία του αποτυπώνεται και στην επιλογή των συνεργατών του καθώς οι 214 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι προέρχονται από διαφορετικά επαγγέλματα, ιδιότητες, κομματικές προελεύσεις, ηλικίες και αποτελούν έναν πολυσυλλεκτικό οργανισμό ενεργών πολιτών με δυναμική παρουσία στην Αυτοδιοίκηση, τις Επιστήμες, την Οικολογία, την κοινωνική αλληλεγγύη, την αγορά. 

 

Όπως αναφέρεται και στο επίσημο πρόγραμμα το κυκλοφοριακό, οι υποδομές ανάπτυξης, η διαχείριση των απορριμμάτων, η πολιτική προστασία και ο πολιτισμός βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας του συνδυασμού. Επίσης βασικοί άξονες είναι οι αθλητικές υποδομές και οι υποδομές υγείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ανατολική Αττική, μια από τις πολυπληθέστερες πλέον περιοχές της Περιφέρειας, δεν διαθέτει νοσοκομείο, με ό, τι αυτό σημαίνει για την επιβάρυνση των κεντρικών νοσοκομείων της Περιφέρειας.

 

Βασική προτεραιότητα του κ. Ιωακειμίδη τέλος όπως ο ίδιος έχει δηλώσει είναι η συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του διαμηνύοντας ότι η συνεργασία αποτελεί την λέξη «κλειδί» αλλά και οι συγκρούσεις όπου αυτές χρειάζονται για να πάρει η Περιφέρεια αυτό που δικαιωματικά της ανήκει. Σκοπεύει να καταστήσει εξαρχής σαφές στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Περιφέρειας – κεντρικής κυβέρνησης θα κινηθεί στο δίπολο «συνεργασία – διεκδίκηση». Παράλληλα θα επιμείνει στην  κρυστάλλινη διαφάνεια στην λήψη και την εφαρμογή των αποφάσεων της Περιφέρειας και την  λειτουργία ελεγκτικών μηχανισμών που  είναι μονόδρομος για την αποφυγή φαινομένων διαφθοράς. 

- Διαφήμιση -