- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Εδώ και περίπου 30 χρόνια το οικόπεδο επί της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος 47 – 49, στο Παλαιό Φάληρο αποτελούσε επενδυτικό στόχο για πολλούς κατασκευαστικούς ομίλους και funds, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, καθώς ήταν ένα από τα σημαντικότερα εναπομείναντα τεμάχια γης της περιοχής, με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα. Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, όπως αναφέρει το noupou.gr, ολοκληρώθηκε πρόσφατα η συμφωνία μεταβίβασης του εν λόγω οικοπέδου και σύντομα θα ξεκινήσει εκεί η ανέγερση υπερπολυτελών κατοικιών με μέτωπο προς τον Σαρωνικό κόλπο. Το κτιριακό συγκρότημα θα φέρει την ονομασία Athens Sansaviera και θα φέρει την υπογραφή του διάσημου Γάλλου σχεδιαστή Philippe Starck.

Η αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπει τη δημιουργία 67 υπερπολυτελών διαμερισμάτων ελάχιστης επιφάνειας 120 τετραγωνικών μέτρων το καθένα, καθώς επίσης εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, γυμναστήριο, spa, εστιατόριο, αίθουσα κινηματογράφου και χώρους στέγασης των υπηρεσιών διαχείρισης (φύλαξης, καθαριότητας και συντήρησης).

Η απόκτηση της κυριότητας του οικοπέδου περιήλθε στην εταιρεία QG Investments του Αιγυπτιώτη πολιτικού μηχανικού Παντελή Απόδιακου, που ειδικεύεται στην ανέγερση συγκροτημάτων πολυτελών κατοικιών, ιδίως στα νότια προάστια. Με την οριστικοποίηση της συμφωνίας εκχώρησης των μετοχών, για την επίτευξη της οποίας κομβικό ρόλο διαδραμάτισε το γραφείο διαμεσολάβησης «88Homes» των Κ. Μαλεβίτη και Π. Αλευρά, σύμφωνα την ιστοσελίδα του NouPou real estate, η ομάδα της QG Investments άρχισε να εργάζεται πυρετωδώς, τόσο στο αρχιτεκτονικό/σχεδιαστικό όσο και στο οικονομοτεχνικό σκέλος του ιδιαιτέρως απαιτητικού κατασκευαστικού έργου.

Να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν και ειδικότερα το καλοκαίρι του 2019 που είχε προκηρυχθεί πλειοδοτικός διαγωνισμός, είχαν υπάρξει σθεναρές αντιδράσεις από τοπικούς παράγοντες αλλά και από τον Σύλλογο Συνταξιούχων Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος, ωστόσο η εν λόγω έκταση έκταση πέρασε στην κατοχή επενδυτικού σχήματος ελληνο-ισραηλινών συμφερόντων, που αναζήτησε τον κατάλληλο πολιτικό μηχανικό για την υλοποίηση των σχεδίων, όπου αυτός βρέθηκε στο πρόσωπο του κ. Απόδιακου.

- Διαφήμιση -